Windows 8 Release Preview - zkušenosti s instalací
Na postarším PC běželo Windows 8 Consumer Preview 32 bit. bez problémů. Při pokusu o instalaci nového Windows 8 Release Preview se vypíše zpráva o nekompatibilním procesoru v PC. Je to PRESCOT (Pentium 4 na 3GHz). Board je Asus P4P800S. Na netu jsem našel toto:
http://www.techulator.com/resources/6371-Error-installing-Windows-8-Release-Preview-Your-PC-s-CPU-isn-t-compatible.aspx . Na mainboardu P4P800S nejdou ale věci z odkazu nastavit.
Má někdo podobné zkušenosti, nebo prostě Windows 8 Release Preview na PRESCOTU a uvedeném mainboardu nepojedou? Díky za případné zkušenosti.
http://www.techulator.com/resources/6371-Error-installing-Windows-8-Release-Preview-Your-PC-s-CPU-isn-t-compatible.aspx . Na mainboardu P4P800S nejdou ale věci z odkazu nastavit.
Má někdo podobné zkušenosti, nebo prostě Windows 8 Release Preview na PRESCOTU a uvedeném mainboardu nepojedou? Díky za případné zkušenosti.
podporu NX mají až Prescotty řady 5x0J ... nevím co máš přesně ty za model, ale je možné, že nepodporuje
Díky za rychlou reakci, je to tento Prescot: Pentium 4 HT 3.0E, viz.: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_4_microprocessors .
Procesor NX má, ale board to má asi implicitně zablokováno a v Biosu to nejde nastavit...
Procesor NX má, ale board to má asi implicitně zablokováno a v Biosu to nejde nastavit...
Tak asi máš bohužel pravdu. Nakonec přece jen ten PC zahodím. W7 na tom jsou pomalé, na XP se už nemůžu dívat a W8CP na tom běžely opravdu velmi svižně. Na net a sem tam nějaký film, ale i na Visual Studio 2008 má rychlost dostačující. Nechám na něm dojet ty CP a pak půjde...
Microsoft asi u W8 utnul staré procesory, aby ho nekamenovali výrobci hardware...
Microsoft asi u W8 utnul staré procesory, aby ho nekamenovali výrobci hardware...
Mám ten samý problém. Prescott na 3.2 GHz, ale nemá NX. S SSD diskem běhají Win8CP krásně svižně.
Pro moje používání PC (web, kancelář OO, skenování, chat, video) nemám vůbec důvod pořizovat jiný stroj. Uvidíme, co na to Microsoft, do finální verze Win8 se tato podmínka ještě může změnit. Rozhodně zatím Jirko_T stroj nevyhazuj, byly by to ukvapené závěry.
Pro moje používání PC (web, kancelář OO, skenování, chat, video) nemám vůbec důvod pořizovat jiný stroj. Uvidíme, co na to Microsoft, do finální verze Win8 se tato podmínka ještě může změnit. Rozhodně zatím Jirko_T stroj nevyhazuj, byly by to ukvapené závěry.
Siki: Jasné, spolehlivé železo jen tak nevyhodím.
Finální verze W8 opravdu tuto podmínku nemusí mít. Uvidíme.
Pravděpodobné je ale to, že se MS zalekl, že by jeho nejnovější OS znovu probudil již odložené stroje. Za to by ho výrobci HW neměli rádi...
Pravděpodobné je ale to, že se MS zalekl, že by jeho nejnovější OS znovu probudil již odložené stroje. Za to by ho výrobci HW neměli rádi...
[quote=Jirka_T;505431]Siki: Jasné, spolehlivé železo jen tak nevyhodím.
Pravděpodobné je ale to, že se MS zalekl, že by jeho nejnovější OS znovu probudil již odložené stroje. Za to by ho výrobci HW neměli rádi...[/quote]
minimalne urcite nekdo vyda hack, ktery bude tu potrebu NX nejak obchazet, ale hned to urcite nebude.
Pravděpodobné je ale to, že se MS zalekl, že by jeho nejnovější OS znovu probudil již odložené stroje. Za to by ho výrobci HW neměli rádi...[/quote]
minimalne urcite nekdo vyda hack, ktery bude tu potrebu NX nejak obchazet, ale hned to urcite nebude.
Zajímavé - mě to běží na UMPC s VIA C7-M (1.2GHz a 1.6GHz). Problém je akorát s RAMkou u 768-64MB VGA, ale po spuštění ze složky na cd nebo při čisté instalaci (boot) to neřekne ani ň. Beztak bude W8 zoufalý pokus o OS :p
[quote=Richmond;505533]Zajímavé - mě to běží na UMPC s VIA C7-M (1.2GHz a 1.6GHz). Problém je akorát s RAMkou u 768-64MB VGA, ale po spuštění ze složky na cd nebo při čisté instalaci (boot) to neřekne ani ň. Beztak bude W8 zoufalý pokus o OS :p[/quote]
jenže VIA C7-M NX má ;)
jenže VIA C7-M NX má ;)
A jó tywe (nevím proč, ale nějak jsem žil v domění, že ani jedno ULV cpu od vii NX nemá) :eek: Beru teda zpět :mistake