Ahojte
Mal by som záujem o tento monitor > 24" Samsung SyncMaster P2450H
Ale nenašiel som naň žiadne recenzie...chcem sa opýtať či sa ho oplatí kúpiť.
Použitie by malo byť hlavne na grafiku (corel, photoshop, illustrator), potom na pozeranie filmov a v neposlednom rade aj na hranie...preferujem značku Samsung (dlhoročná spokojnosť)
Za každé postrehy či rady vopred ďakujem
V súčastnosti vlastním 22" Samsung SyncMaster T220 (budem ho používať ako druhý monitor)
Mal by som záujem o tento monitor > 24" Samsung SyncMaster P2450H
Ale nenašiel som naň žiadne recenzie...chcem sa opýtať či sa ho oplatí kúpiť.
Použitie by malo byť hlavne na grafiku (corel, photoshop, illustrator), potom na pozeranie filmov a v neposlednom rade aj na hranie...preferujem značku Samsung (dlhoročná spokojnosť)
Za každé postrehy či rady vopred ďakujem
V súčastnosti vlastním 22" Samsung SyncMaster T220 (budem ho používať ako druhý monitor)
Na grafiku TN monitor? :notsure Podíval bych se minimálně po Benq VW2420h, BL2400pt nebo ještě lépe HP ZR24w
A niečo od Samsungu?? zase na grafiku to nemusí byť zatažené...je to určené pre domácnosť...a doma sa chcem zabávať... v práci sa namakám s grafikou dosť :)
moj strop je 200eur viac zatial nechcem investovať
moj strop je 200eur viac zatial nechcem investovať
Proti Samsungu? Bídné zpracování plastů, pološílené barevné profily, přepálená červená barva atd. (sám jsem majitelem SPVA monitoru od Samsungu a nebyl to zrovna nejlevnější kousek) ;)
Kromě HP ZR24w je slušný i Dell U2311H. Se zavřenýma očima možná i LG W2220P.
Pokud chceš Ťamťung, tak máš smůlu. Za rozumné peníze nic slušného na grafiku momentálně nemají. Souhlasím s Richmondem a jako bonus ze svojí zkušenosti bych přidal relativně častý problém Ťamťungu s pískáním monitoru.
[quote=Richmond;428444]Na grafiku TN monitor? :notsure Podíval bych se minimálně po Benq VW2420h, BL2400pt nebo ještě lépe HP ZR24w[/quote]
Ten Benq na hry není nic moc. A bez kalibrace je nanic i na grafiku.
Pokud chceš Ťamťung, tak máš smůlu. Za rozumné peníze nic slušného na grafiku momentálně nemají. Souhlasím s Richmondem a jako bonus ze svojí zkušenosti bych přidal relativně častý problém Ťamťungu s pískáním monitoru.
[quote=Richmond;428444]Na grafiku TN monitor? :notsure Podíval bych se minimálně po Benq VW2420h, BL2400pt nebo ještě lépe HP ZR24w[/quote]
Ten Benq na hry není nic moc. A bez kalibrace je nanic i na grafiku.
[quote=NHKG;428453]Ten Benq na hry není nic moc. A bez kalibrace je nanic i na grafiku.[/quote]
Tj, ale zas má vyšší rozlišení a je veeeelikaaaaaanskej :p
edit: jinak on na na hry asi nebude ani ten LG... Prostě buď barvy nebo rychlost nebo cena, kombinace více vlastností není možná
Tj, ale zas má vyšší rozlišení a je veeeelikaaaaaanskej :p
edit: jinak on na na hry asi nebude ani ten LG... Prostě buď barvy nebo rychlost nebo cena, kombinace více vlastností není možná
a okrem toho BenQ mi vieš niečo ešte odporučiť??
predpokladám že od samsungu asi nič :(
tu som našiel toto > [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
čo naň vravíš? ale keby si našiel od mojej oblubenej značky bol by som rád :p
predpokladám že od samsungu asi nič :(
tu som našiel toto > [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
čo naň vravíš? ale keby si našiel od mojej oblubenej značky bol by som rád :p
[quote=Richmond;428454]Tj, ale zas má vyšší rozlišení a je veeeelikaaaaaanskej :p
edit: jinak on na na hry asi nebude ani ten LG... Prostě buď barvy nebo rychlost nebo cena, kombinace více vlastností není možná[/quote]
no vidim ze to nebude rýchla voľba... keď sa naštvem tak nič nekúpim :(
edit: jinak on na na hry asi nebude ani ten LG... Prostě buď barvy nebo rychlost nebo cena, kombinace více vlastností není možná[/quote]
no vidim ze to nebude rýchla voľba... keď sa naštvem tak nič nekúpim :(
Od Samsungu ti nemůžeme nic doporučit, protože u nás teď prodává v ceně do 10 000Kč (400e) jenom TN monitory s jedinou vyjímkou F2380, který je na hry absolutně nepoužitelný (extrémně pomalá odezva) a jako bonus má problém s takzvaným "blackcrush" - slívání tmavých odstínů.
[quote=Richmond;428454]Tj, ale zas má vyšší rozlišení a je veeeelikaaaaaanskej :p
Jo, ale Benq je VA a to je s odezvou na tom mnohem hůř jak IPS. Taky mám VA, trošku rychlejší jak ten Benq a je to dost vidět v FPS hrách a vyjímečně i ve filmech.
Jo, ale Benq je VA a to je s odezvou na tom mnohem hůř jak IPS. Taky mám VA, trošku rychlejší jak ten Benq a je to dost vidět v FPS hrách a vyjímečně i ve filmech.
****H nemá Pivot a stojí stejně... Samsung opravdu momentálně nenabízí žádný "lepší" monitor a obávám se, že kromě zmíněných nic levnějšího neexistuje. Pokud byste trval na Samsungu tak mohu naopak vřele doporučit SPVA Eiza (mají obrazovky Samsung - tedy ty SPVA - ale jsou osazeny mnohem lepší elektronikou)
edit: jinak já mám tuším 8ms papírově a Samsung je rychlejší než Eizo (s vypnutým "overclockem"), ale na filmu to opravdu znát není...
edit: jinak já mám tuším 8ms papírově a Samsung je rychlejší než Eizo (s vypnutým "overclockem"), ale na filmu to opravdu znát není...
Ďakujem teda veľmi pekne... netaz neviem čo mám urobiť... tak to urobíme takto
Ktorý by ste mi najviac odporučili čo ste mi tu napísali?
A kde nájdem vysvetlívky čo je TN, SPVA, ... v tomto som amater ;)
Ktorý by ste mi najviac odporučili čo ste mi tu napísali?
A kde nájdem vysvetlívky čo je TN, SPVA, ... v tomto som amater ;)
HPčko (se staženým jasem kolem 75) nebo Della (v tomhle pořadí)...
edit: jeden z hlavních rozdílů TN vs SPVA https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/55104-novy-monitor-full-hd-tv-tuner-pip-24-do-10-000kc#421082 - na fotce je zmiňovaný Ťamťung :D, dále pak "malichernosti" jako barvy barvy apod. Doporučuji mrknou na Prad.de - tam je pěkný přehled rozdílů včetně fotek pixelů a subpixelů
edit: jeden z hlavních rozdílů TN vs SPVA https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/55104-novy-monitor-full-hd-tv-tuner-pip-24-do-10-000kc#421082 - na fotce je zmiňovaný Ťamťung :D, dále pak "malichernosti" jako barvy barvy apod. Doporučuji mrknou na Prad.de - tam je pěkný přehled rozdílů včetně fotek pixelů a subpixelů
[quote=Richmond;428468]Toho Della nebo HPčko (se staženým jasem kolem 75)...[/quote]
tak to budem teda musieť ešte odložiť
24" HP ZR24w = cca 400eur
23" DELL UltraSharp U2311H = cca 280eur
tak to budem teda musieť ešte odložiť
24" HP ZR24w = cca 400eur
23" DELL UltraSharp U2311H = cca 280eur
Takže páni rozhodol som sa pre túto variantu 24" HP ZR24w
Dúfam že nebudem sklamaný, lebo ma potom manželka nakope do ri**
Už je aj objednaný takže už len treba čakať na kuriéra
Keď bude krasavica doma tak napíšem svoje prvé dojmy..snáď budú len pozitívne :)
Dúfam že nebudem sklamaný, lebo ma potom manželka nakope do ri**
Už je aj objednaný takže už len treba čakať na kuriéra
Keď bude krasavica doma tak napíšem svoje prvé dojmy..snáď budú len pozitívne :)
Ahojte
Tak moj novy krasny 24" HP ZR24w je uz tyzden doma ale dnes som ho mal konecne cas zapojit..
Problem je len v tom, ze 24" HP mam nastavene ako primarny monitor a 22'' Samsung ako sekundarny... vsetko facha ao ma len jeden problem je v tom ze systemovu listu mi zobrazuje na sekundarnom monitore...a neviem ako to mam spravit aby som to mal na primarnom :(
Graficku kartu mam ATI !
Dakujem sa rady
P.S. > "Richmond" som rád ze som dal na tvoje odporucenie...som nadseny a nielen zo stojanu :p
Tak moj novy krasny 24" HP ZR24w je uz tyzden doma ale dnes som ho mal konecne cas zapojit..
Problem je len v tom, ze 24" HP mam nastavene ako primarny monitor a 22'' Samsung ako sekundarny... vsetko facha ao ma len jeden problem je v tom ze systemovu listu mi zobrazuje na sekundarnom monitore...a neviem ako to mam spravit aby som to mal na primarnom :(
Graficku kartu mam ATI !
Dakujem sa rady
P.S. > "Richmond" som rád ze som dal na tvoje odporucenie...som nadseny a nielen zo stojanu :p