Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 78

Téma: wifi connection status

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Frekvence je 2,4GHz, ale kanály jsou od sebe oddělené po těch 20 nebo 40MHz nebo kolika. Čili ta síť je rozdělaná na kanály začíná na například 2,35GHz-2,45GHz a rozestupy jsou tyto frekvence. Někde jsem četl o nějakém SW, který umí najít volné kanály, za chvíli po něm kouknu, nebo se zeptej strejdy G
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Uz som niekde aj pocul ze 300 mbit/s funguje len pri 40 mhz, tak neviem co je na tom pravdy. Uzivatela Strejdu G mi nejak nenaslo ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Strejdou G jsem myslel Google

    projít můžeš zkusit třeba Xirrus WiFi monitor. Tady máš popsáno jak hledat volný kanál a jaký nejlépe zvolit http://blog.petrknap.cz/c70-jak-zvol...ifi-kanal.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    No tak to si vychytal, vobec mi to nenapadlo, hamba
    Dik, idem to asi vyskusat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Nikdo není dokonalý. Pokud se ti podaří najít volný kanál a nepomůže to s rychlostí, tak už leda silnější anténu na router.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Na router ? Nie nahodou lepsiu wifi kartu s lepsou antenou do ntb ? Zda sa mi, ze moj router ma 6 integrovanych anten, 3 pre 2,4 ghz pasmo a 3 pre 5 ghz pasmo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Trefil jsem se s tímto? http://www.alza.cz/netgear-wndr4000-d246116.htm#popis Jak vypadá se dívám až teď. Já mam právě dvě externí šroubovatelné antény, tak jsem myslel že i ty a nedíval jsem se jak vypadá. Potom teda tu wifi kartu. Ale pokud máš integrovanou v ntb, tak antény jsou v rámech kolem monitoru, takže bys musel koupit nějakou další do PCMCIA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Ano, s tymto si sa trafil. Myslim, ze nemam integrovanu kartu, teda aspon dufam ... ale asi sa na to vykaslem, co urobim so starou kartou, vyhodim do kosa ? Bola by to asi trosku zbytocna investicia, skoda, ze dali do mojho ntb taky srot ... myslel som si, ze to pojde 300 bez najmensich problemov ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Acer.... Kartu budeš mít spíše integrovanou, takže tu bys jenom zakázal ve správci zařízení a koupil novou, lepší a dal do PCMCIA slotu nebo jak se jmenuje. Možná by to pomohlo. pokud to jede a nechceš tahat šílené objemy dat, tak když si občas počkáš... o nic nejde....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    No asi tak, len skoda, ze nie som si 100% isty v com je problem ... tak diki za rady a pokec
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Buď zarušené okolí, nebo špatná anténa, nebo prostě to víc nepojede z nějakého jiného důvodu, na kterej asi nebude snadné přijít a výsledek bude, že to proste nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Karty nejsou skoro nikdy integrovane. Wifi-modul se da v notasech lehce vymenit. Trochu pracnejsi je menit antenu ( treba kolem ramu ), ale vetsinou se to nedela, kdyz to funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Ja som myslel, ze to len integrovane karty maju antenu napr. v rame, myslel som, ze tie v slotoch maju anteny spolu s modulom, ocividne som sa mylil
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Hm, myslím, že zbytočne riešiš niečo, čo sa ti nepodarí. U wifi proste nikdy nedosiahneš rýchlosti deklarované výrobcom. Sú to laboratórne hodnoty, pri ktorých boli použité maximálne kompatibilné zariadenia. U tvojho routra by si potreboval mať v ntb wifi modul s Intel Centrino 6300 (ostatne píše sa to aj v špecifikácii routra), aby si dosiahol hodnoty blížiace sa marketingovým. Kompatibilita je u wifi dôležitá, vidíš to aj na tom, že každý z tebou skúšaných ntb dosiahne inú prenosovú rýchlosť.
    Všimni si, že u wifi je vždy napísané napr.: až do 300Mbps. Takže môže to byť aj 50Mbps. Maximálnu možnú rýchlosť nedosiahneš nikdy ani na kábli.

    Pokiaľ máš router 1m od ntb, tak riešiť citlivosť antén je tiež nezmysel. Niekedy je taká krátka vzdialenosť skôr na škodu, hlavne keď máš výkon nastavený na maximum. Výkon by sa mal nastavovať taký, pri ktorom už nedochádza k poklesu prenosovej rýchlosti.

    Bolo tu už spomenuté možné rušenie kanálu iným zariadením. Toto by si mal overiť a použiť na routri čo najmenej zarušený kanál. Použité kanály v okolí zistíš na ntb napríklad pomocou programu NetStumbler.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    To co si napisal nie je celkom pravda, ze sa taka rychlost neda dosiahnut ... videl som na roznych forach mnoho screenov, kde mali ludia 300 mbps alebo 270 mbps v beznych domacich podmienkach.
    Da sa to dosiahnut pomocou channel bondingu (dual channel 20/40 mhz). Zda sa, ze nemozem moj router donutit k bondingu a pouziva len 20 mhz kanal a neviem preco to je tak. Este jedna vec, nemozem velmi zistit, ci wifi karta Acer Nplify 802.11 b/g/n Atheros AR5B97 podporuje 300 mbps a 20/40 mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PCI wifi card vs Notebook wifi
    Od Ayyu v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-12-2014, 13:08
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2010, 23:35
  3. ADSL WIFI router a WIFI karta
    Od daemon64 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 00:57
  4. WiFi router Canyon CN-WF514, nejde wifi
    Od rik_upce v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 13:18