Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.

Zobrazit výsledky hlasování: Která sestava?

Hlasujících
5. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • AMD sestava

    0 0%
  • Intel, nvidia

    5 100.00%
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 57

Téma: Sestava 1 vs sestava 2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    28

    Zdravím, pořeboval bych poradit, mám tu 2 sestavy, chci poradit která je lepší a popř. tipy co na té lepší ještě vylepšit, cenový limit 16 300 Kč.
    http://www.czc.cz/6cjpsi2j6uj4hbu16b7oajrj0a/seznam vs http://www.czc.cz/6j7lu7rvqigbtao7q9ijo4hsc2/seznam
    Myslím jen po hardwarové stránce!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A prozradíš nám i na co má ta sestava sloužit? Obecně - ta AMD je zcela nesmyslná (APU plus R9-280 ???), obě mají pochybné zdroje a i paměti by se našly lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    28

    Účel sestavy - herní
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Absolutně špatně poskládaná sestava. Rozhodně bude lepší volba to postavit na Intelu, ale šetříš tam, kde bys neměl, na zdroji a základní desce. Navíc GTX660?
    Pokud aspoň trošku hledíš na kvalitu, zkus tohle http://www.czc.cz/6ut40jd5eahns92negu2vu2021/seznam

    btw. ta mechanika je opravdu potřeba? protože nainstalovat systém můžeš dneska třeba i z flashky a vzhledem k tomu, že tam máš jen ROMku...

    Jo a ještě jedna věc, k AMD CPU nemusíš dávat AMD grafiku a k Intelu Nvidii, je to prakticky úplně fuk.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 02-07-2014 v 17:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    28

    rozjel bych tam tohle na max detaily? http://www.abcgames.cz/?p=hry_zobraz&id=16516 Kdyžtak počkám na nějakou slevu a přihodím tam i5 intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Navrhuju toto za podobne penize.:
    http://www.czc.cz/abtdmc3n3kgp38btog9m0s6sae/seznam

    Na tom rozjedes na plne detaily skoro cokoliv.... Crysis 3 asi ne, resp. Ultra ano, ale bez vyhlazovani
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    me se tam nelibi ta deska... ja bych tam nejlevnejsi msicko teda nechtel po zkusenostech se z77ckama...

    btw 16300 max nesplnujes. jinak ona ta i3 neni spatna jen kdybys treba za 3 roky upgradoval grafiku tak nebude stihat
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 02-07-2014 v 19:20
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    ja vim, ale z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz ma nekdo na sestavu 16300, tak neni problem dat 16800 A pote, co jsem se sam spalil s i3kou, davam vsude i5ku, pokud to aspon trochu jde
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Tak víš co, ty ses spálil s i3, já zase s levnejma MSIčkama tak když už je někdo ochotnej dát 16800, proč ne rovnou 17000 i s GB deskou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Dobra dobra, jako spravny "gigabyte fanboy" jsem tedy seznam opravil
    http://www.czc.cz/abtdmc3n3kgp38btog9m0s6sae/seznam
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    28

    proč ta deska má jen 1 hvězdičku? btw jakej je rozdíl mezi i5 a FX-6300 od AMD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Na hvezdicky se vys*r Jeden vocas sepsal recenzi, kde placl jen 1 hvezdicku za to, ze narazil na vadnej kus... Tyhle kreteny miluju, misto co by zhodnotil desku jako takovou, tak ji srazi hodnoceni za vadny kus. Jenze to se proste stava, na vadny kus se da narazit kdekoliv a kdykoliv. Tu recenzi ohodnotilo 10 lidi a nikdo kladne, takze recenze na hov*o....

    Rozdil mezi i5 a FX6300 je hodne velkej

    Kdo je v cem je kdo lepsi:

    Cena - FX6300
    Rychlost na vsech jadrech - i5
    Rychlost na 1 jadro - i5
    Komprese, sifrovani - FX6300
    Spotreba - i5
    Hry - jednoznacne i5

    Staci? Ve hrach jelepsi i kazda i3ka a v nekterych jako WoT i Pentium za 1500. Proste tam, kde je potreba vysoky vykon 1 jadra, tam AMD nepomuze ani pretaktovani na 4,5Ghz a porad bude pomalejsi nez Intel na 3Ghz... Jo a bacha na oznaceni "sestijadro". FX6300 ma 6 jader ve 3 blocich, takze je to spis neco jako 3 jadro s hyperthreadingem (6 vlakny) - proto je to tak levny Kdyby to bylo skutecny 6-jadro, tak je cena nekde uplne jinde...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    28

    Kamoš kterej se vyzná v herních PC mě s AMD poslal někam , ok takže i5, ted jen chvilku počkám až trošku klesne cena čehokoliv v tom seznamu.
    Jinak jakej je rozdíl mezi těmito HDD? http://www.czc.cz/wd-caviar-blue-ex-1tb/110330/produkt vs http://www.czc.cz/seagate-barracuda-.../99689/produkt vidím že u seagate je menší poruchovost, na starém PC se mi zasekával HDD.
    Naposledy upraveno uživatelem Prydath: 03-07-2014 v 10:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Zadnej rozdil v nich neni. Zalezi na cene a preferenci znacky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Prydath Zobrazit příspěvek
    Kamoš kterej se vyzná v herních PC mě s AMD poslal někam
    Tak my tě s AMD taky poslali někam, takže je vidět, že se vyznáme

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Zadnej rozdil v nich neni. Zalezi na cene a preferenci znacky
    ... resp. žádnej podstatnej rozdíl

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Kdyby to bylo skutecny 6-jadro, tak je cena nekde uplne jinde...
    A pamatuješ si, za co se prodávaly Phenom II X6 předtím než přišly FXka? Žádná pálka to taky nebyla...

    Jinak AMD prostě v herním PC nemá co dělat... ani technologii nemaj špatnou a zlepšujou jí, ale AMD se fakt hodí na hrubou výpočtovou sílu se softwarem, kterej umí využít jejich 6/8 vláken, tam bude AMD excelovat, ale vzhledem k tomu, že hry nejsou tak náročné na výpočty, tak kraluje Intel, kterej má na jedno jádro mnohem vyšší výkon při nižší spotřebě a nižší takt. frekvenci ještě se pak dá spekulovat nad tím, kam povede AMD APU technologie, ale tam záleží, jak moc dokážou sundat spotřebu, aby to mělo nějakej větší význam...
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 03-07-2014 v 11:20
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. pc sestava do 8 tis.
    Od Solaris1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 07-01-2010, 13:21
  2. HW sestava
    Od adamiskos v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-12-2009, 15:26
  3. sestava do 20.000,-
    Od kom72 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 15:59
  4. PC sestava za 21 680,-
    Od Bnds0 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 21-11-2007, 16:47