Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Po výměně procesoru nefunguje obraz.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    2

    Takže dnes jsem vyměnil svůj procesor : Intel Duo za I5-3470 na základní desku : Asus P8H61-M Lx. Procesor nový by s ní měl být kompatibilní, i to také je.

    Po zapnutí pc vše běží, až na obraz.. Zkoušel jsem zpět dát starý procesor a stále nejde. Pokuď máte zkušenost a znáte řešení tak bych ho prosil napsáno v jednoduchosti nejsem moc zkušený v PC..

    Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Je to kvůli staršímu biosu (s největší pravděpodobností)... budeš potřebovat buď Sandy-bridge procesor na flash biosu a nebo to hoď do reklamace a řekni k tomu jen ať ti to flashnou na novější bios. Stejně je ta deska ale shit pro tak silný procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    2

    OK. Díky zkusim to reklamovat no.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Zkus se jich nejdřív zeptat jestli nemají na prodejně SB procesor aby ti to rovnou flashli....já to měl taky u desky a u alzy trvala práce na 5 min. 20 dní, tak zkus nejdřív sehnat někoho se starším procesorem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Je to kvůli staršímu biosu (s největší pravděpodobností)... budeš potřebovat buď Sandy-bridge procesor na flash biosu a nebo to hoď do reklamace a řekni k tomu jen ať ti to flashnou na novější bios. Stejně je ta deska ale shit pro tak silný procesor.
    Zkoušel jsem zpět dát starý procesor a stále nejde.
    A proc mu to teda nejde ani se starym, co?

    Napred bych zkusil vratit stary CPU a resetovat BIOS (pomoci jumperu nebo vyjmutim baterie)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Sorry, čínsky nerozumím...ale jestli měl Intel core 2 duo (odvozeno z toho Intel Duo) nebo pentium...já vlastně ani nevím ale stejně je to 99% způsobeno biosem (btw. tu i5 ta deska podporuje až od verze biosu 4104)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,282

    Tak tady jsem se nějak ztratil - ta deska je normálně sc. 1155 a tvrdíte, že tam běžel procesor na sc. 775 ???

    Jinak mi ten problém připadá, jako že je někde tam, že předchozí procesor neměl vlastní grafický čip, zatímco ten druhý ano a tím se nějak rozkopalo nastavení desky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Spis bych rekl ze to bylo Pentium pro s1155, jenze novy procesor neni podporovany BIOSem a chudak deska to ted nemuze rozdychat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Vyndat baterku, odpojit od site a pockat minutu... Zas to poskladat, prenastavit bios a pripadne ho updatovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Vyndat baterku, odpojit od site a pockat minutu... Zas to poskladat, prenastavit bios a pripadne ho updatovat...
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...l=1#post554350

    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Po výměne grafické karty nenajede obraz
    Od curtissek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-05-2011, 13:53
  2. Po výměně procesoru AM2 nefunguje obraz.
    Od elmiki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-04-2010, 22:25
  3. Windows 7: Po výměně procesoru se sekají prohlížeče
    Od ...No...Name... v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 13:37
  4. DDR1: Snížení taktu pamětí po výměně procesoru
    Od Barnabas v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 18:39
  5. Procesory: Po výměně procesoru nenabíhá počítač
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 23:07