Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Pc na grafiku(rendering) do 35K Kč

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Budu kupovat asi nové pc na grafiku, rendering a různé náročné výpočty (simulace kapalin atd.), plánuju to provozovat skoro 24 hodin denně prvních pár měsíců skoro nonstop (na rendering) (jako taková "render farma"), a to sice vedle mého současného pracovního pc, to nové tedy bude čistě jen renderovat a počítat, nic na něm dělat nebudu.
    limit je do 35 000 Kč bez monitoru a myši/klávesnice... Něco jsem si složil:

    https://www.alfa.cz/basket.php?items...010TUV011J8P01

    Ale nejsem si jistý co myslíte? Hlavně mám dojem že bohužel k tomuto procesoru a desce nepujdou DDR3 paměti :-(, DDR4 ale moc nechci, protože jsou výrazně dražší a výkon o moc větší nebude.
    SSD disk nebudu potřebovat podle mě na rendering.

    Každopádně co myslíte a případně doporučtě prosím jinou sestavu do 35 000Kč (nebo jen 30 000Kč :-) ).

    Díky moc.
    Naposledy upraveno uživatelem roamn: 09-02-2015 v 14:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Tak na ten zdroj rovnou zapomen, je to ten nejhorsi odpad, pokud chces provoz blizici se 24/7, potrebujes investovat do neceho opravdu kvalitniho - Seasonic, Enermax apod.
    videl bych to na https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008O0V40001SDA nebo https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008O0V40001LN5
    Ta case je na tom podobne, ale ta neni tak kriticka.

    Jinak hlavni otazka, podporuje program co pouzivas CUDA/Open CL?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Máš dojem správný, Haswell-E je jen pro DDR4 paměti, navíc 4 kanálové zapojení. Chladič vem třeba levnější Feru, ale jestli chceš ticho, tak budeš muset přidat, třeba takový Scythe Mugen by to mohl zvládat. Ovšem počítej s tím, že se 140 W tepla nebude bezhlučný žádný chladič.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,202

    Než bude možné navrhnout sestavu na míru, uveď jaké přesně programy budeš používat. U těchto programů jsou povětšinou specifické požadavky a nelze vycházet z běžných sestav.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    O hlučnost mi moc nejde, open cl daný program podporuje. 4 kanálové zapojení je co? (jakože musím mít 4x fyzicky ramky (4*4GB např.) aby to vubec jelo?

    A můžete mi tedy sestavit stroj o podobném výkonu ale s DDR3?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Mozna bych teda pak byl pro slabsi CPU a silnejsi grafiku, na ktere by se renderovalo

    A RAMek tam muzes dat samozrejme min, ale "nejrychlejsi" zapojeni je 4kanalove
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    A můžete mi tedy někdo složit přibližně stejnou sestavu, přibližně stejně výkonou ale na DDR3? (nepočítal jsem s tím že budu muset do DDR 4 a moc se mi do toho fakt nechce)...? asi by to bylo něco na socketu 1150 nebo 1155 že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Složil jsem si toto na DDR3 platformě:

    https://www.alfa.cz/basket.php?items...012LE3011NWW01

    co říkáte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    zdroj jsi porad nevymenil ... varuju te ze se zatezi jakou planujes je mozne ze ten zdroj vydrzi mozna tak mesic ...

    o skrini jsem se take zminoval

    Jinak jestli program vyuziva OpenCL, pouzil bych AMD grafiku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Mě ty tvoje zdroje přijdou zbytečně předražený... to jsem slyšel xkrát že potřebuji zdroj, monitor, chladič atd. o dost dražší než jsem vždy kupoval a nikdy jsem problém neměl...

    1) Každopádně až na ten zdroj je vše ok? komptabilní a v daném limitu (max 30-35 tisíc kč) ta nejlepší možnost?
    2) Ano, aplikace používá open CL, ale budu využívat i jiné věci (physx) a možná GPU rendering (renderery jako furryball atd.), tím si ještě nejsem jistý, ale možná jo a celkově jsem vždy myslel že NVidia je pořád v tomto napřed a lepší, výkonější a lepší ovladače, to už dneska neplatí?
    3) A ještě dotaz, všiml jsem si že ty tvoje zdroje uvádí různé "ochrany" viz jako např. "Zdroj je vybaven elektronickými ochranami OPP, OVP, UVP, SCP, OCP OTP, které chrání zdroj i napájená zařízení. " nebo "SafeGuard přináší širokou škálu ochran proti výkyvům v síti. ".... Mám to chápat tak, že v tomto dokáže i nahradit jinak separátní přepětovou ochranu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    roamn
    Mě o tom povídej, zkoušel jsem pro kamaráda čtrnáct dnů na mém PC(i5 3570K@3,9Ghz, 12GB ram, GTX 660, 4x3,5" HDD) tři levné zdroje. Nějaký LC Power 420W a 2ks Chieftec Arena 550W. V prvním Chieftecu při zapnutí luplo a pak nenajel, druhý nefungoval vůbec, LC Power jede, ale tak nějak se mu vydulo pár kondíků a to si sestava řekne ve špičce o něco málo přes 350W, ale PC jelo těch 14 dnů 24h denně.
    Když jsem ten zdroj měl v PC tak se vrátily staré dobré záseky PC, stažené archivy byly občas poškozené a musel jsem je stáhnout znovu, i ta zvukovka hrála hůře a to používám na hudbu ASIO a pouze SPDIF výstup.

    Takže za mě, LC power zdroj si klidně kup, může ti vydržet dlouho a nebo se brzo odporoučí a nějaké komponenty vezme sebou, u sestavy za 35000 je to jistě přijatelné riziko.....

    Já osobně mám zdroj Fractal Design Tesla R2 650W, výkonově předimenzovaný, ale darovanému koni na zuby nehleď(výhra v soutěži). Ale po pár zkušenostech už i já vím že na zdroji škudlit nejde.

    Tady máš pár recenzí zdrojů LC Power.
    http://www.svethardware.cz/recenze-s...1-cast/14063-9
    http://www.svethardware.cz/recenze-c...zatezi/14940-3
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    To jsou skoro 10 let staré recenze :-)...

    Jinak to jsem nevěděl že zdroj může poškodit kompontenty a už vubec ne že zdroj muze poskodit i soubory v počítači...? Ani se s tím nikdy nesetkal... no asi si o tom budu muset více přečíst.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,202

    A můžu se zeptat proč jsi vůbec tady, když naše rady nepotřebuješ a vše jsi slyšel 100x ... tak si to slož a šetři náš čas
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Ptám se na ostatek složení, o těch zdrojích si je přečtu a pochopitelně se rozhodnu sám podle sebe, díky alespon za to, že jste mi řekli že je to důležitější než jsem si myslel.

    Jde mi teď o zbytek sestavy, ten je v pořádku a nejlepší volba v dané cenové hladině (na ddr 3 platformě?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,202

    Mě osobně stále chybí hrubý výčet používaných programů pro grafiku, render. Viz. můj příspěvek č.4.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ntb pro grafiku do 37 000 CZK
    Od compadre v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:13
  2. Radeony: aku grafiku
    Od killers1 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 24-07-2008, 23:23
  3. PC na 3D grafiku
    Od SignaturE v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-05-2008, 15:48
  4. PC na 2D grafiku
    Od Sieben v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 24-09-2007, 00:20
  5. Rendering: aka platforma?
    Od fidzi_ v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 27-10-2006, 15:50