Ahoj, mám asi 2 roky sestavu PC s No name zdrojem 550 W, kdy v poslední době se mi sám pří zátěži vypne PC, a vypadá to, že odchází zdroj. Tak bych chtěl pořídit nový, poradíte??
PC: MB Gigabyte + CPU Athlon x2 6000+ - chladič BOX
RAM 2x2GB 800 Mhz DDR2
GK Zotac GTX260 s 216 (ne 192)
HDD WD 500 Gb
1x DVD-RW mechanika
Chtěl bych nějaký kvalitní zdroj tak do 3.000,- Kč aby v případě upgrade PC bych jej již nemusel opět kupovat.
uvažoval jsem o:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
který by z těchto 2 byl lepší nebo jestli by mi někdo doporučil něco lepšího. Moc děkuji za rady
PC: MB Gigabyte + CPU Athlon x2 6000+ - chladič BOX
RAM 2x2GB 800 Mhz DDR2
GK Zotac GTX260 s 216 (ne 192)
HDD WD 500 Gb
1x DVD-RW mechanika
Chtěl bych nějaký kvalitní zdroj tak do 3.000,- Kč aby v případě upgrade PC bych jej již nemusel opět kupovat.
uvažoval jsem o:
který by z těchto 2 byl lepší nebo jestli by mi někdo doporučil něco lepšího. Moc děkuji za rady
SeaSonic X650 nebo Corsair HX750. Oba modulární kabeláž, tiché, 80plus Gold (u HX750 všude udávají Silver, ale je to fakt Gold). U Korzára navíc 7 let záruka.
[quote=Jandaskunk;415002]V případě Alfy "jenom" 5...[/quote]
A zbylý dva může uplatnit u výrobce.
Mao: to máš celkem fuk.
A zbylý dva může uplatnit u výrobce.
Mao: to máš celkem fuk.
ten vypadá taky zajímavě, jen netuším jak naložit s těmi 3 režimy, základní deska je obyčejná a má jen konektor na ventilátor CPU a 1 x pin na ventilátor skříně
To je automatika u X series SeaSoniců a AX řady Corsairů. Znamená to, že při malý zátěži se větrák vůbec netočí.
Ventilátor si reguluje zdroj sám .... do zhruba 20% odoberaného výkonu sa ventilátor netočí vôbec, do zhruba 50% záťaže sa točí pomááááličky a potom rýchlejšie ....
A Enermax neexistuje? :D Enermax PRO82+ II 625W Bronze. Btw, možno to nemá záruku 5 rokov ale je to kvalitný zdroj, takže je to skoro jedno + máš ktomu zadara aj kvalitný fan(zregulovaný alá Noctua, možno trošku lepší)
[quote=meeee;415016]To je automatika u X series SeaSoniců ...... Znamená to, že při malý zátěži se větrák vůbec netočí.[/quote]
A u kterých X series Seasoniců to je :notsure
A u kterých X series Seasoniců to je :notsure
X nie je myslené ako X neznáma ale naozaj tak sa volá tá rada, proste X :) Celá rada X. X-400, X-460, X-560, X-650, X-750 a možno ešte ďalšie? Niektoré sú semi a niektoré fanless... :notsure
Od X560 výš. X400 a X460 jsou fanless.//:slug
...and ripplingfull :D (někdo tady vytýkal 0.5% zvlnění na +12v tomu Eneru, ale že má x400 zvlnění jako prase nikdo neřekne ikdyž stojí řachu). BTW kolega si bral do HŤPC 460w a po hodině mi volal že neudrží ruku na kejsu. Jako na papíře sice hezky vypadá, že 0dB je proti 30dB s vrtulí totál výhra, ale nevzal bych si to ani náhodou ikdyby to bylo přelepený stovkou samolePiček. Pěkně si to vyžral a dobře mu tak - teď je mu těch 13218520% spotřeby toho jeho ATI šmudly k ničemu když to topí stejně jako zlá nV :D
Že topí, o tom žádná, ale ripple?:notsure
Citace z SPCR
[quote]Ripple on all the lines was absurdly low at all power levels. Even at maximum power, the 12V ripple stayed under 20mV. Along with the Seasonic X-650, it is the best ripple we've measured.[/quote]
Citace z SPCR
[quote]Ripple on all the lines was absurdly low at all power levels. Even at maximum power, the 12V ripple stayed under 20mV. Along with the Seasonic X-650, it is the best ripple we've measured.[/quote]
Hledám ten link, bylo to čínsky, komplet rozebraný do poslední součástky, že by měli kluci špatnej zdroj se mi nezdálo... Stížnost na overvolting při malém zatížení apod.
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=auto&tl=cs&u=http://www.ecyclone.com.cn/article.php%3Fid%3D77&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhhC0dqNCqw09BgWSz4jnzpHbL6WBw
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=auto&tl=cs&u=http://www.ecyclone.com.cn/article.php%3Fid%3D77&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhhC0dqNCqw09BgWSz4jnzpHbL6WBw
Jako tohle?
[quote]50% zatížení, 3.3V zvlnění výstupu 10.3mv (maximálně 50mV)
50% zatížení, 5V zvlnění výstupu 10.7mv (maximálně 50mV)
50% zatížení, 12V zvlnění výstupu 24.1mv (maximální 120mv)
100% zatížení 3,3 výstupní zvlnění 10.3mv (maximálně 50mV)
100% zatížení 5V výstupní zvlnění 11.1mv (maximálně 50mV)
100% zatížení 12V výstup zvlnění 22.3mv (maximální 120mv)[/quote]
Mně to nepřijde zlý.
[quote]50% zatížení, 3.3V zvlnění výstupu 10.3mv (maximálně 50mV)
50% zatížení, 5V zvlnění výstupu 10.7mv (maximálně 50mV)
50% zatížení, 12V zvlnění výstupu 24.1mv (maximální 120mv)
100% zatížení 3,3 výstupní zvlnění 10.3mv (maximálně 50mV)
100% zatížení 5V výstupní zvlnění 11.1mv (maximálně 50mV)
100% zatížení 12V výstup zvlnění 22.3mv (maximální 120mv)[/quote]
Mně to nepřijde zlý.
No tak všem moc děkuji za rady a diskusi, ale pořed nějako netuším co bude pro moji sestavu nejlepší:-)
Jednoznačně již zmíněné X-650 (podle mě nejlepší high-end zdroj současnosti) nebo HX750 (ale ten, ač je to za ty prachy naprosto fantastickej GOLD zdroj, tak je pro tvoje účely zbytečně naddimenzován). Oba 5 let záruky, modulární kabeláž, tichý provoz a kvalitní součástky.
No do zhruba 200-250W zátěže (záleží jak moc jej ohřívá bedna) je rozhodně tišší, větrák totiž neběží vůbec.
Citace z jedné recenze "The X-750 was stunningly silent."
A i v dalších (konkrétně jonnyguru dělá podle mě jedny z nejlepších recenzí zdrojů) jsem měl pocit že ze Seasonicu jsou recenzenti prostě víc nadšeni než z Enermaxu. A to nemluvím o ceně, kde je Enermax výrazně dražší (Seasonic X-650 gold cca 3k, Enermax 600w MODU 87+ Gold cca 4250,-)
Citace z jedné recenze "The X-750 was stunningly silent."
A i v dalších (konkrétně jonnyguru dělá podle mě jedny z nejlepších recenzí zdrojů) jsem měl pocit že ze Seasonicu jsou recenzenti prostě víc nadšeni než z Enermaxu. A to nemluvím o ceně, kde je Enermax výrazně dražší (Seasonic X-650 gold cca 3k, Enermax 600w MODU 87+ Gold cca 4250,-)
[quote=mstejska;415716]Je Seasonic tak tichý jako Enermax?[/quote]
Záleží jaké modely by jsi srovnával. Pokud bych měl srovnávat zde zmíněné zdroje Seasonic X seriie s Emermaxem řady Pro, tak bych se nebál říci, že ano. Jedná se o zdroje, které si sami regulují ventilátor podle zatížení. Při nízké zátěži určitě (ventilátor se netočí vůbec).
Záleží jaké modely by jsi srovnával. Pokud bych měl srovnávat zde zmíněné zdroje Seasonic X seriie s Emermaxem řady Pro, tak bych se nebál říci, že ano. Jedná se o zdroje, které si sami regulují ventilátor podle zatížení. Při nízké zátěži určitě (ventilátor se netočí vůbec).
Spotřebu zdroje měřit nelze. Lze měřit spotřebu celé sestavy pomocí zásuvkového elektroměru.
[quote=kevin00;415727]Při nízké zátěži určitě (ventilátor se netočí vůbec).[/quote]
To sice jo, ale když má pc co žere v idlu nad 100w tak je mu pasivní provoz prd platnej a pořizování silnějšího zase leze do peněz, nehledě na to, že bude mít při malým zatížení menší účinnost...
BTW tu sestavu v 1. příspěvku utáhne s klidem 425w :rolleyes:, připočtu-li si upgrade v podobě druhý gk tak stačí 525w (já na to tahám 2 grafiky - 8800 + 260gtx, ale tahalo to i 9800gx2 + 8800, žádnějch 5h denně, ale 24h nonstop, dnes mu jsou 3 roky a že by se chtěl odporoučet nebo aspoň vrtule se říct nedá a nežije si tu jako v bavlce)
edit: speedsnail: ...a z Delt by nadšením stříkal :notsure
To sice jo, ale když má pc co žere v idlu nad 100w tak je mu pasivní provoz prd platnej a pořizování silnějšího zase leze do peněz, nehledě na to, že bude mít při malým zatížení menší účinnost...
BTW tu sestavu v 1. příspěvku utáhne s klidem 425w :rolleyes:, připočtu-li si upgrade v podobě druhý gk tak stačí 525w (já na to tahám 2 grafiky - 8800 + 260gtx, ale tahalo to i 9800gx2 + 8800, žádnějch 5h denně, ale 24h nonstop, dnes mu jsou 3 roky a že by se chtěl odporoučet nebo aspoň vrtule se říct nedá a nežije si tu jako v bavlce)
edit: speedsnail: ...a z Delt by nadšením stříkal :notsure