Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 71

Téma: Poraďte prosím s výběrem komponent pro vodníka

  1. #1
    Neregistrovaný

    Dobrý den.

    Mám základní desku Gigabyte P55A-UD7 (s vodním chlazením čipsetu a mosfetů)
    procesor Intel Core i5 661 - 3.33 GHz/LGA1156
    grafiku ATI Radeon HD 5850 od SAPPHIRE

    A chtěl bych pořídit novou bednu s vodním chlazením, zaměřené na ticho a až v druhé řadě na výkon (staré vodní chlazení AQcool RS500 na novou bednu nejspíš už nedám a grafiku neuchladí - nejsem tedy úplný začátečník, ale ve stavbě vlastního vodníka ano).

    Zatím jsem si vybral:

    kapalina Alphacool AlphaCola 1L - Clear Blue
    3xAlphacool Cool Move 120mm 2000rpm
    cpu block Alphacool HF 14 Yellowstone Copper Edition - Intel 775/1156/1366
    radiator Alphacool NexXxoS PRO III rev2
    pumpa + expanze: Eheim AGB Station 600 rev2 220V

    Jaké k tomu hadice a příslušenství?

    Bude na tu grafiku stačit "obyčejný" blok (pasivy na paměti mám), nebo doporučujete full-cover (OC nebude)?

    Do jaké to všechno nacpat bedny? Chtěl bych něco "decentního", černého bez světýlek a efektů za "rozumnou" cenu (cca 2k?).

    Děkuji

    Ondřej Stašek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Dobrý den,

    co se týká výběru komponent, tak možná bych uvažoval na pumpou ve verzi na 12V molex konektor a ne tuto 220V. Ale to už záleží na Vás.

    Ventilátory 2000rpm nemají smysl, ten radiátor je tenký a 2000rpm nepřinese žádný výkon navíc oproti nějakým pomalějším 800 - 1200 rpm. Tzn buď vezměte tlustý radiátor, který ten výkon ventilátorů využije, nebo bych vzal nějaké pomalejší ventilátory.

    Grafická karta Sapphire 5850 je který přesně model ? Dělaly se minimálně čtyři pokud vím a referenční PCB měla jen jedna. Tzn možná i kdyby jste full cover blok chtěl, tak to nepůjde...

    K příslušenství - hadice 3 metry, fitinky pro každý produkt 2ks. Rozměry nechám na Vás, určitě ne menší než 11-8mm a ne větší než 16-11mm. Jaký konkrétně model už záleží na tom, co se Vám líbí.

    Bedna je asi nejzásadnější problém, pokud nechcete řezat. Nějak mě žádná case, která by byla s 3x120mm radiátorem kompatibilní v této ceně nenapadá...co říkáte na Lancool K62 ? Do ní sice nedáte 3x120mm radiátor, ale vejde se tam nahoru 2x140mm a ten je se slušnými fany ještě výkonnější než 3x120mm...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Neregistrovaný

    Děkuji za rychlou odpověď.

    Pumpa na 220 mi nevadí, stejně vypínám počítač psem A docela se mi líbí, že může běžet pumpa i bez zapnutého PC (vypouštění vody, ...)

    U té grafiky si myslím, že to je referenční (přímo tahle: http://www.alza.cz/sapphire-hd-5850-d139082.htm) - byla to jedna z prvních (koupena listopad 2009). Ale stejně bych asi do full-cover nešel kvůli ceně a kvůli tomu, že nejspíš příchodem příští generace nastane obměna. A pak možná nadejde čas i na full-cover...

    Ten Lancool K62 se mi vcelku líbí, ale radši bych bočnici bez okna. Cena 2000,- byla čistě orientační, čili pokud bude nějaká bedna extra vhodnější v rozmezí 1-4K

    Co jsem koukal, tak tam žádný radiátor na 2x140 nemáte, ne? Ten tenký 3x120 jsem zvolil jako rozumný poměr hluk/výkon - chtěl jsem ty ventilátory připojit na nějaký regulátor otáček, ale možná stačí koupit nějaké "lepší než za 130" které i při std. 12V budou tiché dost i bez regulace (třeba Noiseblocker Multiframe M12- S2 - 120mm Fan). Pak bych tam už žádný další ventilátor nedal (WD green 2TB a Intel SSD se bez chlazení obejdou bez problémů)

    Jinak jsem koukal, že nabízíte i řezání děr pro ventilátory - přemejšlel jsem také o nějaké "obyč" bedně se zdrojem dole (např. Silverstone SST-PS05B Precision - Black) a do horního víka si nechat od vás vyříznout díru na ventilátory/radiátor (nejlépe i rovnou namontovat ). Zdroj dole bude aspoň chladit pasivy na pamětech od grafiky (mám slušný 450W 88% účinnost).

    A nebo takovej Fractal Design Define R3 - Black Pearl a nahoru na bednu položit černej EK Water Blocks EK- CoolStream XT 240 Radiator. Nebo tam udělat "ještě jednu díru nahoře" a použít Alphacool NexXxoS PRO III rev2.

    Nebo Xigmatek Midgard - Black. Ten vypadá, že má nahoře mřížku a i jinak má pěkný design.

    Jaké jsou výhody tý bedny Lancool K62? Tam by se ten radiátor dal dát i dovnitř, ne? Jaký byste doporučoval? A jaké ventilátory k tomu (pokud možno nesvítící)?

    Těch možností je na mě až moc

    Poraďte

    Ondřej Stašek
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Neregistrovaný

    Co se týče vhodnosti bedny, tak zatím vede asi "Nexus Prominent 9" recenze: http://www.techreaction.net/2011/02/...m-silent-case/

    Má vše, co potřebuju - zdroj dole, nahoře díry pro 2x140 větrák a radiátor k nim snad "nějak" přidělám. Velkou výhodou je odhlučnění, gumové antivibrační prvky a celkový elegantní vzhled
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Ta Nexus bedna je velmi pekna, o te jsem ani nevedel...uvnitr vypada uplne stejne jako ta Lancool K62 takze by se tam 2x140mm radiator mel vejit uplne stejne...

    Tu Lancool K62 dokazeme objednat i s plnou bocnici, to by nebyl problem. Graficka karta je opravdu ta s referencnim PCB, ale souhlasim s Vasim nazorem, ze kupovat full cover blok na 5kovou radu AMD uz postrada smysl...
    Co se tyka bloku jen na jadro - nejlepsi je http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=ek-vga ale pokud chcete ne v daleke budoucnosti upgradovat grafiku a na ni pak dat full cover, je mozna zbytecne investovat do tohoto drazsiho bloku. Tzn doporucil bych asi neco takoveho http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=smart%2bmotion

    2x140mm radiatory mame v nabidce zde http://www.alphacool.cz/Produkty/Vod...c01060106.html - napriklad http://www.alphacool.cz/produkt/Magi...-_2x140mm.html nebo lepsi http://www.alphacool.cz/produkt/Blac...0_-_Black.html nebo nejvykonnejsi model http://www.alphacool.cz/produkt/Hard...-_2x140mm.html
    Pozor na to, treba ten EK Water XTC 2x140mm by se vam tam nevesel, je moc vysoky.

    Fractal je velmi dobra bedna, ale s instalaci radiatoru do ni nemam zadne zkusenosti, takze v tomto smeru Vam moc neporadim :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Neregistrovaný

    Ok, zůstaneme u nexus bedny (aspoň jedna věc vyřešena ). Z těch radiátorů se mi docela líbí ten prostřední: Black ICE Radiator GT Stealth 280 - Black. Jen nevím, zda se mi tam vejde nad desku včetně těch větráků (co třeba Noiseblocker Black Silent PRO- PK2 - 140mm Fan 1200rpm?). Jak se to tam "nahoru" do bedny pak přidělává?

    Podle manuálu k P55A-UD7 mám použít hadice 10/7.5 na chlazení chipsetu. Takže nejspíš použiju ty 11/8, aby to čipset zbytečně "nebrzdil".

    Bude mi fungovat Innovatek Flow- Meter PRO Rev 3. 6 na 11/8 hadici, když má fitinky pro 10/8?

    Takže zatím bych to viděl takhle:

    Alphacool AlphaCola 1L - Blue
    Alphacool HF 14 Smart Motion Universal - Copper Edition
    Alphacool HF 14 Yellowstone Copper Edition - Intel 775/1156/1366
    2x Alphacool Hose Clamp 12mm - Black
    Black ICE Radiator GT Stealth 280 - Black
    Eheim AGB Station 600 rev2 220V
    2x Fan Guard Classic 140mm - Black
    Innovatek Flow-Meter PRO Rev 3.6
    3x Masterkleer Classic 11/8 Clear - 1m
    2x Noiseblocker Black Silent PRO-PK2 - 140mm Fan
    8x Šroub 1/4" pro 11/8mm (otočný)

    Co vy na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    ja prave tu Nexus bednu neznam, takze nedokazu uplne posoudit, kolik mista je tam nad zakladni deskou. Na prvni pohled ta bedna vypada uplne stejne, jako Lancool K62, tzn tenr adiator by se tam mel vejit. Ale nedokazu Vam to zarucit.

    Pridelava se to klasicky zezhora skrz bednu prostrcite sroubky pro ventilatory, na ne prisroubujete radiator. Zezdola k radiatoru prisroubujete ventilatory tak, aby foukaly skrz radiator ven.

    Innovatek Flow Meter fungovat bude i s 11/8mm hadici, ale moc ho nedoporucuji. Pomerne poruchovy a hlavne velmi velmi restriktivni, uplne zbytecne. Pokud chcete nejaky dobry prutokomer tak nejlepsi jsou aqua computer...bud ten levnejsi, nebo lepsi je ten high flow.

    Jinak ty hose clamps budou pro Vas asi 12mm moc male, tzn vzal bych vetsi. A myslim, ze kdyz berete kvalitni Masterkleer hadici, tak vubec nepotrebujete otocne fitinky, jsou zbytecne drazsi a zabiraji i vic mista...jinak nemam k sestave zadne vyhrady :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Neregistrovaný

    Ok, už se blížíme do cíle, takže takhle to mám objednat?

    Alphacool AlphaCola 1L - Blue
    Alphacool HF 14 Smart Motion Universal - Copper Edition
    Alphacool HF 14 Yellowstone Copper Edition - Intel 775/1156/1366
    2x Alphacool Hose Clamp 15mm - Black - pro připojení hadic na chladič čipsetu
    Aqua Computer Flow Sensor "High Flow"
    Aqua Computer kabel pro průtokový senzor - je to ten správný pro připojení na základní desku?
    Black ICE Radiator GT Stealth 280 - Black
    Eheim AGB Station 600 rev2 220V
    2x Fan Guard Classic 140mm - Black
    3x Masterkleer Classic 11/8 Clear - 1m
    2x Noiseblocker Black Silent PRO-PK2 - 140mm Fan
    10x Šroub 1/4 pro 11/8mm

    A v jakém pořadí to pak mám propojit? Pumpa - procesor - chipset - grafika - radiátor - expanze?

    Jak se přidělává ta pumpa do bedny? Že bych to prdnul do jedný tý přihrádky na disky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Neregistrovaný

    Ještě drobnost. Co připojit ten flow meter rovnou k čerpadlu nějakou kovovou tubičkou se závity na obou stranách? Ale na vašich stránkách jsem objevil jen nějaké speciální pro SLI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Pro pripojeni smart motion bloku k okruhu by to chtelo Lkove fitinky, teda pokud nemate pod grafickou kartou dost mista na rovne fitinky - ten blok totiz bude otocen smerem dolu a fitinky rovne by z nej zasahovaly do dalsich slotu, co tam mate - pokud tam mate nejake karty, tak by to byl problem.

    Jinak pumpa je s expanzkou, a bloky a radiator a prutokomer muzete dat za sebou tak, jak se Vam to bude dobre montovat abyste nemusel hadice tahatsem a tam po skrini :-)
    Obvykle pokud je pumpa na dne case a radiator nahore, tak je nejlepsi pumpa - grafika - chipset - cpu - radiator a pak zase dolu do pumpy.

    A k tomu prutokomeru - proc ho pripojovat primo na pumpu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Neregistrovaný

    Ty L-fitinky na grafiku, to je dobrej nápad. Sice tam zatím pod ní nic není, ale může do budoucna bejt

    Jsem ten průtokoměr chtěl dát "na konec" před expanzku, aby se mi tam zbytečně někde neflákal a držel na místě "sám od sebe". Nebo se to dává jinam?

    A jak se přidělává ta pumpa? Nějaký šroubky? Někde jsem viděl nějaký lepivý podložky či co...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Neregistrovaný

    Ještě jste mi neodpověděl na tohle:

    Aqua Computer kabel pro průtokový senzor - je to ten správný pro připojení na základní desku?

    A pak se mi líbí Alphacool Thermosensor 1/ 4" šroub + Analog Display (hlavně ten jeho analog display). Dal bych si jeden na vstup do radiátoru a druhý na výstup. Dají se ty displeje dát do XSPC 5. 25” Bay Temperature Sensor Frame? A co všechno potřebuji na jejich připojení do vodního okruhu? Musím k tomu koupit "T" s fitinkami? Nebo by se tam dal "nějak" přidělat Innovatek Digital Thermometer - Analog Display?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Prutokomer muzete dat do okruhu kamkoliv, kde se vam to hodi. V baleni pumpy je alphacool velco, takova hodne dobre drzici oboustranne lepiva podlozka, tim to lze uchytit na dno case.

    Ten kabel je spravny, ano. Pokud jste trochu manualne zrucny tak so ho muzete dobastlit i sam z klasicke 3pin prodluzky, to pripojeni na prutokomer ma jen trochu vetsi roztece pinu.

    Myslim, ze dva teplomery jsou zbytecne. Teplota vody pred radiatorem a za nim je rozdilna jen o nekolik desetin stupne celsia, takze vam de facto budou oba teplomery ukazovat temer to same :-) Jinak do toho XSPC ramecku se vejdou bez problemu a pokud nechete kupovat zbytecne Tcko a fitinky, tak bych spise vzal tuto variantu http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...g_Display.html ktera se pripojuje primo na 1/4" zavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Neregistrovaný

    Ok. Takže objednám to takhle?

    Alphacool AlphaCola 1L - Blue
    Alphacool HF 14 Smart Motion Universal - Copper Edition
    Alphacool HF 14 Yellowstone Copper Edition - Intel 775/1156/1366
    2x Alphacool Hose Clamp 15mm - Black
    Aqua Computer Flow Sensor "High Flow"
    Aqua Computer Thermometer 1/4" Pass-Through - Analog Display
    Black ICE Radiator GT Stealth 280 - Black
    Danger Den Variable VGA Connector 1/4" - 1 Slot
    Eheim AGB Station 600 rev2 220V
    2x Fan Guard Classic 140mm - Black
    3x Masterkleer Classic 11/8 Clear - 1m
    2x Noiseblocker Black Silent PRO-PK2 - 140mm Fan
    6x Šroub 1/4 pro 11/8mm
    2x Šroub L 1/4" na 11/8mm hadici (otočný)

    Pro ten display nejspíš udělám díru v jedný 3.5" záslepce u toho nexuse
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Ten danger den nedrzi sam o sobe, musi mit na obou svych koncich pevnou zarazku, tzn blok na graficke karte v PCI-E slotu, tzn pokud to chcete pouzit na ten flow sensor tak Vam to drzet nebude...
    V podstate je to jen ocelova trubicka s dvema 1/4" sroubenimi, ktere tesni trubicku pomoci silikonovych krouzku, ale jen tesni, nedrzi tu trubicku tak, aby se s tim nemohlo hybat sem a tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. rada s volbou komponent pro vodníka
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-05-2014, 20:18
  2. Prosím o kontrolu položek pro vodníka
    Od Míra, Plzeň v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-01-2014, 19:18
  3. Poraďte mi prosím s výběrem graf. karty .)
    Od Drepo02 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2013, 10:41
  4. Pomoc s výběrem komponent
    Od NEXUSSPlay v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-06-2012, 09:34
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 19:44