Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 96

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Zaměření pro: grafiku, CAD – Střih videa v HD kvalitě, občasné hraní středně náročných her.

    Platforma: AMD
    Operační systém: Windows 7
    LCD monitor: 23" - 24"

    Poznámky a periferie:
    musí obsahovat: HDMI + DVI, USB 3, SATA III, minimální hlučnost PC, grafiku si budu kupovat později (za cca 2000,-Kč) a DVD použiji dočasně ze starého PC, pak dokoupím Blu-ray!
    - zdroj chci - CORSAIR 430W CX V2 (bude stačit do budoucna na grafikou s požadavky na zdroj 400W, je tento zdroj OK?) <900,-Kč>
    - case - COOLERMASTER RC-550-KKN1 Silencio <1.600,-Kč>
    - pamět - DDR3-1600 CL7 Kingston HyperX Limited 2x2GB <1.000,-Kč>
    - disk - HDD 2TB WD20EARX 64MB SATAIII/600 IntelliPower 3RZ <1.600,-Kč>
    a rozhoduji se mezi:
    -AMD Phenom II X4 955 BE <2.350,-Kč>
    -ASUS MB M4A88TD-M EVO/USB3 <2.150,-Kč>
    nebo
    -AMD A8-3850 <2.700,-Kč>
    -ASUS MB Sc FM1 F1A75-M <1.950,-Kč>
    Doporučte mi který procesor je výhodnější, popřípadě i nějaký jiný v cenové hladině (zakl.deska+IV jádrový procesor+integrov.grafika) za 4700,-Kč V budoucnu chci procesor trošku přetaktovat na vyšší výkon.
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 27-08-2011 v 10:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Na CAD/střih bych šel rozhodně do Intelu i5 (tzn. připlatit) pokud ovšem finance dovolí
    Grafiku bych vzal min. GTX460 nebo ještě lépe GTX560(Ti), rozhodně ne ATI (nemá CUDA, což se pro střih hodí pokud vezmete AMD)
    Zdroj nebrat, radši Seasonic 520w nebo ještě lépe Enermax Pro 525w
    Kingston nebrat (radši Patrioty)
    Vhodné by bylo SSD na systém a aplikace (ten CAD a střih. programy - nesrovnatelný výkon proti klasice)

    Jaké jsou konkrétně ty programy na CAD a střih?

    ...vzal jsem to trochu obecně, snad sem někdo hodí návrh
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Na CAD/střih bych šel rozhodně do Intelu i5 (tzn. připlatit) pokud ovšem finance dovolí
    Grafiku bych vzal min. GTX460 nebo ještě lépe GTX560(Ti), rozhodně ne ATI (nemá CUDA, což se pro střih hodí pokud vezmete AMD)
    Zdroj nebrat, radši Seasonic 520w nebo ještě lépe Enermax Pro 525w
    Kingston nebrat (radši Patrioty)
    Vhodné by bylo SSD na systém a aplikace (ten CAD a střih. programy - nesrovnatelný výkon proti klasice)
    Rady dobré, ale jsem dost zvědavý, jak to dostaneš do 12k.
    Se zepočtením všeho jsi na cca dvojnásobku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0114TG010WXU01
    Phenom x6 black edition + hyper 212+ + deska s chlazenou napájecí kaskádou -> OC
    8GB RAM
    pro střih jsou vhodné 2HDD -rozdělení čtených a zapisovaných dat
    na 500GB 7200rpm jednoplotnu OS, green disk jako úložiště

    časem dokoupit nvdii gtx460/560, dle financí, příp. pouvažovat nad quadrem 600 / firepro V4800.

    anebo, phenom x4 BE + gtx460 a pouze 1 disk by se mohly vejít..

    EDIT:
    na nějaké odhlučňování ale s tímto rozpočtem zapomeň...
    jen odhlučnění jednoho disku (himuro) = 500Kč
    odhlučněná bedna = min 1500 (CM sileo)
    tiché větráky - několik set za ks
    atd...

    můžeš si to ale odhlučnit tzv-home-made, bednu vylepit odhluč. pěnou, postupně odhluč. disky a dát tišší větráky...
    Naposledy upraveno uživatelem alfah4ns: 30-08-2011 v 13:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Tak jsem se o něco pokusil. Snad pro inspiraci - košík
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Hmm, zajímavé trošku jsem o tom přemýšlel a vybral tuhle sestavu:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0115JK010U7101
    a to už jsem na 12.000,-Kč nepotřebuju špičkovou sestavu, potřebuju to nejlepší co dnešní trh nabízí za 12.000,.Kč !!! CAD budu používat pro pozemní stavby a určitě projekty v něm vytvořené nebudou tak náročné na PC. Na úpravu videa používám Pinnacle Studio 14, ale žádné komerční využití jen takové stříhání domácího videa pro mě a možná pár přátel v HD kvalitě. No a pak už zbývá nějaké to občasné hraní her, nepotřbuji je mít super vykreslené do pidi detailů. Fakt mě jde o to když už chci investovat 12.000,- tak ať za ty prachy dostanu to nejlelepší v téhle cenové hladině a přes 12.000,- ani korunu kluci!!! A už tak je ten rozpočet našponovaný, už jsem zrušil nákup Blu-rey, zatím dám do tohoto PC moji starou DVD mechaniku.
    Co se týče hluku, tak bedna už je odhlučněná (tak spoléhám na to, že bude mít tiché i větráky) a design vypadá moc dobře, a je pěkně drahá, PC bude v obýváku, tak ať vypadá k světu.
    Co vy na to??? Do budoucna hodlám DDR3 paměti přetaktovat z 1333 na 1600, možná i u procesoru budu muset v budoucnu zvýšit výkon.
    Disk chci velký 2T protože mám šíleného množství videa, které čeká na sestříhání, to že disku bude pomalejší přežiju a tu chvilku počkám než moji práci uloží, ale vadilo by mi kdyby se mi video sekalo před očima, nebo kdyby nezvládl zpracovat několik delších záběrů současně.

    Zkuste někdo sestavit výkonější PC s podmínkou do 12.000 i se skříní Cooler Master Silencio 550 (na té trvám, do obýváku se prostě hodí i přes její vysokou cenu). Já vím, že jsou lepší procesory, grafiky,.... ale to bych si poskládal PC za 30.000,- a pořád by bylo kde vylepšovat.

    Dikec všem.
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 31-08-2011 v 23:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010W5C01182N01

    Je to litr přes, ale něco by se dalo určitě ušetřit na skříni nákupem např. osvědčené klasiky - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450890UR1NYM7O

    Ještě bych doporučoval zkusit tu samou sestavu složit i u czc, poslední dobou tam mají u spousty komponent lepší ceny jak u alfy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Rozdíl u pamětí 1333 a 1600 není zas tak velký a co se týče cenu skoro žádný, Disk green na systém a práci s videm, CAD které budeš ve větší části využívat mě přijde jako špatná volba proto klasika 7200ot/min ale pouze 1TB. takže po poskládání to vypadá takto
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    -Cenový rozdíl mezi 1333 a 1600MHz není příliš velký, téměř žádný, ale já chci paměť s nízkou latencí, proto jsem vybral :
    Kingston HyperX XMP Genesis 4GB CL7 1333MHz: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000WMF
    -Disk který jsem vybral:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000400000019MK
    by měl být dostatečně rychlý, vždyť má SATA III a proměnlivou rychlost 5400až7200 ot./min. a k tomu Cache paměť krásných 64MB a ani není tak drahý (v alfě maj nějaký nepřesný popisek na stránkách výrobce by to mělo být OK. Cenově je taky přijatelný.
    -Procesor chci AMD Phenom II X4 965 BE 3,4GHz
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000U71
    Zdá se mi dost výkonný a při přetaktování by s ním neměl být problém, možná pak investovat do lepšího chlazení.
    -Slabinu vidím v grafice ASUS EAH6670/DIS/1GD5
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00040000001712
    nezdá se mi příliš výkonná, ale za ty prachy asi nic lepšího neseženu (v testech vychází celkem dobře ve své kategorii). Když si vezmu horší procesor, tak ušetřím necelých 200,- a tyto prachy kdybych vrazil do grafiky, tak si stejně moc nepomůžu.
    - Základní deska Gigabyte GA-870A-USB3L
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000400000015JK
    je ta nejlevnější s paticí AM3 (vybíral jsem pouze mezi Asus a Gigabyte) co jsem našel, tak aby měla SATA III, USB3, s počtem zvukových kanálů 7+1, PS/2. ostatní parametry jsou už snad u všech desek standardní.
    - Zdroj Corsair Builder Series CX430 430W V2 je jeden z nejlevnějších značkových zdrojů
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000400000019LG
    nezdá se mi příliš výkonný, spíš na hranici minima, ale prý bude dostatečný do téhle sestavy. 500W značkové jsou už drahé a levné OEM s propůjčenou značkou nechci.

    Ví někdo o něčem lepším za tyhle prachy??????????

    Sestava od "athens" je dobrá, líbí se mi, je za stejné prachy a je tam hlavně lepší grafika, což je super, sice bych přišel o 1TB, o trošku slabší procesor, zdroj sice OEM, paměti s vyšší frekvencí ale na druhou stranu i s vysokou latencí L9 a nevím jestli zákl deska bude podporovat 1600MHz paměti, když tahle frekvence není na desce přímo uvedena, takže by stejně možná jela jen na 1300MHz. Nevýhodou je, že v sestavě od "athens" bych musel kvůli lepší grafiky koupit i silnější zdroj, což jsou zase náklady navíc, které se musí ušetřit jinde.
    Ale budu o tom uvažovat.

    Ohledně zdroje ví někdo jak spočítat podle zvolených komponentů max. spotřebu celé sestavy? Abych mohl určit minimální výkon zdroje???

    Nejlevnější komponenty jsem našel na http://www.itage.cz/ Tahle sestava co mám v Alfacompu je v Itage levnější o 1360,-Kč. to je dost velký rozdíl. Budu nakupovat asi v Itage, ještě uvidím, i když v alfě mi řekli, že na ceně by se dalo domluvit.

    No uvidím.
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 01-09-2011 v 21:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Tak jsem mnou doporučenou sestavu zkusil složit na CZC a opravdu to vyšlo podstatně levněji:

    Zákl. deska - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90962
    Oproti USB3L nabízí pozdější možné rozšíření pamětí.

    Skříň - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93057
    Vámi požadovaná, podstatně levnější než u alfy.

    RAM - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69790
    S nízkou latencí CL7. Není co dodat, max. můžete vzít o 12,- Kč dražší Patrioty se stejnou latencí.

    CPU - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73478
    X4 965 je identický procesor, pouze má o 200 MHz vyšší takt, ale oba tyto procesory mají otevřený násobič (=zvládne nataktovat i úplný začátečník, dosáhnou teoreticky stejné maximální frekvence - tam je to spíš záležitost kusu, chlazení). Pokud se snažíte ušetřit opravdu každou korunu pak je X4 955 jasná volba.

    GK - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78869
    "Trumf" mnou navrhované sestavy. Ze všech jmenovaných je nejsilnější a pro vaší práci nejvhodnější díky CUDA architektuře (http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA).

    HDD - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69326
    Zvolil jsem 1TB variantu. Zastávám názor, že normální smrtelník zaplní 1TB až po velmi dlouhé době a nedostatek úložného místa jde vždy řešit externím diskem, či vypalováním na Blu-ray, které se ostatně chystáte časem pořídit.

    Zdroj - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92667
    Dal jsem tam vámi navrhovaný zdroj Corsair, ale jen proto, že na czc je 500W OEM zdroj od Seasonicu podstatně dražší jak na alfě. Utáhnout by ale tuto sestavu měl i tak.
    Imho vaše obavy ohledně nekvality OEM Seasonicu nejsou na místě. Oba jsou co do kvality srovnatelní (certifikát 80+, kondíky Nippon Chemicon, OST, u Corsairu je výrobce CWT, ne Seasonic). Zdroje jsou to ale kvalitní, ani s jedním chybu neuděláte (podle ohlasů mají i relativně tiché větráky).

    Celkově by to vyšlo na 12 586,- Kč. Opět by se ale dalo ušetřit pár stovek na skříni, rozhodně bych šetřil raději tam, než na GK pro vaše potřeby (zvlášť když se dá sehnat skříň stejných kvalit za nižší cenu).
    Naposledy upraveno uživatelem Kotty: 01-09-2011 v 22:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    nejlíp vycházá www.ITage.cz, stejná sestava jak uvádíš Kotty by v ITage vyšla:
    - Zákl. deska (1561,-)
    http://www.itage.cz/p307945-gigabyte...ga-870a-usb3l/
    - skříň (1550,-)
    http://www.itage.cz/p421256-coolerma...k-rc-550-kkn1/
    - RAM (687,-)
    http://www.itage.cz/p148992-4gb-ddr3...333c7d3k2-4gx/
    - CPU (2267,-)
    http://www.itage.cz/p196834-cpu-amd-...hdz955fbgmbox/
    - GK (3494,-)
    http://www.itage.cz/p245416-gigabyte...gv-n460oc-1gi/
    - HDD (1112,-)
    http://www.itage.cz/p234138-samsung-...-32mb-hd103sj/
    - zdroj (874,-)
    http://www.itage.cz/p316610-corsair-...psu-430cxv2eu/

    Takže v ITage to vyjde na 11545,- namísto 12586,- v CZC rozdíl 1041,-Kč :-)
    Vypadá to moc dobře, člověče.
    Ta grafika se mi zdá už dost drahá, má paměťové sběrnice 256bit, teďka přemýšlím, jestli není až příliš dobrá, otázka zase nastává je tohle nejlepší grafika v cenové relaci cca 3500,- ??? :-)
    Hmm... Ten zdroj asi fakt bude lepší dát silnější 500W. 430W se mi zdá málo, nebo na hranici.

    Který zdroj teda doporučujete, chci aby byl "kvalitní", spolehlivý, TICHÝ, účinost >80%, osvědčená značka (třeba i OEM) s nejrůznějšími ochranami (skratu, přepětí,...), nejlépe s nějakou certifikací a samozřejmě ve srovnatelné cenové hladině cca 800,- až 1.100,-Kč
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 01-09-2011 v 23:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ta grafika něco zvládne, nevýhodou je odběr. Nejlevnější GTX 560 se dá sehnat kolem těch 3.5k - peněz bych asi nelitoval. Karta s užší sběrnicí je na CAD prakticky vyhození peněz, pokud ovšem nebudete kreslit krychli bez antialiasingu v paintbrushi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Takže po zvážení všech příspěvků jsem se rozhodl pro sestavu:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0115FZ0118BF01

    procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3,2GHz
    deska: Gigabyte GA-870A-USB3L (toto je nejlevnější deska na AM3 s USB3, SATA III, zvuk.kanal. 7+1)
    paměti: Kingston HyperX XMP Genesis 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz (nízká leatence L7, vhodné pro přetaktování)
    grafika: Sapphire Radeon HD 6790 1GB DDR5, sběrnice 256bit. (v ITage stojí 2.800,- za ty prachy asi výkonější není)
    disk: WD Caviar Green WD20EARX 3.5" 2TB (Cache 64 MB, proměnlivé otáčky 5400-7200ot./min, SATA 6 Gb/s)
    skříň: Cooler Master Silencio 550 (odhlučněná, 2x ventylátory, nádherná, 1x USB3.0, 1x USB2.0, čtečka SD karet, trošku drahá, ale co se dá dělat v ITage stojí 1550,- což je asi nejmíň co jsem našel)
    zdroj: Seasonic Energy Knight SS500ET-Bronze 500W OEM (doufám, že bude dostatečně spolehlivý a tichý)

    tuto sestavu bych v ITage pořídilza za 11.500,-Kč

    Co vy na to???

    Jestli má někdo lepší nápad tak budu rád, ovšem očekávám, že budete zvedat pouze VÝKON NIKOLI CENU ! ! ! Už jsem asi rozhodnutý pro tuhle sestavu, myslím, že za ty prachy pro mě nic výkonějšího není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Máte USB3 zařízení? Máte SATA3 disk? 7.1 je sice hezkých, ale "hraje" to naprosto šeredně + je třeba počítat s nepříjemnostmi (třeba Batman rovnou napíše něco v tom smyslu, že na tomhle cajku může dělat bordel).

    RAM - vhodné pro přetaktování Vám řekl kdo? Zkuste si tady najít jak tu perfektně "jezdí" na frekvencích které výrobce zaručuje a pak teprv si z toho odvoďte jak na tom budou s oc (ty doby, kdy to byly opravdu dobré paměti jsou nějaký ten pátek nenávratně pryč).

    Radeon na CAD - pobavilo

    Seasonic není tichý, spíše bych ho zařadil k lepšímu průměru. Pokud chcete tichý tak kupte např. vetilátor Enermax Magma a vyměňte jej.

    PS: hned vedle je podobné téma se sestavou CAD, rozhodně bych ho navštívil
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Já vím co na PC budu dělat, když mluvím o CAD, tak nemyslím, že tam budu projektovat nějaké megalománské stavby, věnuji se pozemním stavbám (tj. projekty rodinných domečků!!!) a to jště ne komerčně, jsem si jist, že v mých projektech nějaké to vyhlazování tahle grafika zvládne levou zadní. Samozřejmě kdybych se živil profi projektováním v CADu, nevybíral bych PC do 12.000,-Kč!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Chci stříhat video v HD kvalitě a tohle tahle grafika zvládne taky v poho. (myslím domácí video, ne komerční střih např. reklamy!)
    Hry hraju jen okrajově (pár hodin za měsíc) a když si budu muset nějakou tu hru dát do nižšího rozlišení, nebo omezit detajly, tak se svět nezhroutí, ale podle recenzí tahle grafika zvládne hodně, rozhodně víc než na co ji v tuto chvíli plánuji.
    Bohužel si ale tento počítač nekupuji na půl roku ale na několik let, tak musím přemýšlet i do budoucna, takže vlastně pro mě je tahle grafika předimenzovaná, no když na ní nějaká hra super novinka nepoběží v úžasné kvalitě, tak jsem si jist, že poběží pro mě v přijatelné kvalitě a když vůbec, s čím nepočítám, tak prostě tu hru hrát nebudu, život jde dál.
    USB3 nemám, ale jak říkám nemám teďka, ale můžu mít za půl roku. Rozhodně bych dneska už nekupoval flash, nebo extení disk s USB2.0, proč se vracet zpět???
    Disk, který chci, jak jste si všiml má SATA III, tak nevím, proč bych si měl kupovat desku se SATA II.
    Když mluvím o tichém zdroji, je mi jasné, že za 1.000,- Kč nějaký zvuk bude asi vydávat, to bych si musel hromadu peňěz připlatit a to se mi zdá zbytečné. Já jen nechci, aby byl zbytečně hlučný?
    někde jsem četl, že paměti 1333MHz nebo 1600MHz člověk stejně nepozná a prý je výhodnější vzít nižší frekvenci, ale i s nižší latencí.
    Zákl. desku, kterou jsem vybral výrobce uvádí "Podpora pro paměti 1066/ 1333/ 2000(OC) MHz " takže si nejsem jist, jestli paměti 1600MHz by podporovala, prý by stejně asi jely na 1333. A jinou desku znamená zase si připlatit.
    Jinak řečeno, takových "radílků" jako Richmond, je tu hromada, co radí nekupuj tohle, ale raději toto, sice o 500 drahší, ale výkonější. To je ale všem přeci jasné??? Já nevím, co je těžké vybrat ty nejlepší komponenty podle mých požadavků a do určité sumu!!!!!!!
    Příklad hloupá grafika: Všem je jasné, že čím drahší bude, měla by být výkonější. Mě na grafiku z rozpočtu zbývá něco kolem 3.000,- vyberu za tuhle cenu tu nejvýkonější a zase se objeví nějaký "chytrák" co řekne: "GTX 560 se dá sehnat kolem těch 3.5k" To je všem jasné, že bude lepší a že bych toho nelitoval, ale je o 800,- drahší!!! a tak samo zdroj, paměti,...
    Hele, když za mnou přijde někdo, že chce navrhnout a postavit dům za 3.000.000,- taky mu neřeknu postavte si dům za 3.800.000,- těch peněz litovat nebudete, to je jak říkám všem jasné, ale ty lidi 800.000,- navíc prostě nemaj, nebo nejsou ochotni do toho víc dát!!!!

    Co je tak težkého se držet rozpočtu a požadavku??? Prostě chci za těch 12.000,- to NEJLEPŠÍ co můžu mít s požadavky které jsem už někde zmiňoval.
    :-)
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 03-09-2011 v 19:13
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00