freeware nahrada ACDSee
co pouzivate k prohlizeni/jednoduche editaci (zmena velikosti, formatu, otaceni... nic extra) obrazku? nahodou sem si vsiml, ze jediny nelegalni soft mam winrar a ACDSee tak hledam alternativu:) jde mi hlavne o zbusob prohlizeni: otevru - fullscreen - scroolem projedu celou slozku - ESC konec. tak mozu prolizt cele disk a nevidim jediny menu nic. poradite nejakou freeware alternativu?
[QUOTE=mech13]co pouzivate k prohlizeni/jednoduche editaci (zmena velikosti, formatu, otaceni... nic extra) obrazku? nahodou sem si vsiml, ze jediny nelegalni soft mam winrar a ACDSee tak hledam alternativu:) jde mi hlavne o zbusob prohlizeni: otevru - fullscreen - scroolem projedu celou slozku - ESC konec. tak mozu prolizt cele disk a nevidim jediny menu nic. poradite nejakou freeware alternativu?[/QUOTE]
IrfanView? A místo WinRaru 7zip nebo IZArc
IrfanView? A místo WinRaru 7zip nebo IZArc
tak irfana sem prave zkousel a nejak se mi nelibi jeho chovani. misto pravy/levy misitko na prochazeni obrazku bych radsi scrool. tim kdyz tocim na obe strany tak se obrazky posouvaji furt na jednu stranu. klikani scroolem nedela nic - skoda. kdyz su ve fullscreen tak jeden esc jde do okna a az druhy konci irfana... navic je pomale takze z toho asi nic nebude ale stejne dik
[QUOTE=mech13]co pouzivate k prohlizeni/jednoduche editaci (zmena velikosti, formatu, otaceni... nic extra) obrazku? nahodou sem si vsiml, ze jediny nelegalni soft mam winrar a ACDSee tak hledam alternativu:) jde mi hlavne o zbusob prohlizeni: otevru - fullscreen - scroolem projedu celou slozku - ESC konec. tak mozu prolizt cele disk a nevidim jediny menu nic. poradite nejakou freeware alternativu?[/QUOTE]WinRAR je hnus, 7-zip je mnohem lepší a free
Pouzivam IrfanView. Je jednoduchy, umi davkove upravy fotek, cte EXIF, nemusi se instalovat, nezabere moc prostredku, atd. Proste mi plne vyhovuje...
Trošku to bude mimo, no nemôžem si pomôcť, ja som si zvykol na ACDSee v2.4 a ten mi dostatočne vyhovuje a nenašiel som nič tak rýchle, malé, ktoré by bolo jeho alternatívou.
[QUOTE=eraser]Trošku to bude mimo, no nemôžem si pomôcť, ja som si zvykol na ACDSee v2.4 a ten mi dostatočne vyhovuje a nenašiel som nič tak rýchle, malé, ktoré by bolo jeho alternatívou.[/QUOTE]
mensi dotaz: nebylo ACDSee v techto verzich nahodou jeste freeware? mel bych pak jasnou volbu:)
mensi dotaz: nebylo ACDSee v techto verzich nahodou jeste freeware? mel bych pak jasnou volbu:)
Take Picasa2 neni k zahozeni. Pouzivam ji prevazne k prezentaci fotek z dovolenych, apod. Casova osa a moznosti prezentaci mi opravdu vyhovuji na max.
[quote=mech13]mensi dotaz: nebylo ACDSee v techto verzich nahodou jeste freeware? mel bych pak jasnou volbu:)[/quote]
Práveže nebolo... :) Ale pozri sa a otestuj... http://www.oldversion.com/program.php?n=acdsee
Práveže nebolo... :) Ale pozri sa a otestuj... http://www.oldversion.com/program.php?n=acdsee
[QUOTE=Obumbrata]Irfran rychly lacny :) prakticky vela moznosti a este viac pluginov[/QUOTE]
skoro si sa trafil, volá sa to Irfan, presnejšie IrfanView, mementalne niekde vo verzii 3.90. Ako freewerová náhrada ACDSee je postačujúca, i ked ACDSee je viacmenej balík produktov, IrfanView nemá napr. tvorbu katalógov fotografií, ale na prezeranie, úpravu a mnoho iného je ideálny.
skoro si sa trafil, volá sa to Irfan, presnejšie IrfanView, mementalne niekde vo verzii 3.90. Ako freewerová náhrada ACDSee je postačujúca, i ked ACDSee je viacmenej balík produktov, IrfanView nemá napr. tvorbu katalógov fotografií, ale na prezeranie, úpravu a mnoho iného je ideálny.
ešte by tu bol XnView, tiež veľmi rýchly s množstvom funkcií, vyzerá na prvý pohľad ako dvojča IrfanView-u. Sám ale tieto programy nepoužívam, jednoducho si potrpím aj na grafike a intuitívnom používaní, ktoré je kladom najma programov ktore nie su free. Ale Irfan a XnView sa mi celkom pozdavaju.
[FONT=Verdana]FastStone Image Viewer[/FONT]
A trošku by som pohľadal na http://sourceforge.net/ stránke.
A trošku by som pohľadal na http://sourceforge.net/ stránke.
[QUOTE=xjohny]A je 1.250,- Kc za ACDSee, ktere ti vyhovuje opravdu tak moc? :rolleyes:[/QUOTE]
No ked može mať niečo podobné, zadarmo aj legálne tak aj tych 1 250 je moc, teda pokial v tom nejak aktívne nerobí. Ale nestojí 1250 KČ len samotne ACD See ? Pretože to by sa teda aj oplatilo pokial by v cene boli ešte aj Canvas Studio a dalsie aplikacie, teda cely PowerPack.
No ked može mať niečo podobné, zadarmo aj legálne tak aj tych 1 250 je moc, teda pokial v tom nejak aktívne nerobí. Ale nestojí 1250 KČ len samotne ACD See ? Pretože to by sa teda aj oplatilo pokial by v cene boli ešte aj Canvas Studio a dalsie aplikacie, teda cely PowerPack.
Jednoznačně IrfanView + Plugins. Super program, jen mi na něm vadí, že když procházím složku kde jsou obrázky a mimo ně ještě třeba hudba a videa, otevírá vše:( . Byl bych nejradši, kdyby se omezil výhradně na obrázky. Jinak jako archivační nástroj používám Power Archiver. Ten u mě nemá konkurenci. Umí rozbalit naprosto vše kromě UHA. Power Archiver ovšem není free.
Zkus ten FastStone Image Viewer, mě naprosto vyhovuje, i když na správu fotek, komentáře, editaci nějakých tagů bude lepší Zoner (nebo XnView). Bohužel žádný použitelný prohlížeč není zdarma pro použití ve firmách :-( i když je to celkem málo známý fakt.
Všechny programy, který jste jmenovali, tak jsou sice free, ale jen pro nekomerční použití... Osobně mě jako free nejvíc vyhovuje XnView, IrfanView je hnus ;) Ale každej má názor jinej, že.
Horší je to pak orpavdu s tím, sehnat kvalitní náhradu, která je free i pro komerční využití.
Nemáte někdo tip?
Horší je to pak orpavdu s tím, sehnat kvalitní náhradu, která je free i pro komerční využití.
Nemáte někdo tip?