reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Forza Motorsport míří na platformu PC

2.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Forza Motorsport míří na platformu PC
Závodní série Forza Motorsport je mezi hráči velice oblíbená, ale do této doby byla k dispozici pouze na konzolích Xbox. Nyní ale míří do obchodu Windows Store, což znamená, že si nejnovější díl budeme moci zahrát i na PC.
Nicméně vězte, že s prodejem her na Windows Store jsou spojena některá úskalí, která nemusí být hráčům úplně po chuti, ovšem třeba už Microsoft v některých případech pracuje na zlepšení. Nicméně ohlášení nové Forzy na Windows 10 jen dokládá, že Microsoft to myslí s prodejem her ve svém Store vážně. Konkrétně půjde o titul Forza Motorsport 6: Apex, který má dorazit do obchodu Store někdy na jaře. Má přitom jít o odlehčenou verzi xboxové Forza Motorsport 6, která se prodává již od loňského září. A jako taková bude k dispozici zdarma.





Turn 10 Studios totiž chtějí, aby tato odlehčená verze hry Forza Motorsport 6 posloužila jako ukázka toho, co dokáže engine ForzaTech pod API DirectX 12 v rozlišení až 4K. Microsoft poslouží jako vydavatel a jako takový už prozradil nějaké podrobnosti. Ty tedy nezmiňují, v jakých konkrétních autech se budeme moci svézt, ovšem potvrzen byl výběr celkem dvaceti tratí v šesti lokacích: Brands Hatch, Circuit de Spa-Francorchamps, Rio de Janeiro, Sebring International Raceway, Top Gear a Yas Marina. Samozřejmostí je možnost závodit v noci a za různého počasí a k dispozici budou i různé typické prvky série Forza jako Drivatar, online tabulky nejlepších jezdců nebo Forzavista.

Lze tak usuzovat, že další díl série Forza Motorsport už bude určen i pro PC. Stejně tak Microsoft již dříve ohlásil, že titul Quantum Break od Remedy také nebude pouze pro konzole, ale rovněž pro Windows 10, přičemž pokud si koupíme verzi pro Xbox One, budeme si hru moci zdarma stáhnout také na PC.

Microsoft se prostě a jednoduše snaží sblížit platformy PC a Xbox, a to tedy nejen s přispěním jednotného systému Windows 10. Phil Spencer, který má ve firmě na starosti právě konzoli Xbox, už prozradil, že záměrem firmy je, aby hardware budoucích konzolí udržoval krok s hardwarem PC. Současné konzole na výkon PC ale už vůbec nestačí a s nástupem AMD Polaris a NVIDIA Pascal se rozdíly ještě značně prohloubí. Jenomže to bude problém, když životnost konzolí je cca 7 let a za tu dobu se PC i mobilní zařízení posunou zcela mimo jejich výkonnostní rámec. Nicméně v budoucích letech už bude navyšování výkonu PC hardwaru složitější než kdy jindy. Phil Spencer ale slíbil, že další generace konzolí přinese dosud nevídané inovace. Můžeme jen hádat, že ty se budou týkat virtuální reality a provozování her ve vysokém rozlišení (4K).

Zdroj: Hexus.net
reklama