Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 10 z 10 PrvníPrvní ... 8910
Zobrazené výsledky: 136 až 148 z 148

Téma: Pretaktovanie AMD Phenom II x4 955 Black Edition 3,2GHz

  1. #136
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    81

    Dikes za info. A posledna otazka k RAMkam, hovoril si ze mam dat voltaz na DRAM na 2.0V. System sa tvaril stabilny aj na 1.90V cize kludne mozem dat aj na tuto voltaz jo? Ci mam mu poriadne "zatopit"
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Dej na 2.0V
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    81

    Tak chlapi, vcera som dal dole chladic vycistil od povodnej pasty. Dnes som napatlal novu pastu metodou PEA. Skusil som prvy zatazovy test na 18x a CPU voltage 1.4125V a po 3 min opat BSOD.

    RAMky mam na frekvencii 800Mhz a na latencii 4-4-4-12 pri voltazi 2.0V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Máš ramky na tých 800 cl4 otestované?

    Urob screeny z CPU-Z (najlepšie všetky záložky) - predpokladám, že kým nespustíš záťažový test, tak bsod nepríde tak rýchlo ...takže by si to mal stihnúť
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    81

    Asi som zistil v com to cele bude! Jednoznacne vo voltazi CPUcka. Presne ako tu uz bolo niekde povedane moj procesor ma 125W a pravda je ta, ze ked pretaktujem na 17.50x nasobic (3.5Ghz) tak na to aby bol system stabilny tak vyzaduje 1.4125V na CPUcku. Teraz som sa nastval a trochu som zatopil, na 1.6V pre nasobic 18.00x prvy krat co mi nehodilo BSOD, ale OCCT mi po 20min "zakvakalo" ze mam vysoku teplotu. Ak sa niekto vyzna v tychto grafoch a nieco z nich vycita, tak nech sa paci:
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Urob screeny z CPU-Z (najlepšie všetky záložky)
    CPU-Z nemam nebude stacit MEMTEST?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    cpu-z má pár kilo, to stiahneš za sekundu

    tyjo, 1,6V ... daj tam niečo normálnejšie, niečo ako 1,45V
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Pokud si vzpomínám tak na 800Mhz si měl 5 5 5 15 při tom testu pamětí.
    De o to že i CL4 by měli dát.
    1.6Vcore je moc.Dej jak píše Robky.Nejspíš se budeš muset smířit s tím že máš horší kousek a těch 3.5Gh je asi strop
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    tyjo, 1,6V ... daj tam niečo normálnejšie, niečo ako 1,45V
    1.45V mi neudrzi 18.00x Momentalne som znizil na 1.5125 a idem testnut. 1.5000 mi taktiez hadze BSOD ((((
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Pokud si vzpomínám tak na 800Mhz si měl 5 5 5 15 při tom testu pamětí.
    De o to že i CL4 by měli dát.
    1.6Vcore je moc.Dej jak píše Robky.Nejspíš se budeš muset smířit s tím že máš horší kousek a těch 3.5Gh je asi strop
    Hej hej 800Mhz som testoval na 5-5-5-15 a ten test dopadol dobre. Ale pre 4-4-4-12 radsej spustim test este raz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    81

    Konecne sa mi podarilo zostabilizovat 18.00x bez toho aby mi system spadol do BSODu, alebo dokonca aby mi OCCT zacalo nadavat za prehriatie procesora. Prvych 30min bez problemov sa drzal na 73°C (co su uz asi vyzsie teploty) na 18.00x a voltazi 1.5000V (EDIT).

    Prosim vas mam teraz dve moznosti:
    - pokusit sa znizit voltaz pri zachovanom nasobici
    - nechat voltaz a zvysit nasobic na 18.50x

    viete povedat ktora volba by bola lepsia. Je voltaz 1.5000V radiklne bezpecna.

    Pozor na 73°C som sa dostal pri tomto teste z toho dovodu, ze predtym som testoval na 1.6000V, kedy som procesu naozaj "zatopil".
    Naposledy upraveno uživatelem Molnija: 03-10-2011 v 21:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Molnija Zobrazit příspěvek
    Konecne sa mi podarilo zostabilizovat 18.00x bez toho aby mi system spadol do BSODu, alebo dokonca aby mi OCCT zacalo nadavat za prehriatie procesora. Prvych 30min bez problemov sa drzal na 73°C (co su uz asi vyzsie teploty) na 18.00x a voltazi 1.5000V (EDIT).
    No,bingo.Ale teploty ee a to nemluvim o tom,že necháváš cca 1600rpm(což je hukot na 12cm fan)


    Prosim vas mam teraz dve moznosti:
    - pokusit sa znizit voltaz pri zachovanom nasobici
    - nechat voltaz a zvysit nasobic na 18.50x
    První možnosti bych se držel


    viete povedat ktora volba by bola lepsia. Je voltaz 1.5000V radiklne bezpecna.
    Je to hraniční Vcore na vzduchu
    .......................................
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    1

    Zdravíčko lidi, mám menší problém, Mám taky amd phenom II x4 955 be a základovku asus m4a87td/usb 3 ... měl jsem podezžení, že mi nějak zlobí ten procík tam, ale zjistil jsem ot až když jsme si udělal to hodnocení užiatelského indexu a vyjelo mi 3,6 ..... kamarád má 965 amd a ukazuje mu to 7,4 ... jinak zbytek vnitřností má poodbný mému pc...ale zpět k mému problému, zaktualizoval jsem si verzi biosu a poté mi to ukazovalo hodnotu 4,9 ... cože je sice lepší ale pořád nejsme ani na 6 kde bych mohl být zdá se mi. Tak mě napadlo, že kdybych přetaktoval procesor na 3,4 ghz tak ho ot možná probudilo. Jenže nemohu najít v biosu cpu multiplier. Tak se ptám, co si tom hodnocení myslíte? může tam být nějaká chyba? a zdali má ten takt smysl vůbec.... noo a kde byhc našel ten multiplier?
    Naposledy upraveno uživatelem Hogenov: 29-01-2012 v 19:19 Důvod: překliky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 10 PrvníPrvní ... 8910

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: AMD Phenom X4 965 Black Edition a chladic
    Od manyak v sekci Chlazení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 05-07-2013, 08:19
  2. AMD Phenom 9850 black edition
    Od Celofan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 11-02-2011, 23:47
  3. Poraďte - AMD Phenom II X6 1075T Black Edition
    Od Chuchmi v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-10-2010, 09:01
  4. AMD Phenom II X4 955 Black Edition - Quad-Core (3,2GHz, 8MB, AM3, 125W) BOX C3
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-04-2010, 16:28