HP Pavilion 10 instalace Windows XP
zdravim chtel bych se zeptat jestli mi nekdo dovede poradit s instalaci win xp na hp pavilion 10 - e000sc
nechce mi to vubec spustit instalaci i kdyz dam v biosu botovat s flash disku
flashka je v poradku na vetsim aceru vse slapalo bez problemu tak vazne nevim jak na to muze mi nekdo help prosim?
nechce mi to vubec spustit instalaci i kdyz dam v biosu botovat s flash disku
flashka je v poradku na vetsim aceru vse slapalo bez problemu tak vazne nevim jak na to muze mi nekdo help prosim?
Není pevný disk v AHCI režimu? Každopádně by jsi měl vidět min. POST, vidíš jej? Popiš trochu více, co se děje při nastavení bootování z USB flash disku.
nejspis je v AHCI ale nikde v biosu neni nastaveni na zmenu na IDE jenze problem je v tom ze se mi spusti win 8 bez zadny vyzvy nebo nabidky k instalaci tak nevim co delam spatne
prikladam jeste screenshoty s nastavenim co je v biosu
/EDIT tak uz jsem na to prisel :D ted uz jen jak to prehodit na IDE kdyz tu v biosu nic takovyho neni
prikladam jeste screenshoty s nastavenim co je v biosu
/EDIT tak uz jsem na to prisel :D ted uz jen jak to prehodit na IDE kdyz tu v biosu nic takovyho neni
IMHO u notebooku bude AHCI nastaveno jako výchozí nastavení SATA řadiče a nebude možnost jej změnit. Při instalací WinXP budeš muset nahrát AHCI ovladač. Ten ovšem není na stránkách výrobce nabízen ke stažení. Mohl bys zkusit prohledat internet a vyzkoušet AHCI driver z jiného notebooku HP.
BTW Proč chceš provést upgrade z Win8.1 na WinXP? Nebyl bys spokojen s Win7, kde bys tento problém řešit nemusel.
BTW Proč chceš provést upgrade z Win8.1 na WinXP? Nebyl bys spokojen s Win7, kde bys tento problém řešit nemusel.
diky za rady zejtra mrknu na net trochu pohledam a snad neco najdu
win xp jsem chtel kvuli nekterym starsim hram co mi na win7 nesli spustit nebo ani nainstalovat proto XP a mohlo by to taky slapat rychlejc na tomhle malym vykonu
win xp jsem chtel kvuli nekterym starsim hram co mi na win7 nesli spustit nebo ani nainstalovat proto XP a mohlo by to taky slapat rychlejc na tomhle malym vykonu
[QUOTE=Lukas12345;557301]diky za rady zejtra mrknu na net trochu pohledam a snad neco najdu
win xp jsem chtel kvuli nekterym starsim hram co mi na win7 nesli spustit nebo ani nainstalovat proto XP a mohlo by to taky slapat rychlejc na tomhle malym vykonu[/QUOTE]
podarilo sa doriesit ??mam ten isty problem
win xp jsem chtel kvuli nekterym starsim hram co mi na win7 nesli spustit nebo ani nainstalovat proto XP a mohlo by to taky slapat rychlejc na tomhle malym vykonu[/QUOTE]
podarilo sa doriesit ??mam ten isty problem
nešlo mi taky, povedla se až instalace z dvd-cd instalaci z flash se nepodařilo rozjet....
nenačetlo to ani ovladače ahci z flesh
nenačetlo to ani ovladače ahci z flesh
pc pouzivam an autodiagnostiku a programovanie ovladace na 8,1 windows na moj ucel niepracuju korektne...
---------- Doplněno v 13:09 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:07 ----------
ako sa tam da dat xp? nevim to tam dostat...zacne botovat s cd zadam instalaciu potom ziada ovladac a dalej nejde...dakujem
---------- Doplněno v 13:09 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:07 ----------
ako sa tam da dat xp? nevim to tam dostat...zacne botovat s cd zadam instalaciu potom ziada ovladac a dalej nejde...dakujem
Na autodiagnostiku jsi mel koupit spis jetou E6400/T400 za do ctyr tisic, nez se crcat s odstranenim 8.1.
mas pravdu ale chcel som novy kupil som ho pretoze behom roka tri pouzite noteboky a len same problemy...
A na Win7 ty ovladače na diagnostiku taky nechoděj? S Win7 bys měl menší problémy s instalací...
btw. tady je jakýs takýs návod na vytvoření CD WXP s F6 AHCI driverem http://www.prime-expert.com/articles/b02/installing-windows-xp-with-f6-ahci-raid-drivers-from-usb-only.php
btw. tady je jakýs takýs návod na vytvoření CD WXP s F6 AHCI driverem http://www.prime-expert.com/articles/b02/installing-windows-xp-with-f6-ahci-raid-drivers-from-usb-only.php
dik za ochotu ale ziadne drivery nefunguju win xp zacne botovaat a zostane modra obrazovka win7 mos nesedi ale je lepsi ako win8 aspom na moje ucely ale tak isto ziada ovladace vsetky z ofiko stranky som uz vyskusal a neide
Win7 mají už SATA ovladače integrovány, pokud se nemýlím, ty by měly běžet bez problému. Pokud nepoběží, problém bude asi jinde...
a kde inde bude ten problem???jedine v ovladacoch win7 spusti instalacku a potom pyta driver AHCI preto nejde skusal som aj s ofic.stranky aj podla navodu co si my poslal http://www.prime-expert.com/articles...m-usb-only.php ale ten ovladac stale nesedi...u tohto noteboku skusal som doma compaq s win8,1 dokonca ide aj na xp ale toto hp neide
... když to po sobě přečteš:
Na jednom notebooku nemáš problém s načtením ani u WinXP, ani u Win7. Na druhém notebooku máš ten problém. Z toho vyplývá, že máš problém s notebookem.
Můj odhad je buď nastavení BIOSu nebo že notebook obsahuje nějaký divný SATA řadič, na který nemáš ovladače... nic jiného mě opravdu nenapadá.
btw. HP pro mě v poslední době není důvěryhodná značka, samé komplikace s nimi jsou.
Na jednom notebooku nemáš problém s načtením ani u WinXP, ani u Win7. Na druhém notebooku máš ten problém. Z toho vyplývá, že máš problém s notebookem.
Můj odhad je buď nastavení BIOSu nebo že notebook obsahuje nějaký divný SATA řadič, na který nemáš ovladače... nic jiného mě opravdu nenapadá.
btw. HP pro mě v poslední době není důvěryhodná značka, samé komplikace s nimi jsou.
Spíše bych to typoval na základní desku vyrobenou přímo pro HP, neznámý čipset a z toho pramenící problémy s instalací SATA ovladače. V tomto případě bych neobviňoval HP za chybu výroby. Pokud zakoupíš notebook s Win8 nemůžeš čekat, že výrobce bude mít ke stažení ovladače pro systém, který již není ani podporován. Tyto věci se řeší dopředu, před nákupem.
sak prave len tu na zaciatku temy niekto preberal priamo ten moj model HP 10-e000SC a tvrdil ze to tam ide ,preto som sa pytal ako sa mu to podarilo??-je to tym divnym sata radicom ako tu tvrdite len nevim od kial sa mu ho podarilo zohnat skusil som ich vela zatial nic..
[QUOTE=kevin00;558148]V tomto případě bych neobviňoval HP za chybu výroby.[/QUOTE]
Ne, to je jedna z těch komplikací, o kterejch jsem u HP psal...
Ne, to je jedna z těch komplikací, o kterejch jsem u HP psal...
Těžko vinit HP za to, že si uživatel chce instalovat operační systém, který je již za zenitem. Navíc se jedná o low-end model. Tak co bys čekal.
[QUOTE=VencaX;558176]... komplikace :D[/QUOTE]
Jako u každé jiné značky, která vyrobí low-endový model s podporou dvou operačních systémů. Někdy mi přijde, že si myslíte, že Windows je na tom s podporou jako linux. Ale to fakt tak není ;)
Jako u každé jiné značky, která vyrobí low-endový model s podporou dvou operačních systémů. Někdy mi přijde, že si myslíte, že Windows je na tom s podporou jako linux. Ale to fakt tak není ;)
Spíše si musíš umět vybrat ;) Dnes se již nedá sázet pouze na jednu, dvě značky výrobců. Nekvalitní či méně kvalitní výrobky umí dnes vyrobit i Dell či Lenovo. A u low-end notebooků v cenové relaci +/- 8.000 Kč je ošizeno vše a to včetně ovladačů napříč všemi výrobci. Tak bych vynechal nějaké "tato značka je odpad" bez patřičného důvodu :)
Ahoj. nedavno jsem dělal notebook acer i asus i hp a bylo to uplně v pohodě. v biosu jsem změnil nastaveni ze sata nebo ahci na IDE a rozběhlo se to normálně. myslím ale, že se musí zakázat bootování UEFI.
Abych to shrnul: v BIOS patrně v Integrated Peripherals musí být pro W XP nastaveno SATA RAID/AHCI Mode na Disabled, SATA Port Native Mode na Disabled a Onboard SATA/IDE na IDE. Názvy nemusí být u všech desek stejné.
Abych to shrnul: v BIOS patrně v Integrated Peripherals musí být pro W XP nastaveno SATA RAID/AHCI Mode na Disabled, SATA Port Native Mode na Disabled a Onboard SATA/IDE na IDE. Názvy nemusí být u všech desek stejné.
Podle screenů se tohle nastavit nedá...