reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Freewarové rozšíření PIM aplikací

27.6.2006, Denis Tomáš, článek
Freewarové rozšíření PIM aplikací
Po prvním osahání vestavěných aplikací se značná část z Vás pouští do hledání alternativních programů, které přinášejí spoustu nových funkcí. V tomto článku se podíváme na vestavěné PIM aplikace (Kalendář, úkoly, adresář a poznámky) a jejich „nadstavby“, které rozšiřují jejich základní funkce. Nespornou výhodou všech níže uvedených programů je jejich nulová pořizovací cena.
Kalendář

KS Datebook

Mezi nejznámější freeware náhradu vestavěného kalendáře patří aplikace KS Datebook. Přidává několik zajímavých funkcí, které Palm OS kalendáři chybí (společný pohled na události a úkoly, umí zobrazit události i na další dny, pracuje s barvami, přidává několik nových zobrazení – textový týdenní, dvoutýdenní a měsíční přehled). Program podporuje nejnovější palm OS zařízení včetně ovládání pomocí D-padu i Jog Dialu.




















Úkoly

KS ToDo

S programem KS Datebook výborně spolupracuje další freeware aplikace KS ToDo. Mezi KS Datebook a KS ToDo můžete lehce přepínat, aniž byste se museli vracet do základního launcheru. Značně to urychluje a usnadňuje práci. Ideální kombinace pro ty, kteří nechtějí utrácet peníze za drahé programy. Vlastnostmi se KS ToDo příliš od vestavěné aplikace ToDo neliší.





Progect manager

Program Progect manager patří mezi vynikající aplikace, které pracují s úkoly. Jeho možnosti jsou ohromné. K základním úkolům můžete vytvářet „podúkoly“. Kromě nastavení splněno/nesplněno můžete zadat i procentuální údaj vypovídající o průběhu. Program se hodí pro základní práci s projektem. Největší konkurenti (Bonsai, Shadow Plan) jsou už za peníze. Hlavní výhodou aplikace je minimální velikost (94Kb) a nulová cena.



Poznámky

PS Memo

PS Memo je výborná náhrada vestavěné memo aplikace. Přidává sice minimum funkcí, které jsou ale velmi podstatné a velmi ulehčují práci s poznámkami. PS Memo umožňuje zmenšení standardního Palm OS Fontu, pohodlné mazání poznámek, jednoduchou editaci, širší možnosti nastavení, apod. Bohužel vývoj tohoto programu se zastavil a majitelé nejnovějších Palmů (Treo 650, Tungsten T5, TX, LifeDrive) mají smůlu. Všem ostatním vřele doporučuji.












Kreslené poznámky

DiddleBug

Jedním z nejlepších aplikacích mezi freewarem je určitě DiddleBug. Program na rozdíl od vestavěné aplikace Notepad nabízí velké množství efektů, alarm (výhoda pro starší Palm OS, kterým tato funkce chyběla), vkládání textu do kreslené poznámky, vkládání textových poznámek, obarvení čar a pozadí, apod.






Pokud víte o jiných zajímavých freeware aplikacích, podělte se s nimi v diskusi. Děkujeme.



reklama