Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: 2 grafiky ATi v systemu

  1. #1
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Tak potom co jsem tady sahodlouze resil eyefinity a kaslu na to, pekne to SUXXXXXXXX.

    S PCI ani pcie 1x matroxama se moje 3870 nesnese.

    Moje deska (Foxxconn P45A-S) ale ma 2 PCIe16x sloty (prvni je 16x a druhy 8x). Deska udajne umi crossfire, ale je to rev 1. a asi to neumi, ale o crossfire mi VUBEC nejde, potrebuju jen treti vystup na monitor. Grafiku mam ted v prvnim, ale kdyz ji presunu na 8x tak to snad moc vykon nedegraduje, nebo jo? Pokud ji nepresunu, je spodni slot zakryty accelerem a posleze a taky vetrakem. Klidne bych i na tu 3870 koupil chladic max do litru litru co je otoceny od grafiky nahoru, ale zadny takovy jsem nenasel. :-/

    Kazdopadne je funkcni reseni mit tuhle nasledujici kombinaci na 64 bitovych Vistach?

    3870 v PCIe 2 (8x) + Radeon 4350 treba tenhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BVUR1 do horniho PCIe 1 (16x - trapny).

    Vyslo by to na nejakych 7 kil misto 3 tacu za eyefinity kartu a 2 tacu k tomu za prevodnik. :-/.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    1. ak das karty do oboch PCI-E slotov, tak sa oba sloty u P45 prepnu do rezimu PCI-E x8.
    2. PCI-E 2.0 x8 ma oproti PCI-E 2.0 x16 v priemere stratu okolo 1-2% vykonu :
      http://www.techpowerup.com/reviews/A...caling/25.html
    3. Pod Vistou ti nefungovala kombinacia Matrix+ATI kvoli tomu, ze Vista nepodporuje 2 rozne ovladace na graficke karty beziace naraz. Na to potrebujes Windows XP alebo Windows 7
    4. Tebou uvedena kombinacia by mala ist, rovnako ako chladic HR-03.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Aha, no ten chladic by se mi tam asi i vesel, ale kvuli 2% vykonu ho kupovat nebudu, ze. Spis by to pak v PC vypadalo lip a vesly by se mi tam i nejaky dalsi karty. A 3870 by se nedusila dole ve slotu. Hm... No musim zmerit co se mi tam vejde. A usetril bych jeden vetrak ve skrini, protoze by se to chladilo outtake vetrakem. Hm... No. Neprodava ho nekdo? :-D

    Kdyz dam tu 3870 do spodniho slotu a 4350 do horniho, pojedou mi hry normalne pres tu 3870, zejo? :-D .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Dneska jdu koupit tu asus 4350, tak uvidime.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Tak jsem to o vikendu zkusil s pujcenou 5670 a bohuzel neuspesne. Dal jsem tam obe grafiky, stahl catalysty 10.3, odinstaloval stary, natahl novy... a. Nabehlo to, bylo videt 5 monitoru a pak si Visty zacaly neco instalovat a skoncilo to vzycky BSODem. Jeste to zkusim s tou 4350 az ji budu mit ... chjo :-(.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Visty=problem

    Upresnuju: Visty a vice grafik=problem, nejlip to zkousnou kdyz jsou na system s vice grafikama rovnou instalovane.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 05-04-2010 v 12:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Visty=problem

    Upresnuju: Visty a vice grafik=problem, nejlip to zkousnou kdyz jsou na system s vice grafikama rovnou instalovane.
    Tak ty ses jasnej - ja na Vistach provozoval 3 gk a bez problemu (vse od nV vcetne integrovany gk) + UltraMon. Samozrejme jeste kdyz jsem mel dve 8800GTS tak fachalo SLI. To, ze Eyefinity nefacha na jiny nez 5850/5870 (tam to mam i odzkousene, viz. Icovo vlakno o Eyefinity) je vec druha a stejne bych to videl na ovladace s kteryma ma ATI dost problem. Eyefinity me fachalo na MB s nV chipsetem + jedna 5870 (ta uz je samozrejme po smrti, coz neni ovsem vina ovladacu). Ja osobne kdybych musel jit do ATI tak jedine do "nezpatlancu" takze jednu kartu s 6ti vystupama (maji jiny pcb, treba uz nebudou tolik umirat kdyz jsou pomalu o 3tis drazsi).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Tak jsem dneska k te svoji 3870 pridal teda tu nove koupenou asus 4350 256MB a.... a ono to funguje. mam 4 vystupy na monitory za nejakych 700. mega. mam ovladac 9.12, samo se to vsechno nacetlo a jede to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Je to problem OS, nie ovladacov :
    http://support.microsoft.com/kb/950489
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zajimave, akorat jsem to video nikdy pred tim BSODedm prehravat nezacal :-). Kazdopadne 4 monitory jedou zrejme v pohode, vidim se normalne v nastavenich obrazovky, muzu je aktivovat apod... ted uz jenom musi prijit televize :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Ono to padne pri comkolvek co pouziva media player - co moze byt kludne aj nejaka blba about obrazovka s "videom"... A okrem toho, ak to MS dokazali tu, tak to moze byt problem aj inde, nielen u prehravania videa.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Stare grafiky AGP 4x / 8x
    Od Johny05 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 18:41
  2. LSI u grafiky
    Od razzo v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-12-2008, 12:36
  3. Správce systému Vám zakázal správce systému:)
    Od aldafallout v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-03-2007, 23:03