Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 89

Téma: Zhasíná LCD Samsung SyncMaster 940N

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    107

    Ahojte.
    Začal mě zlobit monitor Samsung SyncMaster940N.Jedná se o to,že zhasíná.Prostě zapnu comp,monitor jede a pak se začne vypínat.Pokud vypnu a zapnu tlačítko,tak naskočí cca na 2 sekundy a opět zmizí obraz,podle diody monitor jede,ale nezobrazuje.Problém je opravdu v monitoru a ne třeba v grafice,nebo zdroji v PC,protože to dělá i pokud ho odpojím od PC,naskočí hláška,že není připojen a zhasne,vypnu a zapnu tlačítkem a opět na 2 sekundy naskočí.Všiml jsem si že začal trochu zlobit už cca před měsícem,problikával obraz,ale nevypínal se.Pak mě jednou synovec hlásil,že mu při hraní zhasl monitor.Já to zapnul a monitor jel,takže jsem to neřešil,i když už jsem tušil že začíná odcházet.No a včera zhasl a nahodit na delší dobu už nešel.Dnes jsem ho ještě zkusil a asi na 20tý pokus se chytil a jede,ale je mě jasné,že se to bude zhoršovat.V čem může být problém?Má cenu to opravovat?Přece jen už je to veterán.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Jestli jsi si jistej tím, že to není grafikou nebo kabelem, tak dávám velkou šanci nějakýmu kurvítku ve smyslu "kvalitního" kondíku z dalekých krajin.
    Pokud máš známého elektrikáře co tě neodrbe, tak to lze "jednoduše" opravit výměnou kurvítka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    107

    Jo jsem si jistý,že to není GK ani kabelem.Jak jsem psal.No takže se do něj mrknu.Nafouklý kondenzátor poznám i já neelektrikář a případně,bych to předal k přepájení klukům v práci. Už byl teda jednou opravovaný,ale je to docela dávno a už si nepamatuju co tam bylo špatné.Teď jsem se díval a už ho mám 9 let,což je docela dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    107

    Tak jsem dnes zjistil,že monitor se nevypne,ale jen jakoby úplně ztmavne.Na tmavém pozadí to nebylo vidět a vypadalo to,jakoby se vypnul,ale dnes jsem tam měl bílou plochu,která je velice slabě vidět i když monitor klekne.Jinak jsem se zatím jen zběžně díval jak ho rozdělat a zdá se,že jediná možnost je ho rozloupnout.

    Tak toto bude zřejmě řešení problému https://www.youtube.com/watch?v=ydvewbD-a6c

    Monitor jsem zdárně rozdělal a je to tak.Kondenzátory v háji.Jeden už je prasklý,další dva nafouklé. Teď teda už jen kde je nejlépe v okolí sehnat.
    Naposledy upraveno uživatelem lape: 21-07-2016 v 16:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Pokud je nemá nikdo v okolí v šuplíku nebo nemůžeš vyndat z různých jiných zařízení třeba ze sběrného dvora, tak můžeš zkusit třeba výběr kvalitních kousků zde: http://www.hwworld.cz/index.php/comp...ory&Itemid=102
    Přeletování není těžké, tak to možná zvládneš svépomocí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Pokud to budeš dělat sám, tak doporučuji i koupi odsávačky cínu, stojí něco kolem 100 korun, dost to při práci pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Další možnost sehnání součástek je ges.cz / gme.cz, obě firmy mají pobočky v Praze, Brně, Ostravě a Plzni, GM myslím že ještě v Hradci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    107

    Tak opraveno.Vyšlo to na 76 kč za čtyři kondenzátory.V háji byly tři,ale vzal jsem rezervní a vyplatilo se,jelikož jsem jeden napájel obráceně + a - a ten se samozřejmě hned po testu nafoukl.Měnil jsem to sám a musím se teda přiznat,že stylem na prasáka.Na odsávačku cínu jsem se vykálel a šel na to trafo páječkou.Nahřát cín a vadné kondíky vytáhnout,pak nasadit drátky nových kondenzátorů na otvory a po nahřátí zbylého cínu to krásně projelo a bylo zapájeno Původně jsem byl domluvený s kámošem elektrikářem,ale ten taky říkal,že teď nemá doma odsávačku a bez ní,že to moc dobře nejde,takže jsem nevydržel a pustil se do toho sám,když už jsem měl materiál doma.Trvalo to cca 15 minut a nějak nevím k čemu by mě ta odsávačka byla,ale to bude dáno tím,že jsem těžký amatér a hledám nejjednodušší řešení.Ještě k těm kondenzátorům.O výše vypsaných firmách vím,jenže žiju poblíž Uherského Hradiště a tady je,abych tak řekl prd,co se podobných firem týče.Nakonec jsem je teda sehnal u Hofmana v UH i když říkal,že to je atyp ta kapacita,ale nakonec je našel.Kapacita je stejná 820,jako na těch co tam byly,akorát voltáž je 35V místo 25V,ale elektrikářem mě bylo řečeno,že to nevadí a radši mám dodržet kapacitu,než V.Takže díky všem za tipy a snahu pomoci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Taky jde o to aby ty kondíky byly určené do spínaných zdrojů, s nízkou impedancí tzv. low ESR, normální elektrolyty v těchto pozicích rychle odcházejí.

    Odsávačka je k tomu, aby se odstranil starý cín a tím bylo menší namáhání plošného spoje který se takto dá snadno poškodit vysokou teplotou, taky pak jde snadno vyndat součástka. V nouzi jsem používal lankový drát který cín "nasál" do sebe, dokonce se pro tento účel prodává měděný odsávací knot.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    107

    Nízkou impedanci mají.Ono v požadované kapacitě 820 jsem bez nízké impadance ani v ždáném e-shopu nenašel.Jsou to přesně tyto http://www.elektro-hofman.cz/cz-deta...-radialni.html
    Monitor zatím jede,tak uvidím jak dlouho.Od první opravy jel asi 5 let,tak pokud to vydrží i teď tak si nebudu stěžovat
    Naposledy upraveno uživatelem lape: 24-07-2016 v 11:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Při velkém optimismu mají blízké hodnoty LowESR, ale snad nejsou provozovány na hranici možností, tak by dva roky mohly vydržet. Hezky je to popsáno třeba tady: http://www.svethardware.cz/forum/sho...ry-a-co-s-nimi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    107

    Nejsem elektrikář,ani elektrotechnik,ale hodnoty uváděné na kondenzátorech jsou kromě V shodné s kondenzátory,které tam vydržely 5 let a když se dívám na net,tak jsou stejné u všech dalších kondenzátorů,které se dají najít.Takže bych to neviděl tak dramaticky a nevím co jiného bych tam měl shánět.Vybíral jsem podle původních kondíků.Když vydrží 2 roky,tak to vzhledem k ceně opravy bude v pohodě. http://www.ame.cz/820uF-25V-105-C-Ni...347_10699.aspx http://www.gme.cz/elektrolyticke-kon...p811144:824924 http://www.vpcentrum.eu/kondenzator-...5mm-20-5000h-1
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    To co je uváděné na kondenzátoru 820uF/xxV je pro obyčejné elyty a lowESR stejné. Rozhodující je vnitřní impedance + impulzní proud + životnost + pravdivost natištěných hodnot. To natištěné není. Samozřejmě to neříká nic o tom jak dlouho to vydrží v tvém monitoru, jen o tom, že by třeba rubycon vydržel 2x déle, protože je u něj prověřená kvalita atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    107

    Takže podle toho co píšeš se stejně nedá pořádně zjistit jaké ty kondenzátory jsou.Jinak teda monitor přesně po týdnu opět klekl Kondíky nafouklé nejsou,takže já už tam nezjistím nic.Kámoš je proměří,až bude doma a pokud budou špatné,tak koupím jinou značku a tento monitor už nechám jako záložní.Momentálně jedu na starodávné CRT AOC 17" a jsem teda rád,že mám na čem fungovat,ale jinak je to děs Takže teď vybírám nový monitor a abych nezakládal nové téma,tak hodím prosbu o radu s výběrem sem.Použití net,sem tam film.Na hrách strávím max. 20 hodin ročně a to jsem ještě přehnal,ale zase synovec dost často a intenzivně smaží CS,ale když na to v pohodě stačil ten Samsung,tak budou stačit i monitory,které mám natipované.Dávám je v pořadí,jak se mě pozdávají.Důraz je samozřejmě kladen na cenu
    https://www.tsbohemia.cz/philips-227...-_d235848.html
    https://www.tsbohemia.cz/acer-ka220h...-_d225810.html
    https://www.tsbohemia.cz/acer-r221qb...-_d241679.html
    https://www.tsbohemia.cz/aoc-i2269vw...-_d187757.html
    https://www.czc.cz/iiyama-xu2290hs-b...146728/produkt
    https://www.tsbohemia.cz/iiyama-e228...-_d218415.html

    U těch ACERů nevidím nějaký zásadní rozdíl,akorát ten dražší má repro,což teda k ničemu nepotřebuju.Ta první iiyama je už za cenu,kterou se mě za monitor na moje použití mnoc dávat nechce,ta druhá má zase TN panel,oproti všem ostatním IPS,tož nevím .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Právě, abys nemusel testovat kdejakou neznámou nebo nekvalitní známou značku, tak máš vybírat prověřenou kvalitu, kde to je dlohodobě ověřeno, že se na kondík můžeš spolehnout.



    https://www.czc.cz/aoc-g2260vwq6-led...180283/produkt

    Díky velmi krátké době odezvy 1 milisekunda je tento monitor skutečnou jedničkou, eliminující zdvojený obraz a rozmazávání pohybu pro rychlé hry a filmy.
    Naposledy upraveno uživatelem Rendl2: 30-07-2016 v 13:03
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Samsung SyncMaster 2223NW
    Od pchelp v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-09-2009, 18:46
  2. LCD: Samsung SyncMaster 2263dx
    Od frkal659 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 10:08
  3. LCD: Samsung SyncMaster 2043BW
    Od Sieben v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-08-2008, 09:05
  4. LCD: Samsung Syncmaster 960BG
    Od luco7 v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 14:39
  5. LCD: Samsung Syncmaster 931C
    Od DHride v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 16:40