Prosím o kontrolu sestavy, případně návrhy na změnu
Zdravím ve spolek.
Skládám si PC sestavu, která bude určena primárně herně. Rozpočet, který je v košíku, bych už razantně nezvyšoval.
Prosím lidi zkušené a znalé, jestli by mi zkontrolovali tuto sestavu, případně navrhli nějaké změny. Děkuji
odkaz na košík:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Skládám si PC sestavu, která bude určena primárně herně. Rozpočet, který je v košíku, bych už razantně nezvyšoval.
Prosím lidi zkušené a znalé, jestli by mi zkontrolovali tuto sestavu, případně navrhli nějaké změny. Děkuji
odkaz na košík:
Letmý pohled tam vadí deska, která nemá chipset Z170 na taktování a grafika by mohla být z aktuální generace nVidia GTX 10XX. Možná by stačila i RX 480.
R9 390X bych už nekupoval, spíš bych si připlatil za GTX 1070 a na té desce opravdu "K" CPU nejdou taktovat.
Ten zdroj bych také nebral, eurocase není zrovna to pravé ořechové i kdyby na něj napsaly 1400W. Koupil bych nějaký recenzovaný kus z HW World.
http://www.hwworld.cz/index.php/pocitacove-komponenty/31-zdroje
Já osobně bych to viděl takto, cena je 31400kč, plus 1600kč za zdroj z hw world(Zalman ZM600-GVM), plus nějakých 500kč za aktivační klíč k W10 profi(aukro).
Ten zdroj bych také nebral, eurocase není zrovna to pravé ořechové i kdyby na něj napsaly 1400W. Koupil bych nějaký recenzovaný kus z HW World.
http://www.hwworld.cz/index.php/pocitacove-komponenty/31-zdroje
Já osobně bych to viděl takto, cena je 31400kč, plus 1600kč za zdroj z hw world(Zalman ZM600-GVM), plus nějakých 500kč za aktivační klíč k W10 profi(aukro).
Tak jest. AsRock má spoustu kulišáren.
Fox_25 Si děláš srandu:). Já myslel, že vyměníš desku na DDR4 a ty vyměníš ramky na DDR3. Skylake profituje dobře z DDR4 prý.
Fox_25 Si děláš srandu:). Já myslel, že vyměníš desku na DDR4 a ty vyměníš ramky na DDR3. Skylake profituje dobře z DDR4 prý.
[QUOTE=Rendl2;583323]Já myslel, že vyměníš desku na DDR4 a ty vyměníš ramky na DDR3. Skylake profituje dobře z DDR4 prý.[/QUOTE]
Co třeba tato? :)
Co třeba tato? :)
Však sestavu co jsem uvedl není potřeba brát jako dogma, ale i s těmi DDR3 je to pořád vyrovnanější sestava než co navrhl Rimmer. Z hlediska budoucnosti budou určitě lepší DDR4, ale z hlediska výkonu to moc poznat nepůjde.
Tak, tady to máte i s DDR4
Tak, tady to máte i s DDR4
Osobně bych zvolil jiný model základní desky. AsRock nejsou špatně, ale asi před rokem jsme tu řešili, že některé základní desky mají drobné nedostatky jako jsou třeba zalité cívky pouze z poloviny. Což je celkem zásadní problém. Na Overlock fóru jsem zatím zaznamenal pouze problém kompatibility s paměťovými moduly Corsair. Podle specifikací je osazena levnější zvuk. kartou Realtek. Jako alternativu bych viděl [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Je sice o trochu dražší, ale zase nemusíš mít strach o vysokou teplotu VRM.
Řada pevných disků WD Red je primárně určena pro NAS. Vyplatí se Ti připlácet oproti klasickému pevnému disku? Funkce NAS disků v stolním počítači nijak nevyužiješ.
A poslední M.2 SSD disk vyměnit za [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Řada pevných disků WD Red je primárně určena pro NAS. Vyplatí se Ti připlácet oproti klasickému pevnému disku? Funkce NAS disků v stolním počítači nijak nevyužiješ.
A poslední M.2 SSD disk vyměnit za [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[QUOTE=SJames130;583342]Co třeba tato? :)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Tuhle teda taky nedoporučuju, ale nebudu to zdůvodňovat, abych neprovokoval:).
Tuhle teda taky nedoporučuju, ale nebudu to zdůvodňovat, abych neprovokoval:).
To ohledně pískajících cívek jsem netušil, skládal jsem nedávno dvě sestavy s Asrock a nepískalo nic, ale ta deska od gigabyte bude určitě lepší. Funkce NAS disků sice nevyužije, ale dle známého v obchodě se jim u jich vrací méně v reklamacích a ty 4 stovky navíc není taková pálka.
[QUOTE=ArnieRimmer;583307]Zdravím ve spolek.
odkaz na košík:
i7-6700k + MSI H110M PRO-VH - Intel H110 ... je nesmysl, navíc ti chybí chladič CPU
PSU a skříň jsou odpad
Na hry bych to vzal takto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
odkaz na košík:
i7-6700k + MSI H110M PRO-VH - Intel H110 ... je nesmysl, navíc ti chybí chladič CPU
PSU a skříň jsou odpad
Na hry bych to vzal takto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Chipsetem s omezenou propustností a grafikou s vysokým nárokem na propustnost. Nehledě na netaktovací CPU.
A jak čipset souvisí s grafikou? Skylake má 16 linek PCIE 3.0 pro grafickou kartu a je to spojeno přímo s CPU, přes čipset to nejede, taktovací CPU taky nemusí být nutnost.
No vidíte děcka, když se použijou argumenty, tak se to vysvětlí hned. Takže to opravuju na část napojená na chipset stojí za groš kudlu, takže grafika je z obliga.
[QUOTE=Rendl2;583378]Chipsetem s omezenou propustností a grafikou s vysokým nárokem na propustnost. Nehledě na netaktovací CPU.[/QUOTE]
No to je teda výplod, OMG.
Co tam máš dál?
No to je teda výplod, OMG.
Co tam máš dál?
Co tam mám dál? Stačí se podívat co jsem napsal a možná to tam uvidíš. Poradím ti, koukej až na druhou větu, páč první je o jiném tématu.
[QUOTE=Rendl2;583389]No vidíte děcka, když se použijou argumenty, tak se to vysvětlí hned. Takže to opravuju na část napojená na chipset stojí za groš kudlu, takže grafika je z obliga.[/QUOTE]
Rendl2: Ke kompletní integraci severního můstku do procesoru Intel došlo již někdy v roce 2006 - 2007. AMD integrovalo paměťový řadič do procesorů řady Athlon64/Opteron někdy okolo roku 2004 - 2005. Jednalo se o "částečnou integraci" ale byla již plně funkční ... ;)
Rendl2: Ke kompletní integraci severního můstku do procesoru Intel došlo již někdy v roce 2006 - 2007. AMD integrovalo paměťový řadič do procesorů řady Athlon64/Opteron někdy okolo roku 2004 - 2005. Jednalo se o "částečnou integraci" ale byla již plně funkční ... ;)
[QUOTE=gfm;583425]Co tam mám dál? Stačí se podívat co jsem napsal a možná to tam uvidíš. Poradím ti, koukej až na druhou větu, páč první je o jiném tématu. [/QUOTE]
No dal jsi dohromady celkem věty dvě. Druhá zní "Nehledě na netaktovací CPU."
Výrok o výplodu samozřejmě patřil k oběma větám - nesmyslům.
Jak souvisí použití GTX 1070 s taktovacím procesorem???
Jinak děkuji za poradu a správné nasměřování na tvou v pořadí druhou větu.
No dal jsi dohromady celkem věty dvě. Druhá zní "Nehledě na netaktovací CPU."
Jinak děkuji za poradu a správné nasměřování na tvou v pořadí druhou větu.
[QUOTE=kevin00;583424]Rendl2: Ke kompletní integraci severního můstku do procesoru Intel došlo již někdy v roce 2006 - 2007. AMD integrovalo paměťový řadič do procesorů řady Athlon64/Opteron někdy okolo roku 2004 - 2005. Jednalo se o "částečnou integraci" ale byla již plně funkční ... ;)[/QUOTE]
To o AMD paměťovém řadiči samozřejmě vím, když na tom funguju, tak jsem si o tom něco zjišťoval, akorát jsem nevěděl o spojitosti s PCIexpress.
Díky za informace.
---------- Doplněno v 09:35 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:33 ----------
[QUOTE=gfm;583425]No dal jsi dohromady celkem věty dvě. Druhá zní "Nehledě na netaktovací CPU."
Jinak děkuji za poradu a správné nasměřování na tvou v pořadí druhou větu.[/QUOTE]
Druhá věta zní: "Takže to opravuju na část napojená na chipset stojí za groš kudlu, takže grafika je z obliga. " Asi se ti nezobrazuje celé vlákno.
To o AMD paměťovém řadiči samozřejmě vím, když na tom funguju, tak jsem si o tom něco zjišťoval, akorát jsem nevěděl o spojitosti s PCIexpress.
Díky za informace.
---------- Doplněno v 09:35 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:33 ----------
[QUOTE=gfm;583425]No dal jsi dohromady celkem věty dvě. Druhá zní "Nehledě na netaktovací CPU."
Jinak děkuji za poradu a správné nasměřování na tvou v pořadí druhou větu.[/QUOTE]
Druhá věta zní: "Takže to opravuju na část napojená na chipset stojí za groš kudlu, takže grafika je z obliga. " Asi se ti nezobrazuje celé vlákno.
A co je prosím tě na B150 tak špatného? A jaká část na napojená na čipset stojí za groš kudlu? Síťovka, zvukovka a nebo konektory?
Rendl2: Máš představu jak to celé funguje a jaká část základní desky co "obsluhuje"? Nebo se snažíš říci, že v případě plného vytížení portů je nedokáže chipset všechny "nakrmit"?
Odesláno ze Sony Xperia Z5
Odesláno ze Sony Xperia Z5
[QUOTE=Fox_25;583432]A co je prosím tě na B150 tak špatného? A jaká část na napojená na čipset stojí za groš kudlu? Síťovka, zvukovka a nebo konektory?[/QUOTE]
Opakuji, že to nestuduju detailně a jen jsem viděl omezení v PCI-E, a to je všechno.
Opakuji, že to nestuduju detailně a jen jsem viděl omezení v PCI-E, a to je všechno.
[QUOTE=kevin00;583433]Rendl2: Máš představu jak to celé funguje a jaká část základní desky co "obsluhuje"? Nebo se snažíš říci, že v případě plného vytížení portů je nedokáže chipset všechny "nakrmit"?
Představu úplnou nemám. Vycházím z pouhého zobrazení nižšího počtu PCI-E linek a možností konfigurace PCI-E zařízení. Namátkou jsem se teď díval na google, tak jsem viděl možný problém v připojení některých druhů SSD disků. Prostě nic zásadního, jen kdybych si takovou desku měl dát do PC, tak by mě to žralo, jestli mě to omezení někdy náhodou neblokne v něčem...... Prostě nejsem rád, když mě někdo šidí včetně PCI-E :).
Máš dobrej odhad:).
Představu úplnou nemám. Vycházím z pouhého zobrazení nižšího počtu PCI-E linek a možností konfigurace PCI-E zařízení. Namátkou jsem se teď díval na google, tak jsem viděl možný problém v připojení některých druhů SSD disků. Prostě nic zásadního, jen kdybych si takovou desku měl dát do PC, tak by mě to žralo, jestli mě to omezení někdy náhodou neblokne v něčem...... Prostě nejsem rád, když mě někdo šidí včetně PCI-E :).
Máš dobrej odhad:).