Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 86

Téma: Výběr levného SSD

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    19

    Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Sestavuju si nové Pc a uvažuju že si nechám tady ten SSD http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000000000018CW na systém a klasicky HDD http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000000000019MK na data,hry atd.. chtěl jsem vedět váš názor jestli je lepší mít jenom SSD na všechno nebo HDD na všechno a nebo obojí? Někde jsem četl že se může stát chyba na těch SSD a nechci když tam bude jenom ten tak at mi třeba nespadne celýž počítač... díky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Tak je logické, že na obidvoch môžeš mať všetko. Ale SSD je primárne určené na aplikácie, ktoré využijú jeho vysoký výkon. Takže OS, programy a hry. Na dáta sa nedoporučuje z toho dôvodu, že časté prepisovanie mu škodí (skracuje životnosť, degraduje výkon). Pozrime sa na to aj z iného pohľadu ? na prehrávanie filmov, hudby či prezeranie dokumentov, fotiek nie je potrebný vysoký výkon SSD a ani jeho kapacita nie je dostatočná. Takže ideálne je SSD + HDD
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od jaja86paja91 Zobrazit příspěvek
    Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Sestavuju si nové Pc a uvažuju že si nechám tady ten SSD http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000000000018CW na systém a klasicky HDD http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000000000019MK na data,hry atd.. chtěl jsem vedět váš názor jestli je lepší mít jenom SSD na všechno nebo HDD na všechno a nebo obojí? Někde jsem četl že se může stát chyba na těch SSD a nechci když tam bude jenom ten tak at mi třeba nespadne celýž počítač... díky :-)
    Záleží, do jaké sestavy to dáš. Pokud AMD, tak by si s tímto diskem neměl mít žádné problémy. Ty se projevují v některých případech na Intel řadičích. Pokud ale budeš mít nejnovější BIOS, rozumnou novější desku (s kvalitnějším řadičem, rev. B3...), a před instalací OS si připojíš SSD ke své současné mašině a nahraješ tam nejnovější firmware http://www.kingston.com/en/support/t...H100S3120G_332 tak by ti to podle mně problémy dělat nemělo. Jsou to dobré disky. Samozřejmě, pro jakýkoliv stroj je přínos jakýkoliv SSD, výkon je zcela mimo kategorie normálního disku, je proto skoro jedno, jaký SSD použiješ, i levnější ti odvedou velmi dobrou službu, např. zmiňovaný Crucial M4.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    19

    tak pokud se ještě nerozhodnu jinak tak do tady té sestavy http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0113RE010KED01

    co myslíte půjde to? :-)) četl jsem si právě recenzi na ten SSD a docela ho tam chválily tak doufám že žádné potíže by s tím nebyly...jestli jo tak by mě to docela dostalo..:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Věcná - na co bude ten chladič NB Primecooler?
    BTW místo toho regulátoru ventilátorů bych popřemýšlel nad T-Balancerem http://chlazeni.heureka.cz/mcubed-t-balancer-bigng/ - umí PWM regulaci a narozdíl od NZXT mu nedělá problém jít pod 40% rychlosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    19

    tan chladič si nebudu určitě kupovat ale mám to na připomenutí toho že se musím ještě podívat po nějaké chladiči chipsetu...v alfě toho moc nemají na výběr..:-( hned jak si nějaký seženu ho smažu:-) a ten potenciometr vypadá dost lákavě hlavně s tím ovládáním což je dobré!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od jaja86paja91 Zobrazit příspěvek
    tak pokud se ještě nerozhodnu jinak tak do tady té sestavy http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0113RE010KED01

    co myslíte půjde to? :-)) četl jsem si právě recenzi na ten SSD a docela ho tam chválily tak doufám že žádné potíže by s tím nebyly...jestli jo tak by mě to docela dostalo..:-)
    Pokud budeš mít nejnovější BIOS a firmware SSD, problém by to podle mně dělat nemělo. Jsem v podobné situaci, podobná deska, podobný SSD, a funguje mi to perfektně.

    Co mně ale zaráží, že do sestavy dáváš tripple channel KIT (3x2GB), když paměťový řadič i7-2600K má jen dual channel řadič. Příjdeš zbytečně o propustnost. Vol raději 8GB kit (2x4GB) nebo 16GB (4x4GB případně 2x 8GB).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Pokud budeš mít nejnovější BIOS a firmware SSD, problém by to podle mně dělat nemělo. Jsem v podobné situaci, podobná deska, podobný SSD, a funguje mi to perfektně.

    Co mně ale zaráží, že do sestavy dáváš tripple channel KIT (3x2GB), když paměťový řadič i7-2600K má jen dual channel řadič. Příjdeš zbytečně o propustnost. Vol raději 8GB kit (2x4GB) nebo 16GB (4x4GB případně 2x 8GB).


    v tom případě budu doufat že když se budu držet tvých instrukcí tak to bude všechno o.k. :-)
    a tu pamět jsem vyměnil za tuto: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00820000001BLK

    vím že se zeptám uplně mimo téma ale poradit s nějakou dobrou case abych neměl problém s velikosti grafikou a chladičem CPU ? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od jaja86paja91 Zobrazit příspěvek
    v tom případě budu doufat že když se budu držet tvých instrukcí tak to bude všechno o.k. :-)
    a tu pamět jsem vyměnil za tuto: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00820000001BLK

    vím že se zeptám uplně mimo téma ale poradit s nějakou dobrou case abych neměl problém s velikosti grafikou a chladičem CPU ? :-)
    Co se týče pamětí, určitě to je lepší než předtím. Pozor ale na to, aby se vedle obřího chladiče na CPU vešly, mají vysoký pasivní chladič a ta Noctua není žádný drobeček - chtělo by se to s prodejcem ústně dohodnout, že se to vyzkouší a pokud se to nevejde případně vymění za jiný typ s nížším pasivním chladičem paměti.

    Pokud jde o case, neumím moc poradit, v tom se nevyznám. Já mám klasický bigtower Chieftec, do kterého se mi vejde vše Sice žádná designovka, ale nehraju na dojem

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Potenciometr? Nechci rejpat, ale T-Balancer je asi nejsofistikovanější regulátor ventilátorů (programuje se přes USB, není pro něj problém automatický semi-pasivní provoz což žádný konkurenční výrobek neumí)

    Jen tak mimochodem, k čemu ti bude 16GB RAM?

    Za ty prachy co vrážíš do GB desky máš Aušusku Maximus IV Gene s luxusní regulací přímo v biosu, celý to zabalíš do Silverstonu FT03


    edit: k tý desce nepotřebuješ ani jeden regulátor, pro semi-pasiv provoz stačí přikoupit fakt jenom obyč potenciometr za kilo (aka Zalman Fanmate/Primecooler regulátor) a použít ho jako "omezení zhora", bios se pak postará o roztočení fanu při překročení nastavené hodnoty. Případně lze použít toto http://www.hfx.at/index.php?option=c...ies&Itemid=155 (na objednávku u TNTrade, cca 700,- ale jak říkám, k Aušusce není zapotřebí)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 18-02-2012 v 20:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jen tak mimochodem, k čemu ti bude 16GB RAM?
    RAM se může hodit přinejmenším na RAMdisk, a při tom cenovém rozdílu... nevím, asi je to jedno. Co je jasné, že RAM už levnější v dohledné době nebudou. Maximus IV Gene je super deska, ale jen mATX, což třeba já rád nemám. V ostatních ohledech výborná deska. Nevím, jestli při těhle penězích nesáhnout už na nějaký Sabertooth...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak zrovna tomu bych se vyhnul - já ho měl týden a s dospělými ROGy se nedá vůbec srovnávat. Zvukovka Realtek neposlouchatelná prakticky ani na peckách... Hodně rychle jsem se vrátil k P6T Deluxe (za stejný peníze lepší výbava včetně zvukovky a chlazení - ten marketingově vychvalovaný keramický povrch to fakt nedával o nic lépe než obyč elox)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    19

    taka deska je už asi vybraná http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00040000001G68 vím je to asi drahý ale do budoucna kdy budu chtít dvě grafiky a přetaktovávat...co myslíte? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od jaja86paja91 Zobrazit příspěvek
    taka deska je už asi vybraná http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00040000001G68 vím je to asi drahý ale do budoucna kdy budu chtít dvě grafiky a přetaktovávat...co myslíte? :-)
    Velmi pěkná deska, ale pak je nutné změnit procesor (socket 2011) - je fajn, že jste vybral 4x RAM kit, mají čtyřkanálový řadič, výborná propustnost.

    Na druhou stranu testy neprokázaly velký vliv u Sandy Bridge-E (2011) vs. klasické SB (edit: pokud jde o herní výkon), utratíte tak hodně peněz a nezískáte tolik výkonu navíc Ale pokud vás peníze netrápí, tak směle do toho

    Otázkou je jestli za těchto okolností nepočkat na procesory Ivy Bridge.
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 18-02-2012 v 23:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já myslím, že drahá nebude jen deska, ale i vhodný procesor (patice LGA 2011), který do ní půjde http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00830988CA1EUA - ikdyž zrovna teď se čeká na 3970K za "lidskou" cenu

    Dvě grafiky pobere i Gene, ale bude trpět chlazení horní grafiky (někdy v budoucnu, pokud vůbec dvě budete chtít), taktovat jde na Gene úplně stejně jako na velkých deskách a to díky tomu, čím je deska osazené a né jak je deska velká
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výběr nového levného procesoru na taktování a vhodné desky
    Od morphal v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-04-2014, 11:58
  2. Rada s nakupem levneho vodnika
    Od CyberDeath v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 69
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 11:06
  3. DDR3: Výběr RAM
    Od Komar132 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-09-2011, 11:13
  4. LCD: Výběr levného LCD na hry s poměrem 16:10
    Od dracihnev v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-02-2010, 15:13
  5. Výběr nového levného PC
    Od tomasr v sekci PC - archiv
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 19:31