reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Upgrade PC v ceně 5 000 - 7 500 Kč

Vita1 (56)|2.7.2011 15:27
[quote=robky;459209]No ja som vychádzal z fotiek tvojho pc na prvej strane vlákna .....

Prvý obrázok je MSI OC verzia, druhá je s referenčným chladičom - ktorú vlastne máš?[/quote]



Tu první (červenou). Kdysi jsem sem na ní dával odkaz http://cz.msi.com/product/vga/N9800GTX-PLUS-T2D512-OC.html#?div=Specification Na stránkách msi je ovšem vpravo. Prostě ta červená.

Ta "černá" má tedy referenční chladič a ta má "červená" má tedy vlastně co?
r34ktor (7477)|2.7.2011 15:29
[quote=Vita1;459241]Ta "černá" má tedy referenční chladič a ta má "červená" má tedy vlastně co?[/quote]
Nereferenční chladič. ;)
Vita1 (56)|2.7.2011 17:08
[quote=r34ktor;459242]Nereferenční chladič. ;)[/quote]

No jo.... Jak asi jinak, že?
Omlouvám se, ale já jsem si dosud myslel, že "referenční" znamená něco jako dodávaný společně s kartou. Proto jsem i "robkymu" nesmyslně tvrdil, že mám přeci referenční chladič....

Snažil jsem se trochu zorinetovat na webu a pokud jsem to dobře pochopil, je nereferenční chladič lepší než referenční. To by mě sice těšilo, ale vlastně to nic nemění na tom, že ty teploty dosažené při GPU:OCCT nejsou uspokojivé. Teď tedy, když se vyjasnilo, že mám nereferenční chladič, chápu "robkyho" příspěvek a že jsou dosažené teploty vlastně o to ještě více neuspokojivé.
Vita1 (56)|2.7.2011 17:08
[quote=robky;459209]No ja som vychádzal z fotiek tvojho pc na prvej strane vlákna .....

Prvý obrázok je MSI OC verzia, druhá je s referenčným chladičom - ktorú vlastne máš?[/quote]

Omluva a vysvětlení viz odpověď "r34ktorovi".
r34ktor (7477)|2.7.2011 17:48
[quote=Vita1;459253]No jo.... Jak asi jinak, že?
Omlouvám se, ale já jsem si dosud myslel, že "referenční" znamená něco jako dodávaný společně s kartou. Proto jsem i "robkymu" nesmyslně tvrdil, že mám přeci referenční chladič....[/quote]
Referenční chladič a referenční PCB (deska se součástkami) navrhuje výrobce čipu (nVidia, AMD). Nereferenční chladič (případně i upravené PCB) je potom v rukou výrobce GK.

[quote=Vita1;459253]Snažil jsem se trochu zorinetovat na webu a pokud jsem to dobře pochopil, je nereferenční chladič lepší než referenční.[/quote]
Teoreticky. V praxi to ve všech případech neplatí.

[quote=Vita1;459253]To by mě sice těšilo, ale vlastně to nic nemění na tom, že ty teploty dosažené při GPU:OCCT nejsou uspokojivé. Teď tedy, když se vyjasnilo, že mám nereferenční chladič, chápu "robkyho" příspěvek a že jsou dosažené teploty vlastně o to ještě více neuspokojivé.[/quote]
Teplota je opravdu zarážející. V první řadě bych chladič odmontovat a vyměnil pastu. Bude pravděpodobně ztvrdlá. Pokud je karta v záruce, reklamoval bych.

Pokud chceš ověřit reálné chování v náročných hrách, jsou na netu ke stažení demoverze her Crysis i Metro 2033.
Vita1 (56)|2.7.2011 20:13
[quote=r34ktor;459255]Referenční chladič a referenční PCB (deska se součástkami) navrhuje výrobce čipu (nVidia, AMD). Nereferenční chladič (případně i upravené PCB) je potom v rukou výrobce GK.


Teoreticky. V praxi to ve všech případech neplatí.


Teplota je opravdu zarážející. V první řadě bych chladič odmontovat a vyměnil pastu. Bude pravděpodobně ztvrdlá. Pokud je karta v záruce, reklamoval bych.

Pokud chceš ověřit reálné chování v náročných hrách, jsou na netu ke stažení demoverze her Crysis i Metro 2033.[/quote]

Díky za objasnění. Na ty "nejnáročnější" hry jsem se už díval, určitě je vyzkouším. Bude to ovšem bohužel muset chvíli počkat, stejně jako celé řešení mé GPU, protože ráno odjíždím s rodinkou na týden do domoviny "robkyho" a "16cmfana", takže se k tomu budu moci vrátit až po návratu.

Z představy, že bych měl tu kartu reklamovat je mi poněkud mdlo. Takové ty reklamce pokud se nejedná zrovna o jednoznačnou závadu nepatří zrovna k mým oblíbeným činnostem, zvláště pak pokud se jedná o výrobek z odvětví ve kterém se - jak jsem tady už dostatečně předvedl - moc nevyznám. Já až se za týden vrátím, tak si nejdříve asi zjistím, jak vlastně přesně byla řešena ta reklamace z ledna.
robky (3195)|3.7.2011 09:47
Výmena pasty pod chladičom vga nie je nič zložité - keď si zvládol naniesť pastu a osadiť chladič cpu, zvládneš aj toto ... Podľa fotky tam žiadna plomba na skrutkách nie je. Ak použiješ vhodný skrutkovač a nepoškodíš skrutky, nebude nič poznať .... Odstrániš starú pastu, odmastíš jadro aj chladič a nanesieš novú pastu.

Peknú dovču prajem ;)