Laboratoř 03.09.2007: SSD připojitelné k USB
Jednalo se o SSD (Solid State Drive) připojitelné k USB (jako správnou odpověď stačilo jen uvést SSD).
Autorem této hádanky je gl_st0rm, držitel zlaté medaile z Laboratoře Světa hardware.
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
Konnor, Zeli, BeatBoZZ, Cheta, thowt, _dumb0_, mech13, Fikus Kukis, tomas_tru, Salamander
Jedna z odpovědí "jedná se nejspíš o zařízení na bázi flashdisku" byla sice blízko, ale chyběla nějaká definice toho, že se jedná o SSD. Oproti tomu odpověď "Databáze zvukových samplů? :)" byla poměrně daleko :turtle
Autorem této hádanky je gl_st0rm, držitel zlaté medaile z Laboratoře Světa hardware.
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
Konnor, Zeli, BeatBoZZ, Cheta, thowt, _dumb0_, mech13, Fikus Kukis, tomas_tru, Salamander
Jedna z odpovědí "jedná se nejspíš o zařízení na bázi flashdisku" byla sice blízko, ale chyběla nějaká definice toho, že se jedná o SSD. Oproti tomu odpověď "Databáze zvukových samplů? :)" byla poměrně daleko :turtle
Hned me napadlo ze sem to nedavno nekde videl a ze se to pripojuje pres USB, jen sem si nebyl jistej jestli se to da povazovat za SSD, to sem musel dohledat...
No ja jsem nestihl odpovedet. Koukam, ze hadanky jsou vetsinou jednou za tyden. Mame moznost treba pres SZ poslat namet na vlastni hadanku?
Mam par netradicnich kousku, spise starsi vyroby.
Mam par netradicnich kousku, spise starsi vyroby.
Heh, dnes to bola sranda. Som najprv nevedel, ze co to je za konektor, resp. ku comu az potom ma trklo ze USB ma koliky aj na motherboarde :D .
[QUOTE=wojta;47232]No ja jsem nestihl odpovedet. Koukam, ze hadanky jsou vetsinou jednou za tyden. Mame moznost treba pres SZ poslat namet na vlastni hadanku?
Mam par netradicnich kousku, spise starsi vyroby.[/QUOTE]
Hádanky jsou už více jak rok každé pondělí vždy od 16.00 do 21.00.
Námět na vlastní hádanku posílat nelze. Před 14 dny začal hádanky připravovat gl_st0rm, tak počkejme pár kol, než mu dojdou nápady ;-).
Mam par netradicnich kousku, spise starsi vyroby.[/QUOTE]
Hádanky jsou už více jak rok každé pondělí vždy od 16.00 do 21.00.
Námět na vlastní hádanku posílat nelze. Před 14 dny začal hádanky připravovat gl_st0rm, tak počkejme pár kol, než mu dojdou nápady ;-).
Ja byl taky jak ta jedle. Kouknul sem vedle na starou PCI grafiku, mela koliky co by tam mohli +- pasovat tak sem zkusil pridavna videoRAM :)
Ja viděl něco podobnyho u starodavnyho tv tuneru. A byl to pridavny stereomodul :) takže ja byl ještě dal než ty.
ja si myslel ze to je konetkor na usb, nebo firewire ... napadl me i ssd disk (kolik jinych zarizeni s ram je takhle prtavych ale v takovem osklivem velkem obdelniku), pak me napadly i jine kravinky ... ale pokazde sem narazil na to, ze to ma ten osklivy konektor kterej tam nema co delat ... :D Tak sem napsal neco pro zasmati a nechal plavat :D
je to prumyslove reseni, perfektne rychle (20MB/20MB/s R/W), tvar odpovidajici...
Mel sem vyfotit radeji ten s tim 2,00mm konektorem, ten 2,54mm je na USB moc okatej :)
gl
Mel sem vyfotit radeji ten s tim 2,00mm konektorem, ten 2,54mm je na USB moc okatej :)
gl
Jinak gl_st0rm ovi pridavam reputacni bodik. Kvalitni hadanka, myslim ze 10 spravnych odpovedi je tak akorat (co se obtiznosti tyce). Jen tak dal.
[QUOTE=gl_st0rm;47271]je to prumyslove reseni, perfektne rychle (20MB/20MB/s R/W)...[/QUOTE]
Sak říkám, že je to na bázi flashdisku :D:runaway
Sak říkám, že je to na bázi flashdisku :D:runaway
[QUOTE=speedsnail;47277]Jinak gl_st0rm ovi pridavam reputacni bodik. Kvalitni hadanka, myslim ze 10 spravnych odpovedi je tak akorat (co se obtiznosti tyce). Jen tak dal.[/QUOTE]
diky :)
gl
diky :)
gl
[QUOTE=crasher.km;47300]hele ale kam mám posílat odpovědi ? sem na forum nebo na nějaký mail ?[/QUOTE]
V hornim menu je volba Laborator SHW...v dobe, kdy je hadanka aktivni, tak te pusti dal...
V hornim menu je volba Laborator SHW...v dobe, kdy je hadanka aktivni, tak te pusti dal...
hmm, já myslel, že je to základní deska s integrovanými komponenty pro panenky:D -superPico-ITX:slug
Taky jsem sázel na nějaký přídavnou paměť videokartě, tiskárně apod. - v ruce jsem to nikdy neměl, takže jsem jen hádal:turtle
Taky jsem sázel na nějaký přídavnou paměť videokartě, tiskárně apod. - v ruce jsem to nikdy neměl, takže jsem jen hádal:turtle
Včera jsem byl dáááleko od svého kompíku (v Hradci Králové), takže jsem Laboratoř propásl...nevadí...stejně bych to nevěděl :D
Z toho si nic nedělej, já to ze dvou třetin propásnu a zbytek ze tří čtvrtin nevím, ale poslední hádanky jsou celkem fajn exotické věci. Sedí mi víc než fotka kousku desky, kde pár lidí řekne 'jé to mám doma'.
Ta fotka ma moc maly rozliseni aby se dalo neco identifikovat. Ale ta nahore uprostred se dvema vetrackama bude asi "zvlastni" :)
[QUOTE=-HoNY-;47711]btw: identifikujte, co nejvíce karet a najděte minimálně jednu zvlaštní ;-)[/QUOTE]
skoro sama voodoo .. :D Ty jdou identrifikovat snadno. Zvlastni mi pripada ta uprostred
[edit]
tak je to sama voodoo ... jen nektere nepoznavam :D
co sou ty s jednim cipem?
skoro sama voodoo .. :D Ty jdou identrifikovat snadno. Zvlastni mi pripada ta uprostred
[edit]
tak je to sama voodoo ... jen nektere nepoznavam :D
co sou ty s jednim cipem?
- Ta prostřední nemá kritku (nepůjde ke "kejsu" přichytit)
- Některé jsou stejné
Už asi nic zvláštního nevidím :D
- Některé jsou stejné
Už asi nic zvláštního nevidím :D
Nebudu napínat :)
2há řada uprostřed - modifikovaná Voodoo4
3tí řada - druhá zprava: Voodoo3 1000/Velocity 200 - velmi vzácná a neobvyklá karta
2 speedsnail: ee, obyčejná Voodoo 5 5500 AGP, už jich mám 5ks (z každýho týdnu produkce jednu) :runaway
Tohleto je jen velmi malá část mé Voodoo sbírky:thumb
Přiznám se, že fotka je minimálně rok stará a v téhle konfiguraci už nejsou vystavený, takže bych to musel pohledat :) Karty jdou zřetelně poznat všechny (modelové označení), jen u některých nepoznám výrobce ani já.
2há řada uprostřed - modifikovaná Voodoo4
3tí řada - druhá zprava: Voodoo3 1000/Velocity 200 - velmi vzácná a neobvyklá karta
2 speedsnail: ee, obyčejná Voodoo 5 5500 AGP, už jich mám 5ks (z každýho týdnu produkce jednu) :runaway
Tohleto je jen velmi malá část mé Voodoo sbírky:thumb
Přiznám se, že fotka je minimálně rok stará a v téhle konfiguraci už nejsou vystavený, takže bych to musel pohledat :) Karty jdou zřetelně poznat všechny (modelové označení), jen u některých nepoznám výrobce ani já.
[QUOTE=-HoNY-;47982]Přiznám se, že fotka je minimálně rok stará a v téhle konfiguraci už nejsou vystavený, takže bych to musel pohledat :) Karty jdou zřetelně poznat všechny (modelové označení), jen u některých nepoznám výrobce ani já.[/QUOTE]
To jsou asi specialitky jako Number Nine, že :) ty zbývající co nejdou poznat...
každopádně až budeš rušit sbírku, víc komu máš napsat ;)
To jsou asi specialitky jako Number Nine, že :) ty zbývající co nejdou poznat...
každopádně až budeš rušit sbírku, víc komu máš napsat ;)