Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 78

Téma: wifi connection status

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Caute,

    potreboval by som pomoct s nasledujucim problemom: Kupil som si dualband wifi router Netgear wndr4000, kde som nastavil rychlost 2,4 ghz pasma na 300 Mbps a rychlost 5 ghz pasma na 450 Mbps. Ked sa pripojim s mojim notebookom (Acer 3820tg), ktory ma wifi kartu Atheros ar5b97 b/g/n na 2,4 ghz siet tak mam rychlost len 144,4 Mbps. V com je problem, ze nemam plnu rychlost 300 Mbps ? Mam doma este 2 notebooky Asus, ktore maju wifi draft N a tie su pripojene len rychlostou 65 Mbps.
    Neexistuje nejaky soft, ktory dokaze zistit, ci ten router vobec vysiela 300 Mbps ?
    Vobec neviem v com moze byt problem a dufam, ze mi s tym dokazete pomoct.

    Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Aká je vzdialenosť medzi routrom a ntb?
    Rýchlosť totiž závisí od kvality/sily signálu a tá zasa od vzdialenosti/prekážok a citlivosti wifi sieťovky ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Router mam na stole a notebook tiez, je medzi nimi vzdialenost asi necely meter. A co sa tyka kanalov pre 2,4 ghz pasmo tak mam zvoleny auto rezim, cize samo to vyberie najlepsi kanal. Inac, ta karta co je v ntb, ktoru som tu uviedol, je schopna 300 mbps prenosu ? Nemohol som o nej najst nejake detailne info ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Mám firemní notebook Dell Precision M4400 s N wifi na Win XP a netbook Asus také s N wifi na Win 7 a pokud jsem ve stejné místnosti s obouma notebookama, tak firemní mi jede cca 144Mb/s a netbook 75Mb/s. Pravda je taky že wifi N ještě není stále standard, ale jistá "testovací" verze a ještě snad nebyly stanoveny přesné specifikace. O sítě se moc nezajímám, takže to berte s rezervou, ale může to být také toto. V podstatě to co píše Robky, jen jsem to asi napsal jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Ten tvoj N-kovy router je schopny 300 mbps ? Lebo na trhu je dost vela n-kovych, ktore podporuju maximalne 150 mbps ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Já mám přesněji ADSL modem. A umí 300Mb. Je to tento http://interlink.tsbohemia.cz/tp-lin...s_d117972.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    No tak to mame rovnaky problem, fakt nechapem v com moze byt chyba ... dost ma to stve, kedze 144,4 mbps neni ani polovicna rychlost. Dufam, ze sa to podari vyriesit, pretoze na wifi siet to nie je boh vie aka rychlost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    No hele, jelikož mam doma interní síť 100Mb po kabelu, ADSL připojení 2Mb, tak ten firemní notebook je to nejrychlejší co mam občas doma. A že ten netbook jede "pouze" cca 75Mb neřeším, jelikož kam by se do 10" netbooku dala dát nějaká silnější anténa? Po baráku chytnu signál všude bez problému a že na zahradě pod pergolou chytnu jenom na služebním je jenom dobře, jelikož ho domů nenosím. Jak jsem psal, mam dojem, že nejsou stále pevně stanovené standardy pro tuhle specifikaci, tak bych to zatím nijak neřešil. Jak píše robky, může to být anténou v tom tvém NTB, že není tak silná aby chytla plný signál. Můžeš zkusit novější ovladače, ale myslím, že si nepomůžeš. Jediné co mě ještě tak napadá, máš na tom routeru nastavenou bgn mixed nebo čistě N? Může to být eventuelně taky porblém, ale já jedu na mixed a nemám problém. Tiskárna se mi s Gčkem chytá na wifi suveréně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Tak to neviem ci je to mix alebo nie, to mi tam ani nepise ... ale mam tam na vyber 3 moznosti sa mi zda, do 54 mbps, do 145 mbps a do 300 mbps ... alebo tak nejako ... No zapol som sestrin ntb Asus U50VG, ktory ma tiez nkovu wifi a ten je pripojeny do siete rychlostou len 65 Mbps co je strasne malo. Akurat som skusal kopirovanie filmu a islo to ledva 2 MB/s co je len 16 Mb/s ... nechapem preco to je take pribrzdene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Citace Původně odesláno od Zoidik
    Pravda je taky že wifi N ještě není stále standard, ale jistá "testovací" verze
    Spis naopak - doba 'DraftN' (vetsinou navzajem nekompatibilnich 150Mbit) je jiz nastesti pryc a 802.11n je ofic. standard.

    Citace Původně odesláno od peto1310
    pretoze na wifi siet to nie je boh vie aka rychlost
    Opravdu? Tak jestli to mas metr od sebe na stole, kup si kabel

    //P.S. Rychlost je mj. ovlivnena i pouzitym sifrovanim.
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 30-08-2011 v 20:28 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Jakou síť máš nastavenou zjistíš v nastavení routeru.Brzdit ti to mohl třeba firewall. 65Mb vypadá na Gčkovou síť. Zkus si prostudovat http://www.jiribrejcha.net/2008/02/z...ustnosti-site/ a http://www.dusatko.org/cs/node/118 Je to na otestování propustnosti sítě. Ještě aktualizuj ovladače síťovky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Opravdu? Tak jestli to mas metr od sebe na stole, kup si kabel
    Ono tu nejde o kabel, pravdaze kabel mam, ale ide skor o princip. =) Vacsinou som pripojeny len cez wifi, ale niekedy tiez cez kabel a sedim za stolom. Ale ked to je proste raz 300 Mbps tak by to mohlo aj fungovat ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Jakou síť máš nastavenou zjistíš v nastavení routeru.Brzdit ti to mohl třeba firewall. 65Mb vypadá na Gčkovou síť. Zkus si prostudovat http://www.jiribrejcha.net/2008/02/z...ustnosti-site/ a http://www.dusatko.org/cs/node/118 Je to na otestování propustnosti sítě. Ještě aktualizuj ovladače síťovky
    Okay, precitam si tie clanky. Co sa tyka tych ovladacov, tak som pozeral na podporu, ale nie su tam ziadne nove updaty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Ještě mě napadlo, že by ses mohl podívat zda máš možnost vyměnit anténu za nějakou s větším dB ziskem než tam máš. Taky by mohlo pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Uz som si precital tie clanky, no nic take som sa nedozvedel, asi to bude slabymi antenami v notebooku. Nie som v tejto problematike velmi zbehly, neviem co je to MIMO a co vlastne myslia tymi 20 mhz, alebo 40 mhz ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PCI wifi card vs Notebook wifi
    Od Ayyu v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-12-2014, 13:08
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2010, 23:35
  3. ADSL WIFI router a WIFI karta
    Od daemon64 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 00:57
  4. WiFi router Canyon CN-WF514, nejde wifi
    Od rik_upce v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 13:18