BIOS nastavení
Zdravím všechny,
Potřeboval bych se zeptat ohledně Nastavení Biosu.
Já jsem vyměnil desku základní a stále se mě ukazuje CPU Fan Error a píše abych dal volbu F1
To sice vždy vypnu toto hlášení ale chci se hlavně zeptat asi je takto dobře BIOS nastaven
Je to sekce Power a Hardware monitor a tam je toto.
CPU TEMPERATURE ( 29 (AŽ SKAČE SEM TAM 29,5 TEPLOTA) teplota / 84 (AŽ 85) F )
MB TEMPERATURE ( 34 teplota / 90 F )
CPU FAN SPEED (479-482 RPM )
CPU Q-FAN CONTROL ( DISABLED )
CHRASSIS FAN 1 SPEED ( N/A )
CHRASSIS FAN 2 SPEED ( N/A )
CHRASSIS FAN 3 SPEED ( N/A )
CHRASSIS Q-FAN CONTROL ( DISABLED )
POWER FAN SPEED ( N/A )
CPU VOLTAGE ( 1. 192V )
3.3V VOLTAGE ( 3.328V )
5V VOLTAGE (5.136V )
12V VOLTAGE (11.984V )
Potřeboval bych se zeptat ohledně Nastavení Biosu.
Já jsem vyměnil desku základní a stále se mě ukazuje CPU Fan Error a píše abych dal volbu F1
To sice vždy vypnu toto hlášení ale chci se hlavně zeptat asi je takto dobře BIOS nastaven
Je to sekce Power a Hardware monitor a tam je toto.
CPU TEMPERATURE ( 29 (AŽ SKAČE SEM TAM 29,5 TEPLOTA) teplota / 84 (AŽ 85) F )
MB TEMPERATURE ( 34 teplota / 90 F )
CPU FAN SPEED (479-482 RPM )
CPU Q-FAN CONTROL ( DISABLED )
CHRASSIS FAN 1 SPEED ( N/A )
CHRASSIS FAN 2 SPEED ( N/A )
CHRASSIS FAN 3 SPEED ( N/A )
CHRASSIS Q-FAN CONTROL ( DISABLED )
POWER FAN SPEED ( N/A )
CPU VOLTAGE ( 1. 192V )
3.3V VOLTAGE ( 3.328V )
5V VOLTAGE (5.136V )
12V VOLTAGE (11.984V )
CPU Fan Error označuje chybu ventilátoru procesoru. Točí se ventilátor chladiče procesoru či je vůbec zapojen ?
Nie je tam položka typu:
-CPU FAN speed low limit
-CPU FAN speed warning ?
Aký máš chladič a hlavne ventilátor na ňom? Nejak sa mi nezdá, aby na 12V točil tak málo - ak teda nekecá detekcia:notsure
-CPU FAN speed low limit
-CPU FAN speed warning ?
Aký máš chladič a hlavne ventilátor na ňom? Nejak sa mi nezdá, aby na 12V točil tak málo - ak teda nekecá detekcia:notsure
[quote=robky;451301]ak teda nekecá detekcia:notsure[/quote]
Na tohle jsou super základní desky Gigabyte. Když připojím přes redukci Noctua ULNA ventilátor, základní deska jej buď neroztočí nebo hlásí error stav.
Na tohle jsou super základní desky Gigabyte. Když připojím přes redukci Noctua ULNA ventilátor, základní deska jej buď neroztočí nebo hlásí error stav.
[quote=kevin00;451299]CPU Fan Error označuje chybu ventilátoru procesoru. Točí se ventilátor chladiče procesoru či je vůbec zapojen ?[/quote]
ano toči se mě chladič a je zapojen mam pasivni ale takovy velky
ano toči se mě chladič a je zapojen mam pasivni ale takovy velky
[quote=kadedemon;451288]Potřeboval bych se zeptat ohledně Nastavení Biosu.[/quote]
Jaký máš model základní desky?
Jaký máš model základní desky?
[quote=kevin00;451313]Napiš co máš za chladič nasazen na procesoru. Ta tvá věta je opravdu zajímavá :notsure[/quote]
Ok chladič mám.
chladič CPU SCYTHE SCORC-1100 OROCHI rev. B
A procesor Intel Quad Q9650
Ok chladič mám.
chladič CPU SCYTHE SCORC-1100 OROCHI rev. B
A procesor Intel Quad Q9650
Problém je zřejmý - otáčky ventilátoru jsou nižší než interně nastavený limit, takže BIOS vyhodnotí, že se netočí.
Je ventilátor připojen čtyřpinovým konektorem? Pokud ano, mělo by pomoci nastavit CPU Q-Fan Control na Enabled a CPU Fan Profile na Silent.
Je ventilátor připojen čtyřpinovým konektorem? Pokud ano, mělo by pomoci nastavit CPU Q-Fan Control na Enabled a CPU Fan Profile na Silent.