win 10 plný ssd aj po obnovení systému (Extend)
zaplnil sa mi ssd disk.. ostávalo mi len 60 gb, čo bolo problém na fungovanie niektorých programov. skúšala som čistenie disku, ccleaner, optimalizáciu a nič. Tak som preinštalovala systém(obnovenie továrnych nastavení aj s vymazaním osobných údajov, konta atd)... a po tento akcii mi ostáva voľných 115 GB z 238 GB a to ešte potrebujem nainštalovať programy. Takže sa opať dostanem tam kde som aj bola.
Nainštalovala som wizTree, kde som objavila priečinok Extend s podpriečinkom RmMetadata, ktorý má veľkosť 95 GB. Neviem čo robiť s tým priečinkom... v zúfalosti som sa ho snažila vymazať... no nejde to.
PROSIIIIIM POMOOOC
prikladám printscreen link: http://prntscr.com/cvhns9
poraďte mi prosím.. čo s tým
vopred veľká vďaka za každú radu
Nainštalovala som wizTree, kde som objavila priečinok Extend s podpriečinkom RmMetadata, ktorý má veľkosť 95 GB. Neviem čo robiť s tým priečinkom... v zúfalosti som sa ho snažila vymazať... no nejde to.
PROSIIIIIM POMOOOC
prikladám printscreen link: http://prntscr.com/cvhns9
poraďte mi prosím.. čo s tým
vopred veľká vďaka za každú radu
Win + pause/break, vlevo hore Ochrana systemu, vybrat jednotku a konfigurovat - tam uvidis, jestli nemas zbytecne prilis rezervovaneho mista pro body obnovy. Ja davam tak 4% na tuhle kapacitu. Pripadne stare body obnovy smaz a nech par poslednich.
Dale spust pruzkumnika, klikni pravym na disk a zvol vlastnosti. Tam dej vycisteni disku a dale zvol vycistit systemove soubory. Znovu ti probehne vypocet volneho mista a pak tam zatrhej stary system, stare updaty a vubec se tim projdi - dole ti to pise, co a jak je bezbecne ...
Dale spust pruzkumnika, klikni pravym na disk a zvol vlastnosti. Tam dej vycisteni disku a dale zvol vycistit systemove soubory. Znovu ti probehne vypocet volneho mista a pak tam zatrhej stary system, stare updaty a vubec se tim projdi - dole ti to pise, co a jak je bezbecne ...
ahoj ventero.. čo sa týka ochrany systému.. bod obnovy na 4% mám, čistenie disku i systémových súborov som robila... v tom to nie je. ale dakujem za radu.... mna trápi ten 95 gb priečinok extend/rmmetadata (vid ten link na printscreen)... tam je problém, no nedá sa vymazať...
Ano, modri vedi, ze ochrana systemu ma sva data v System Volume Information, takze tudy cesta nevede ;)
Je potreba resetovat nastaveni resource manageru.
/E: staci kliknout na podtrzeny text a pouzit prikaz(y) z odpovedi
Je potreba resetovat nastaveni resource manageru.
/E: staci kliknout na podtrzeny text a pouzit prikaz(y) z odpovedi
zsdx dakujem :) hanbím sa.. ale nerozumiem tomu... :( viete mi niekto polopate napísať ako resetovať nastavenie resource manageru? dakujem
ZSDX mě předběhl, řešil jsem to samé, kamarád byl celkem naštvaný že mu někde lítá 50GB.
susangha
EDIT:
Ještě se ujisti že neprobíhají žádné transakce přes tento příkaz "fsutil resource info c:\".
Stačí spustit příkazový řádek(CMD), vložit příkaz "fsutil resource setautoreset true"(nelze přes klávesové zkratky, vložit pravým tlačítkem myši) a nakonec stisknout enter.
A pro jistotu, příkazový řádek lze spustit i přes kombinaci kláves WIN+R, napsat CMD a stisknout enter.
susangha
EDIT:
Ještě se ujisti že neprobíhají žádné transakce přes tento příkaz "fsutil resource info c:\".
Stačí spustit příkazový řádek(CMD), vložit příkaz "fsutil resource setautoreset true"(nelze přes klávesové zkratky, vložit pravým tlačítkem myši) a nakonec stisknout enter.
A pro jistotu, příkazový řádek lze spustit i přes kombinaci kláves WIN+R, napsat CMD a stisknout enter.
..tak podarilo sa... vložila som príkaz a udialo sa nasledovné : http://prntscr.com/cvt80j
čo ďalej?
čo ďalej?
Prace kvapna, malo platna.
1. vepis to radeji do prikazoveho radku s pravy Spravce (Start - cmd - pravoklik - Spustit jako spravce)
2. sama vidis, ze to neni cele - na konci chybi oznaceni jednotky (v tvem pripade c:\)
3. pak opravdu restartovat
1. vepis to radeji do prikazoveho radku s pravy Spravce (Start - cmd - pravoklik - Spustit jako spravce)
2. sama vidis, ze to neni cele - na konci chybi oznaceni jednotky (v tvem pripade c:\)
3. pak opravdu restartovat
Se omlouvam, ze jsem to necetl poradne a v tom vlaku (jel jsem zrovna z prace, kde jsem byl od rana) jsem nejak provaril i ten prtscr. Tak jsem strelil od boku nejcastejsi pricinu s tim, ze kdyz to nebude ono, tak se susangha ozve :D
Jinak by me zajimalo co to tedy zpusobuje - co to je ten resource manager a na co, kde se tam ty metadata berou, k cemu patri atd? S timhle jsem se za cele ty roky nikdy nesetkal...
Jinak by me zajimalo co to tedy zpusobuje - co to je ten resource manager a na co, kde se tam ty metadata berou, k cemu patri atd? S timhle jsem se za cele ty roky nikdy nesetkal...
toho resetovania som sa trochu bála... zrejme ste mysleli s formátovaním jednotky :( .. no čo už ... snád to nejak zvládnem. veľmi pekne vám všetkým ďakujem za rady :) a ventero... veruže aj mna by zaujimalo čo to spôsobuje :)
ešte raz vdaka
ešte raz vdaka
[QUOTE]toho resetovania som sa trochu bála... zrejme ste mysleli s formátovaním jednotky :([/QUOTE]
Ne RESET (ten uz jsi udelala obnovenim tovarnich nastaveni), ale RESTART (pres tlacitko Start dole vlevo v rohu) tedy vypnout/zapnout.
Metadata pro resource manager jsou soucasti transakci systemu NTFS, jak vidno, obcas to nefunguje na 100%. Nebo jsi tam mela nejake cekajici/nevyrizene transakce (ten prvni prikaz)?
Ne RESET (ten uz jsi udelala obnovenim tovarnich nastaveni), ale RESTART (pres tlacitko Start dole vlevo v rohu) tedy vypnout/zapnout.
Metadata pro resource manager jsou soucasti transakci systemu NTFS, jak vidno, obcas to nefunguje na 100%. Nebo jsi tam mela nejake cekajici/nevyrizene transakce (ten prvni prikaz)?
nejsem si 100% jisty, ale PrivaZer :thumb to velice pravdepodobne dela taky, probere vsechny $Files a procisti je, muze nastat rozdeleni $MFT na vice kousku / nezajimave pro SSD / a $MFT dokaze opet spojit PuranDefrag v Boot modu...
osobne tento SW pouzivam uz delsi dobu bez problemu, docela jsem se divil, kolik toho dokazal vyhodit bez nasledku pro OS / ani nevim na kolika PC jsem jej spustil / ....
jinak je na procisteni dobry take BleachBit / s tim opatrne / a PatchCleaner....
davam to sem jen jako upozorneni na existenci 1-click SW...
osobne tento SW pouzivam uz delsi dobu bez problemu, docela jsem se divil, kolik toho dokazal vyhodit bez nasledku pro OS / ani nevim na kolika PC jsem jej spustil / ....
jinak je na procisteni dobry take BleachBit / s tim opatrne / a PatchCleaner....
davam to sem jen jako upozorneni na existenci 1-click SW...
akokoľvek to spustím, či normálne alebo ako správca nakonci ostane d:/ a po reštartovaní stále nič... nepomohlo
potom som skúšala resetovať... teda preinštalovať windows.. do továrnych nastavení opať a tiež nepomohlo... tak už fakt neviem ...
potom som skúšala resetovať... teda preinštalovať windows.. do továrnych nastavení opať a tiež nepomohlo... tak už fakt neviem ...
Takže podarilo sa nasledovne... vzhľadom na to, že som užívateľ, bála som sa to doplniť... ale nakoniec som skúsila.. a vyšlo to
"fsutil resource setautoreset true" za toto bolo potrebné dopísať C:/ a operácia bola úspešná :)
takže "fsutil resource setautoreset true C:/" bolo v mojom prípade správne
"fsutil resource setautoreset true" za toto bolo potrebné dopísať C:/ a operácia bola úspešná :)
takže "fsutil resource setautoreset true C:/" bolo v mojom prípade správne
Tak to vidis, stacilo poradne cist (bod 2) a uz jsi to davno mohla mit...
to som si čítala.... len som to nepochopila... že mám tam doplniť to C :D ... ja že to blbne a naražal si na to d:/ čo mi stále ukazovalo nakonci v tom prntscreen :D a netušila som ako tam docieliť to c: :D no ale zrejme sa kábel uvolnil a došlo mi to... síce neskôr ale predsa :D
ale teším a Ďakujem prevelice moc :)
ale teším a Ďakujem prevelice moc :)