Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: problem s HDD Samsung 320 GB, 16MB, SATA 3.0 Gb/s

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    2

    kupil som dva tieto disky v umysle ich zapojit do RAIDu, ale pri instalacii windowsu resp pri poslednom restarte vypise chybu a dalej ma nepusti.. mozem ich jedine tak zas sformatovat.. ale robi to len v tedy, ak pouzijem floppy disk SATA RAID nForce 410/430.. ked disketu uplne vyneham, tym padom nemam ani RAID, win nainstalujem na jeden z diskov ale ma len 130 GB namiesto 320..

    co s tym? mal niekto podobny problem? neviem sa z toho dostat..

    dosku mam Gigabyte M61PM-S2
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Domnívám se, že jsi udělal zásadní chybu.
    Snažit se rozběhat funkční a spolehlivej RAID na desce s nForce 4 chipsetem a Samsung diskama...

    Zkrátka, obávám se, že s touto deskou RAID nebudeš moct používat. Předpokládám, že pokud zapojíš disky normálně a na jeden z nich instaluješ windows, vše proběhne korektně, ovšem když jsou zapojeny v RAIDu, instalace zkolabuje.
    Předpokládám, že v nastavení RAIDu nemáš žádnou zásadní chybu, že se opravdu jedná o "kvalitu" nForce chipsetu. Přesto alespoň pár drobných rad by tu bylo: Zkus na netu pohledat aktualizovaný driver pro RAID (disketu), také proveď aktualizaci BIOSu, pokud jsi tak již neučinil.
    Pokud to nepomůže, možná se tu objeví někdo, kdo podobný problém na nForce4 již řešil a poradí Ti líp. Já se ale obávám, že pokud máš vše nastaveno dobře, tak jsi ve slepé uličce a RAID nebudeš moc s touto deskou a těmito disky provozovat.

    EDIT: omlouvám se, ten konec jsem nějak přehlédl. Takže Tobě se disk hlásí jako 128(130)GB? -Zkoušel jsi již zmíněný update BIOSu? -to je opravu zvláštní i na nForce...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Jen hádám ... není problém (i) v těch Windows? Mám pocit, že bez SP1 nebo SP2 nepodporují tak velké disky. I když s RAIDem to nemá nic společného. Tam může pomoci ten update BIOSu a driverů na disketě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak jestli skousis instalovat win bez SP2 tak jsi bez sance...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od pavel_p
    Jen hádám ... není problém (i) v těch Windows? Mám pocit, že bez SP1 nebo SP2 nepodporují tak velké disky. I když s RAIDem to nemá nic společného. Tam může pomoci ten update BIOSu a driverů na disketě.
    No, tak to je taky možnost, už je to hodně dlouho, ale s SP1 jsem zažil problém podivně udávanou velikostí disků. Přiznám se ale, že mě ani ve snu nenapadlo, že by ještě dnes někdo instaloval SP1... -ovšem, stát se to může...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    99

    do tedka mam Win XP se SP1 a po instalaci SP2 instaluju z dalšího CD a vždycky jsou disky větší 160Gb před instalací SP2 vidět jen ako 130 nebo 137 už nevim.

    jinak update biosu a ovladacu na diskete..jinak samsungy jsou celkem kompatabilni s nforce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Proste si stahni nejakou utilitku kterou si zapreparujes sp2 primo do instalacniho cd .. Navodu jak to udelat je na netu hromada ... jeden je treba Tady
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tvůj problém zřejmě nebude vůbec vážný, jen si opravdu musíš sehnat SP2, jinak se nehneš z místa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    2

    problem vyrieseny!

    treskol som tam novy bios a neviem ci nepomohli aj ovladace, ktore som tentokrat nestiahol zo stranky nVidie ale zo stranky Gigabytu.

    vsetko uz fici bez problemov, takze vam vsetkym dakujem.

    EDIT: a nevie mi niekto vysvetlit, preco uz nedavaju floppy disk SATA RAID k doskam? by som ich najradsej nakopal.. kolko starosti a zbytocne..
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 17-08-2007 v 01:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    2

    Mám stejný problém s HDD Samsung 2x320...teď XP také vidí pouze polovinu HDD, přestože jsme instaloval SP2(ale dodatečně což asi nestačí)...každopádně mi nejde update Biosu přestože jsem z Asusu stáhnul nové verze soubor přejmenuji na m2nsli.bin , bios je nepozná( Zajímalo by mne jestli nejde provést update Biosu z XP ve Asus update utility, jelikož jsou tam na to nějaké funkce, ale přes to se mi to také nepovedlo tak už nevím.Předem díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 3,5" HDD SATA: Jaký Samsung 1TB, 32MB nebo SAMSUNG F1 640GB, 16MB?
    Od zeW v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-05-2008, 13:45