reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fractal Design Define Nano S: klasika pro Mini ITX

19.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Fractal Design Define Nano S: klasika pro Mini ITX
Společnost Fractal Design vydala počítačovou skříň Define Nano S, již bychom si na první pohled mohli splést s běžným Mini či Middle Towerem. Hned potom ale objevíme, že má pouze dvě záslepky.
Fractal Design Define Nano S je tedy malá skříňka určená pro základní desky formátu Mini ITX, pro něž se obvykle vyrábí skříně, které se nepodobají běžným modelům pro větší desky. V tomto případě je ale zřejmá podoba s ostatními modely Define





Define Nano S je tak dosud nejmenším modelem celé série, ovšem sama o sobě nebude patřit mezi nejmenší modely pro Mini ITX. Její rozměry jsou 203 x 344 x 412 mm (objem 26,8 litrů) a hmotnost 4,6 kg. Bude tak dostatečně široká a hluboká na to, aby mohla nést pořádný procesorový chladič a dlouhou grafickou kartu. Konkrétně jde o až 162 mm vysoký chladič a 315mm kartu a pokud chcete využít vodní chlazení, máte tu místo pro dva radiátory: až 280mm vepředu a 240mm nahoře, i když to tedy vypadá, že dva takto velké radiátory najednou asi využít nepůjde. Pro většinu sestav ale jistě poslouží základní chlazení: 140mm přední a 120mm zadní ventilátor z řady Dynamic Series.





Pro kabely je za trayem základní desky 35mm prostoru plus poutka se suchým zipem, takže tam budeme moci bez problémů uklidit přebytečnou kabeláž, což je pro malou skříň důležité. Je totiž určena pro napájecí zdroje formátu ATX a ty musí počítat s instalací do daleko větších skříní, takže jsou vybaveny delšími kabely, než je u této malé skříně vhodné. Takový zdroj zde může být hluboký maximálně 160 mm.

Tato skříň nemá otevíratelná přední dvířka jako větší Define R. Přední panel můžeme pouze odepnout, abychom mohli vyčistit přední prachový filtr. Z toho vyplývá také to, že tu nemáme 5,25" mechanikovou pozici. Pro desktopové pevné disky či SSD tu máme ale dvě pozice plus dvě další pouze pro 2,5" zařízení. Ventilátorových pozic je celkově šest a vepředu najdeme klasickou výbavu v podobě dvou USB 3.0 a dvou audio konektorů.

Cena skříně byla stanovena na 50 liber, tedy cca 1800 Kč.

Zdroj: TZ Fractal Design
reklama