Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 59 z 59

Téma: Zkušenosti s Asus M2R32-MVP

  1. #46
    Občasný diskutér Avatar uživatele stavik
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    54

    Me Visty jely s biosem 0906 bez problemu. Hdd jsem v biosu nijak nenastavoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    To je ovšem chyba (tak trochu).
    Řadiče desky budou využívat veškeré své schopnosti JEDINĚ v režimu SATA - AHCI.
    Ne že by to v Native běhalo nějak špatně, jen prostě ne s maximálním využitím toho, co ten řadič umí.
    Já jsem ale pro Visty ten režim AHCI nerozchodil, šel mi jen pro XP.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Občasný diskutér Avatar uživatele stavik
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    54

    Když jsem dal AHCI, po najetí pc to cosi psalo o disku, pak blikalo podtžítko na černé obrazovce a nic se nedělo. Je to tím, že by se ahci mělo zapínat před instalací widlí? Prý ale nemá valný význam mít v tomto režimu hdd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Občasný diskutér Avatar uživatele stavik
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    54

    K desce: doporučuji nepoužívat PC probe, po přidání ventilátoru a odfajfknutí toho ventilátoru v pc probe se sekl počítač, musel jsem resetovat cmos.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od stavik Zobrazit příspěvek
    K desce: doporučuji nepoužívat PC probe, po přidání ventilátoru a odfajfknutí toho ventilátoru v pc probe se sekl počítač, musel jsem resetovat cmos.
    To iste sa stalo aj znamemu , mne nastastie doteraz nie :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    Pokud se režim AHCI zapne již při instalaci systému z bootovaného CD, musí se na počátku aktivovat volba přidání ovladačů z diskety.
    Pro XP to funguje s ovladači na disketě (Makedisk) vytvořenými z CD desky ve složce driverů Chipset.
    Pro Vistu se mi to rozchodit nepodařilo.
    Každá nová funkce přináší i nové možnosti a docení se až během doby.
    Pokud už systém instalovaný je, mělo by to jít také přepnout, ale podmínkou je nejprve doinstalovat uvedené drivery na konkrétní umístění v systému (myslím že \system32\drivery ale nejsem si jist).

    PC Probe mám aktivováno i s přídavným větrákem a je v pohodě.
    U něj platí jen tolik, že v něm nesmíte nastavení přehnat, je totiž nadřazeno i Biosu a pokud je tedy špatně, musí se "vymazat" resetem Biosu (v PC Probe něco nastavíte a toto jednorázově "přikážete" biosu používat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Občasný diskutér Avatar uživatele stavik
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od Muzstary Zobrazit příspěvek
    Pokud se režim AHCI zapne již při instalaci systému z bootovaného CD, musí se na počátku aktivovat volba přidání ovladačů z diskety...
    Aha. ALE ja jsem jen odfajfknul v pc probe ten ventilator a uz to bylo.
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 05-01-2008 v 01:41 Důvod: Nemusíš citovat celý předchozí post
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    Patrně již v PC Probe bylo pro tento ventilátor nastaveno něco, co s ním nekorespondovalo, nebo bylo nastaveno ještě něco jiného bez potvrzení změny a až při přidání toho ventilátoru (jeho zaškrtnutí) se to vše aktivovalo.
    PC Probe má také nějakou funkci kontroly s "bezpečnostní pojistkou" která při překročení některých parametrů počítač radši "schodí" a možná i smázne nastavení resetem Biosu (nebo ho to jen schodí a reset je nutný ručně).
    Pokud tedy není všechno správně vyladěno, může PC Probe "dělat problémy" ale já to vidím tak, že to není jeho chyba nýbrž jeho funkce (vše přeci musí být správně nastaveno).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    ivoss_r

    Citace Původně odesláno od Muzstary Zobrazit příspěvek
    Pokud už systém instalovaný je, mělo by to jít také přepnout, ale podmínkou je nejprve doinstalovat uvedené drivery na konkrétní umístění v systému (myslím že \system32\drivery ale nejsem si jist).
    Přepnout to jde, ale XP nenajedou, během zavádění se pc restartuje, nerozjede se to ani v nouzovým režimu. Doinstalování ovladačů v prostředí windows nezabírá. U Visty to jde, stačí pak změnit hodnotu jednoho klíče v registru, dokonce je na to návod i na stránkách mrkvosoftu. U XP jsem takový klíč nenašel, takže jsem nakonec systém přeinstaloval se zavedením ovladače z diskety. Ale myslím že kdyby se vědělo co kde jak v registru přenastavit, tak by to mělo jít.

    Jinak režim SATA AHCI oproti Native IDE můžu jen doporučit, práce systému s diskem odebírá 3x méně CPU time. Bohužel funkce S.M.A.R.T. jsou stále nefunkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    K tomu driveru ahci8086 o který se jedná jsem našel něco, co možná s jeho doinstalací pomůže.:

    http://www.runscanner.net/process.aspx?p=ahci8086.sys
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    Mám takový menší problém, a to zvláštní nestabilitu systému. Čas od času, když zapojím sluchátka do konektoru ze zadu, nebo když zastrčím flashku zezadu do kompu, tak prostě spadne komp, a to do stavu nevypnutelného,nereagujícího no a nebo se to prostě vypne úplně. Zrovna dneska se mi stalo, že jsem trošku zavadil o flashku zastrčenou zepředu do kompu a pak už jsem komp prostě nezprovoznil. Přetaktování jsem zrušil a stejně to chvíli po nastartování padlo, pak jsem nahrál nový bios (1009). V této chvíli by se to nejspíš udrželo, ale zkusil jsem strčit flashku do jednoho ze zadních konektorů a piclo to zas. Jsem si celkem jistý, že bych to po několika hodinách dal do kupy, pouze s tím, že bych nestrkal nic zezadu, ale takhle to nebudu řešit věčně. Může mi někdo říct jestli ten problém je v motherboardu (mám samozřejmě Asus M2R32-MVP)? Může projít případná reklamace? Anebo mají nějaký vliv usb jumpery, o kterých jsem našel zmínku v manuálu (jinak nevím k čemu jsou)
    BTW sestava x2 5200+ ,2x1gb vitesta, powercolor 1950gt. Dík za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    ZdraVim,
    mam tuhle desku + Phenom 9850BE, chci taktovat-násobičem, ale v biosu nastavení násobiče není. (http://i210.photobucket.com/albums/b...c/Image005.jpg)
    AMD overdrive je od 7-řady chipsetu, jaký software doporučujete?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    Nikdo nic neví?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    shw:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. kompatibilita ASUS M2R32-MVP / Phenom II
    Od Muzstary v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-11-2009, 13:00
  2. Máte zkušenosti s Asus Eee apod...
    Od PMaXX v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 21:46
  3. ASUS X71SR - zkušenosti
    Od wthulmann v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 16:50
  4. Chlazení procesorů: Jaky chladic cpu kompatibilni s asus M2R32-MVP
    Od stavik v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-01-2008, 09:34
  5. Chlazení procesorů: Zkušenosti s ASUS V-60
    Od Funf v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 17:19