Tiskli byste oboustranně, kdyby to vaše tiskárna uměla?
- Ano, téměř vždy
- Ano, jen některé úlohy
- Spíše ne
- Ne, chci tisknout jen na jednu stranu
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Svět hardware v pravém sloupci.
Urcite se to obcas hodi ... proto se mi libi ta moznost oboustranneho tisku v novych Officech 2010, zkousel jsem, funguje vyborne :)
(tisknou se napred sude, pak liche stranky)
(tisknou se napred sude, pak liche stranky)
Oboustranny tisk pouzivam velmi casto, proc neusetrit papir. Navic se to i dobre cte... Samozrejme zalezi na tom co tisknu..
Používám málokdy.
Když už to jednou za dlouhý čas potřebuju, tak si vytisknu nejdřív liché a pak sudé (nebo naopak?) stránky na stejné papíry.
Když už to jednou za dlouhý čas potřebuju, tak si vytisknu nejdřív liché a pak sudé (nebo naopak?) stránky na stejné papíry.
Tisknu většinou oboustranně, ale duplex bohužel nemám (liché/sudé a obracím stránky). Takže bych duplex celkem využil.
Používám duplex celkem pravidelně, a pokud ne tak později stejně vytisknu na druhou stranu papíru něco jinýho.
Ano, oboustranně tisknu docela často, jen některé věci (5-10% všech případů) tisknu jednostranně ;-)
Obcas tisknu oboustranne, Canon ma duplex ale skoda,ze to tiskarna neumi hned svazat :D
Jinak sem zjistitl, ze kdyz tisknu oboustranne (moje tiskarna to dela tak, ze vyjede jedna strana a papir zase zajede zpatky a natiskne se druha), problem je v tom, ze je text vzdycky vzhuru nohama protejsi strane. Nevim, jestli nemam nekde neco blbe nastavenyho....... :cry
Jinak sem zjistitl, ze kdyz tisknu oboustranne (moje tiskarna to dela tak, ze vyjede jedna strana a papir zase zajede zpatky a natiskne se druha), problem je v tom, ze je text vzdycky vzhuru nohama protejsi strane. Nevim, jestli nemam nekde neco blbe nastavenyho....... :cry
Tiez tlacim duplex na Canone ,neviem preco to ostatni vyrobcovia nerobia, treba potom zbytocne otacat papier a trafit sa :D
[quote=Georginek;439877]ze je text vzdycky vzhuru nohama protejsi strane. Nevim, jestli nemam nekde neco blbe nastavenyho....... :cry[/quote]
V predvolbach tisku je mozno nastavit, podle ktere hrany se 'otaci' stranky.
V predvolbach tisku je mozno nastavit, podle ktere hrany se 'otaci' stranky.
[quote=zsdx;440029]V predvolbach tisku je mozno nastavit, podle ktere hrany se 'otaci' stranky.[/quote]
To sem zkousel, a nic... nakonec jsem zjistil,ze musim mit zakrizkovanou volbu "otocit o 180" a pak to tiskne na obe stejne..... Ale celkem me to prekvapilo, pac na default je to vypnuty a jeste je to tak divne schovany.....
Spis by to melo bejt default zapnuty....
To sem zkousel, a nic... nakonec jsem zjistil,ze musim mit zakrizkovanou volbu "otocit o 180" a pak to tiskne na obe stejne..... Ale celkem me to prekvapilo, pac na default je to vypnuty a jeste je to tak divne schovany.....
Spis by to melo bejt default zapnuty....
nevidím jedinej duvod tisknout jen na jednu stranu.Nejen že šetřím ale také se to lépe čte a nemusím schovávat stohy papíru.A jestli to tiskárna umí no to snad naposled nezvládala moje tiskárna u starého dobrého ZX ka
[quote=aumirek;440544]nevidím jedinej duvod tisknout jen na jednu stranu.Nejen že šetřím ale také se to lépe čte a nemusím schovávat stohy papíru.A jestli to tiskárna umí no to snad naposled nezvládala moje tiskárna u starého dobrého ZX ka[/quote]
Třeba tiskár HP Color LaserJet 2605 kterou máme doma, to v základu neumí.
Třeba tiskár HP Color LaserJet 2605 kterou máme doma, to v základu neumí.
[quote=aumirek;440544]A jestli to tiskárna umí no to snad naposled nezvládala moje tiskárna u starého dobrého ZX ka[/quote]Asi tě to překvapí, ale většina tiskáren to neumí (automaticky).
no já bych si občas ten papír otočil i ručně (vše pro naše lesy!) ale mám problém, že moje postarší HP inkoustovka prosákne ten inkoust na druhou stranu ... tedy ne úplně, ale když není ten papír podložený a držím ho volně v ruce, tak to prosvítá.
Mám blbou tiskárnu nebo malou gramáž papíru? (střední kvalita tisku, běžný kancelářský papír)
Mám blbou tiskárnu nebo malou gramáž papíru? (střední kvalita tisku, běžný kancelářský papír)
Ja si koupil Canon nejen kvuli tehle funkci. Muzu konstatovat, ze to funguje obstojne, ale docela to trva......
Vytiskne se jedna strana, pak papir vyjede a 3s ce nic nedeje, dalsi 2s zajizdi, pak 3s se nic nedeje (ze prej se ceka az zaschne inkoust na predhchozi strane) a pak se to vytiskne......
Za tu dobu cekani by to normalne vytisklo 8 listu.....
Ale zase clovek usetri papir no....:D
Vytiskne se jedna strana, pak papir vyjede a 3s ce nic nedeje, dalsi 2s zajizdi, pak 3s se nic nedeje (ze prej se ceka az zaschne inkoust na predhchozi strane) a pak se to vytiskne......
Za tu dobu cekani by to normalne vytisklo 8 listu.....
Ale zase clovek usetri papir no....:D
ip5200
Drive jsem tisknul na jednu stranu. Ted mam nepotrebne jednostrane potisknute papiry v hornim podavaci a tisknu na druhou stranu.
Dalsi tisk na cisty papir provadim uz oboustranne, tiskarna si to umi otocit.
Drive jsem tisknul na jednu stranu. Ted mam nepotrebne jednostrane potisknute papiry v hornim podavaci a tisknu na druhou stranu.
Dalsi tisk na cisty papir provadim uz oboustranne, tiskarna si to umi otocit.
zoidik nechci to tvrdit třebas je to blbost ale měl jsem za to že tisknout oboustranně opravdu zvládne každá tiskárna mi to zvládala i opravdu hodně stará.Pravda nedám tisk a nevypadne mi to oboustraně potisklé.Když dám oboustranně vytiskne jednu stranu pak to vybídne at ty papíry vezmu přetočím a tiskne a takhle jsem měl za to že to umí každá
[quote=aumirek;440719]zoidik nechci to tvrdit třebas je to blbost ale měl jsem za to že tisknout oboustranně opravdu zvládne každá tiskárna mi to zvládala i opravdu hodně stará.Pravda nedám tisk a nevypadne mi to oboustraně potisklé.Když dám oboustranně vytiskne jednu stranu pak to vybídne at ty papíry vezmu přetočím a tiskne a takhle jsem měl za to že to umí každá[/quote]
Ano, takto to umí každá tiskárna, v tom není problém, ale většina lidí včetně mě to tady na fóru pochopila tak, kdyby to ta tiskárna uměla v základu aniž by jsi do toho musel jakkoliv ručně zasahovat. V tomto výkladu to každá neumí, ve tvém výkladu to umí i jehličková tiskárna a psací stroj nevyjímaje.
Ano, takto to umí každá tiskárna, v tom není problém, ale většina lidí včetně mě to tady na fóru pochopila tak, kdyby to ta tiskárna uměla v základu aniž by jsi do toho musel jakkoliv ručně zasahovat. V tomto výkladu to každá neumí, ve tvém výkladu to umí i jehličková tiskárna a psací stroj nevyjímaje.
no nevím jestli tohle umí i jehličková přesto něco jiného je přehazovat každej ten papír a něco jiného je zaškrtnout políčko oboustraný tísk a jen počkat až mne vyzve k obrácení toho stohu papíru to mi ruce neupadnou to naráz jen obrátit a za ten výsledek mi to stojí
@aumirek: Ty si pleteš základní pojmy - vytisknout liché stránky zvlášť a potom po manuálním otočení a založení sudé (u těch lepších na výzvu tiskárny) je sice jedna věc, navíc u některých levnějších laserovek spojená s rizikem umazání a poškození válců i pícky od té potištěné strany, ale druhá věc je duplex - oboustranný potisk. Tam se zasune papír, potiskne z jedné strany, zatáhne se jinou válcovou cestou zpět a potiskne z druhé strany, takže ti vypadne ven ve výsledku oboustranně potištěná stránka. Ještě komplikovanější ovladače tiskáren a SW (RIP) mají navíc i archovou montáž, tzn. například u 12stránkové brožury A4 se ti na jeden arch vytiskne z jedné strany str. 1 (vpravo) a str. 12 (vlevo), z druhé strany pak str. 2 (vlevo) a str. 11 (vpravo), další vnitřní archy pak 3 (P) a 10 (L) a na rubu 4 (L) a 9 (P) atd. Pro jednoduchou vazbu z archu A3 byl ten příklad.
Už rozumíš?
Už rozumíš?
Však nemusíš přehazovat každý papír, inteligentní člověk si vytiskne všechny liché stránky, pak ten stoh obrátí a vytiskne všechny sudé.
Jenže o tomhle (co umí každá tiskárna - je to pouze věc SW) tu řeč není, tady je řeč o "duplexu", neboli automatickém oboustranném tisku.
Jenže o tomhle (co umí každá tiskárna - je to pouze věc SW) tu řeč není, tady je řeč o "duplexu", neboli automatickém oboustranném tisku.
nepletu si to tohle znám chtěl jsem jen říct že pokud má někdo zájem tisknout oboustraně nic mu v tom nebrání at má jakoukoliv tiskárnu
Takže opravím mou odpověd ano tisknu skoro vždy oboustraně navzdory tomu že má tiskárna to neumí
Takže opravím mou odpověd ano tisknu skoro vždy oboustraně navzdory tomu že má tiskárna to neumí
[quote=aumirek;440748]nepletu si to tohle znám...[/quote]
No to je sice hezké, ale stejně si to vždy předem ověř v manuálu každé tiskárny... Opatrnosti není nikdy dost. To by jsi nevěřil, jaká je to pak "sranda" dobývat ven z pícky půl dne namotaný papír, který se připeče potištěnou stranou v Imaging Unit na válce. U těch domácích papíráků je to sice jednoduchá otázka - uchopit a vyhodit do sběrného dvora, ale u těch lepčích se ceny těchto náhradních základních komponentů pohybují v řádech převyšujících pořizovací cenu tiskárny. Takže bacha - provozovat jen na svém. :p;)
No to je sice hezké, ale stejně si to vždy předem ověř v manuálu každé tiskárny... Opatrnosti není nikdy dost. To by jsi nevěřil, jaká je to pak "sranda" dobývat ven z pícky půl dne namotaný papír, který se připeče potištěnou stranou v Imaging Unit na válce. U těch domácích papíráků je to sice jednoduchá otázka - uchopit a vyhodit do sběrného dvora, ale u těch lepčích se ceny těchto náhradních základních komponentů pohybují v řádech převyšujících pořizovací cenu tiskárny. Takže bacha - provozovat jen na svém. :p;)
- Ano
[quote=Salamander;439790]Urcite se to obcas hodi ... proto se mi libi ta moznost oboustranneho tisku v novych Officech 2010, zkousel jsem, funguje vyborne :)
(tisknou se napred sude, pak liche stranky)[/quote]
Toto nieje zalezitost Office2010 ale zalezitost tlaciarne!!! Takto tlacit mozes hadam na kazdej tlaciarni a je jedno aky Office mas.
(tisknou se napred sude, pak liche stranky)[/quote]
Toto nieje zalezitost Office2010 ale zalezitost tlaciarne!!! Takto tlacit mozes hadam na kazdej tlaciarni a je jedno aky Office mas.