Doporučuji si něco přečíst a potom tady diskutovat. Např. my máme ve firmě (kecám v oddělení) několik Red Hat serverů a nejsem si vědom toho, že by byly zadarmo. To, že něco neznám ještě neznamená, že to neexistuje. My provozujeme (já ne, protože nedělám admina) tisíce linuxových serverů rozmístěných všude po světě. Mezi naše zákazníky patří spoustu různých odvětví od bank, přes mobilní operátory, armádu až po bůhví co. Neznám detaily a i kdybych je znal, tak to nikde nebudu vytrubovat na fóru.
Předpokládám, že podle Vašeho ohlasu jste slyšel, že existuje max. Ubuntu, které já osobně nepoužívám a považuji víceméně za hračku než za něco čemu bych měl věnovat více pozornosti.
Nejsem nějakým zarytým zastáncem Linuxové platformy. Sám na této platformě pouze vyvíjím. Důvodem proč používám Linux je fakt, že potřebuji mít na počítači spuštěný nějaký ten server, databázi a IDE a buhví co ještě. Stabilitu kterou mi poskytuje Linux mi Windows nenabídne.
O.T.: Podle způsobu Vašeho vyjadřování nabývám dojmu, že se dále než k hraní her nikdy nedostanete, takže zcela chápu Vaše až fanatické zaujetí Windows-ema.