Po výměně procesoru nefunguje obraz.
Takže dnes jsem vyměnil svůj procesor : Intel Duo za I5-3470 na základní desku : Asus P8H61-M Lx. Procesor nový by s ní měl být kompatibilní, i to také je.
Po zapnutí pc vše běží, až na obraz.. Zkoušel jsem zpět dát starý procesor a stále nejde. Pokuď máte zkušenost a znáte řešení tak bych ho prosil napsáno v jednoduchosti nejsem moc zkušený v PC..
Díky za odpovědi.
Po zapnutí pc vše běží, až na obraz.. Zkoušel jsem zpět dát starý procesor a stále nejde. Pokuď máte zkušenost a znáte řešení tak bych ho prosil napsáno v jednoduchosti nejsem moc zkušený v PC..
Díky za odpovědi.
Je to kvůli staršímu biosu (s největší pravděpodobností)... budeš potřebovat buď Sandy-bridge procesor na flash biosu a nebo to hoď do reklamace a řekni k tomu jen ať ti to flashnou na novější bios. Stejně je ta deska ale shit pro tak silný procesor.
Zkus se jich nejdřív zeptat jestli nemají na prodejně SB procesor aby ti to rovnou flashli....já to měl taky u desky a u alzy trvala práce na 5 min. 20 dní, tak zkus nejdřív sehnat někoho se starším procesorem.
[QUOTE=Matherdet;554345]Je to kvůli staršímu biosu (s největší pravděpodobností)... budeš potřebovat buď Sandy-bridge procesor na flash biosu a nebo to hoď do reklamace a řekni k tomu jen ať ti to flashnou na novější bios. Stejně je ta deska ale shit pro tak silný procesor.[/QUOTE]
[QUOTE]Zkoušel jsem zpět dát starý procesor a stále nejde.[/QUOTE]
A proc mu to teda nejde ani se starym, co? :p
Napred bych zkusil vratit stary CPU a resetovat BIOS (pomoci jumperu nebo vyjmutim baterie)
[QUOTE]Zkoušel jsem zpět dát starý procesor a stále nejde.[/QUOTE]
A proc mu to teda nejde ani se starym, co? :p
Napred bych zkusil vratit stary CPU a resetovat BIOS (pomoci jumperu nebo vyjmutim baterie)
Sorry, čínsky nerozumím...ale jestli měl Intel core 2 duo (odvozeno z toho Intel Duo) nebo pentium...já vlastně ani nevím ale stejně je to 99% způsobeno biosem (btw. tu i5 ta deska podporuje až od verze biosu 4104)
Tak tady jsem se nějak ztratil - ta deska je normálně sc. 1155 a tvrdíte, že tam běžel procesor na sc. 775 ???
Jinak mi ten problém připadá, jako že je někde tam, že předchozí procesor neměl vlastní grafický čip, zatímco ten druhý ano a tím se nějak rozkopalo nastavení desky.
Jinak mi ten problém připadá, jako že je někde tam, že předchozí procesor neměl vlastní grafický čip, zatímco ten druhý ano a tím se nějak rozkopalo nastavení desky.
Spis bych rekl ze to bylo Pentium pro s1155, jenze novy procesor neni podporovany BIOSem a chudak deska to ted nemuze rozdychat.
Vyndat baterku, odpojit od site a pockat minutu... Zas to poskladat, prenastavit bios a pripadne ho updatovat...
[QUOTE=Matherdet;554400]Vyndat baterku, odpojit od site a pockat minutu... Zas to poskladat, prenastavit bios a pripadne ho updatovat...[/QUOTE]
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/76965-po-vymene-procesoru-nefunguje-obraz#post554350
;)
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/76965-po-vymene-procesoru-nefunguje-obraz#post554350
;)