Nové PC za 5000-6000kč
Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit se složením PC.
Potřebuji:
Základní desku
CPU
GPU
RAM
To vše maximalně za 6000kč,nejlépe v alfacomputer.
Ostatní,jako zdroj,case,klavesnici,myš a LCD 19´. + HDD mám taky
PC bude určeno hlavně na hraní her...tedy těch,které bude možné na něm rozjet......prostě za ty peníze bych potřeboval vyvážit desku,CPU a grafiku.....ramky bych dal asi 1x 2GB....později se dá dokoupit další......
Předem díky za rady
potřeboval bych poradit se složením PC.
Potřebuji:
Základní desku
CPU
GPU
RAM
To vše maximalně za 6000kč,nejlépe v alfacomputer.
Ostatní,jako zdroj,case,klavesnici,myš a LCD 19´. + HDD mám taky
PC bude určeno hlavně na hraní her...tedy těch,které bude možné na něm rozjet......prostě za ty peníze bych potřeboval vyvážit desku,CPU a grafiku.....ramky bych dal asi 1x 2GB....později se dá dokoupit další......
Předem díky za rady
Takze neco takoveho ? :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
//nepises jak je to s diskem, tak jasem tam zadny nedaval ...
//nepises jak je to s diskem, tak jasem tam zadny nedaval ...
1. Jaký máš zdroj?
2. Za 6000 Kč nic slušného nesložíš.
3. Disk a mechaniku máš?
4. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], zázraky od toho nečekej, ale spuštíš na tom vše.
EDIT: Jsem pomalý :slug
@EX: Phenom a integrovaná grafika? Má to být na hry!
2. Za 6000 Kč nic slušného nesložíš.
3. Disk a mechaniku máš?
4. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], zázraky od toho nečekej, ale spuštíš na tom vše.
EDIT: Jsem pomalý :slug
@EX: Phenom a integrovaná grafika? Má to být na hry!
HDD mám,zapomněl jsem to napsat,už jsem to připsal.....na tu grafiku jsem koukal taky....bude na to stačit zdroj?je to sice 450W,ale myslim redstar,nebo tak nějak....? A uchladi v klidu ten boxovaný chladič ten procesor?A ještě....co by na tom mělo šlapat?a jak svižně?
díky
díky
No, redstar je shit, nejakou dobu to asi prezije, ale bude to chtit urcite casem vymenit (zalezi jak je stary)... a BOX to uchladi, pokud to nebudes taktovat ...
Redstar je šmejd, chtělo by to nový zdroj. Na HD5750 a tom starém monitoru pojde všechno na maximální detaily, ale u pár náročných her budeš muset vypnout AA. Box to zvládne bez problémů, pokud neplánuješ taktování a nevadí ti trochu větší hluk v zátěži.
Pokud nebudeš kupovat nový zdroj, radši ten starý rozeber, jestli nemá vyteklé kondenzátory.
Pokud nebudeš kupovat nový zdroj, radši ten starý rozeber, jestli nemá vyteklé kondenzátory.
[quote=NHKG;421142]@EX: Phenom a integrovaná grafika? Má to být na hry![/quote]
Pokud na tom rozjede crysis tak si myslim, že to na hry je. Posléze neni problém koupit adekvátní gk k procesoru, v tvém případě, když bude potřeba výkon, bude muset měnit jak procesor tak gk :o
Pokud na tom rozjede crysis tak si myslim, že to na hry je. Posléze neni problém koupit adekvátní gk k procesoru, v tvém případě, když bude potřeba výkon, bude muset měnit jak procesor tak gk :o
Mě se líbí Salámův návrh,spotřeba bude prd.Zdroj jestli je starší jak dva roky tak raději připlat na nový 400w seasonic
no,zdroj je od lonských vánoc.....tak by snad mohl být ok....který jiný by jste mi doporučili?taktovat se nic nebude a o hluk nejde,to je jedno.....jen aby to šlapalo.....
Nejlevnější slušný je Seasonic OEM, 400W by ti stačilo. Ale je to 800Kč navíc. S tím současným to bude na 99% šlapat taky, akorát u nekvalitního zdroje je větší riziko úmrtí zdroje nebo nestability PC kvůli špatnému napájení.
dobře,ale ted to pojede...?utahne to jak procesor,tak grafiku?a ještě jsem se dival tady u te desky
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
je přídavné napájení 8pin....a nejsem si jistý,jestli u toho zdroje není jen 4 pin....nebo stačí zapojit jen ten?.....jako,že bych do toho 8pinu zapojil jen ten 4pin a 4pin by byl volný?
Jinak se mi asi nejvíc líbí ta první sestava od Salamandera....má někdo lepší nápad?
je přídavné napájení 8pin....a nejsem si jistý,jestli u toho zdroje není jen 4 pin....nebo stačí zapojit jen ten?.....jako,že bych do toho 8pinu zapojil jen ten 4pin a 4pin by byl volný?
Jinak se mi asi nejvíc líbí ta první sestava od Salamandera....má někdo lepší nápad?
Gigabyte nekupuj, podívej se po Asus/MSI - např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] GB je nedodělek a budeš pouze litovat.
S 8pinem si hlavu nelámej, používá se pouze u procesorů s wattáží 140 W a výš -> stačí zapojit pouze 4pin.
S 8pinem si hlavu nelámej, používá se pouze u procesorů s wattáží 140 W a výš -> stačí zapojit pouze 4pin.
fajn,tak tedy jakou?procesor je ok?grafika si myslím,že dobrý,tu bych neměnil,sám se po ní díval.kterou desu tedy v té ceně?
koukam,ale ta ASUS ma malo usb,zbytečně LPT,které nevyužiji....zvuk jen 5.1 a bez optiky....přijde mi taková chudá,oproti té GB....je opravdu tak špatná?já mám taky GB a vše OK.ale nechám si poradit.díky
Máš repro sestavu 7+1 ? Pokud ne, tak bych se tím moc nezatěžoval, navíc IMHO pokud člověk kupuje takovouto reproduktorovou sestavu, nebude ji provozovat na integrované zvuk. kartě. Rozdíl 2 USB portů mi také nepřijde nijak propastný. Hlavní důvody, co mluví proti GB jsou vyšší teploty, velmi špatná regulace ventilátorů a žádný použitelný software.
Jen tak mezi námi, co by jsi žádal o komponent v této cenové relaci :notsure Pokud by jsi chtěl něco trochu lepšího musel by jsi si připlatit - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jen tak mezi námi, co by jsi žádal o komponent v této cenové relaci :notsure Pokud by jsi chtěl něco trochu lepšího musel by jsi si připlatit - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ještě bych měl dotaz ohledně grafické karty....jak by na tom byla s výkonem 6600GT?
Když bych jí tam dal k tomu zbytku sestavy...brzdila by zbytek?a jak moc?
Díky
Díky
IMHO lepší by bylo koupit základní desku s integrovanou grafickou kartou, např.: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a ta by byla silnější než ta 6600GT?a jak velký je rozdíl oproti té HD5670? co by se na té integrované rozjelo a jak?
[quote=Honza.4.ever;421639]ještě bych měl dotaz ohledně grafické karty....jak by na tom byla s výkonem 6600GT?
Díky[/quote]
Máš tu 2 návrhy sestav, s HD5670 nebo HD5750, na obou grafikách rozjedeš vše, někde ovšem budeš muset dolů s detaily nebo rozlišením. 6600GT je dnes mimo hru, na ni zapomeň. Ta integrovaná grafika taky na hry není.
Díky[/quote]
Máš tu 2 návrhy sestav, s HD5670 nebo HD5750, na obou grafikách rozjedeš vše, někde ovšem budeš muset dolů s detaily nebo rozlišením. 6600GT je dnes mimo hru, na ni zapomeň. Ta integrovaná grafika taky na hry není.
[quote=johny__g;421643]Ta integrovaná grafika taky na hry není.[/quote]
Není, bral jsem to jako lepší variantu místo 6600GT, kdyby nechtěl investovat do grafiky nové.
Není, bral jsem to jako lepší variantu místo 6600GT, kdyby nechtěl investovat do grafiky nové.
ještě jedna otázka...zjistil jsem,že ten zdroj v tom pc je tento
je mi jasný,že je to shit...ale snad lepší,než původní eurocase....ale jde mi o to,jestli utáhne tu navrhovanou sestavu,kterou navrhoval Salamander?Na neu jsem si počítal předpokládanou spotřebu a měla by se pohybovat cca kolem 200W......tak doufám,že to ten zdroj utáhne...
díky
je mi jasný,že je to shit...ale snad lepší,než původní eurocase....ale jde mi o to,jestli utáhne tu navrhovanou sestavu,kterou navrhoval Salamander?Na neu jsem si počítal předpokládanou spotřebu a měla by se pohybovat cca kolem 200W......tak doufám,že to ten zdroj utáhne...
díky
[quote=Honza.4.ever;421833]ještě jedna otázka...zjistil jsem,že ten zdroj v tom pc je tento
díky[/quote]
No utahne to, o to nic, ale az zas budou nejaky penize na upgrade, doporucil bych ho vymenit.
díky[/quote]
No utahne to, o to nic, ale az zas budou nejaky penize na upgrade, doporucil bych ho vymenit.
jasně,to bude prvni věc,společně s dalším modulem RAM....jde mi jen o to,aby to fungovalo ted třeba půl roku....když ten zdroj je rok starý....?
tak fajn,díky.a ještě jeden dotaz...možná trošku mimo,ale....jak by na tom byl ve srovnání můj procesor v podpisu s tím,co navrhuješ do té sestavy?díky
Sice nejsem Ještěrka, ale: Athlon X3 je asi o 10÷30% výkonnější ve hrách, než stejně taktovaný Athlon 64 X2. Jinak doporučuju použít google, na internetu je spousta testů :D
Mam vypnuty podpisy :D Ale podival jsem se v profilu ...
Tak jsem nasel srovnani ... http://www.behardware.com/articles/778-14/giant-roundup-168-intel-and-amd-processors.html
57 proti 99 bodum v prumernym skore vsech vysledku ...
Tak jsem nasel srovnani ... http://www.behardware.com/articles/778-14/giant-roundup-168-intel-and-amd-processors.html
57 proti 99 bodum v prumernym skore vsech vysledku ...