reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FS Pocket LOOX 710 a 720 – Dvoubarevná krása

26.7.2004, Pavel Bureš, článek
FS Pocket LOOX 710 a 720 – Dvoubarevná krása
Díky americkému schvalovacímu úřadu FCC si nyní můžeme prohlédnout fotografie PDA, které by se podle dostupných informací mělo prodávat již v srpnu. Věděli jste, že LOOX 720 bude vybaven Wi-Fi?
Zatím to vypadá, že přístroje budou vyráběny v továrně HTC, odkud pochází HP iPAQy a třeba také mmO2 XDA II. Volbu právě této továrny považuji za dobrou volbu Fujitsu Siemensu, neboť zde vyrobené modely jsou známé svým slušným dílenským zpracováním. Pro zajímavost uveďme, že oba LOOXy mohou být také občas označovány kódovým názvem Bali.


FS LOOX 720 a FS LOOX 720 v kolébce




FS LOOX 710 + kolébka





Pouzdro pro oba modely


Při pohledu na fotografie obou kapesních počítačů mezi nimi nenalezneme mimo barvy prakticky žádný rozdíl až do doby, než je otočíme displeji k zemi. Zadní straně stříbrného LOOXu 710 chybí čočka fotoaparátu, místo ní tam uvidíme plastovou záslepku. Domněnku, že fotoaparátem bude vybaven jen LOOX 720, podporuje i uživatelský manuál, kde se dočteme, že stříbrná varianta (tedy LOOX 710) bude "without DC," tedy bez digitálního fotoaparátu.

Pokud si dobře prohlédnete obrázky kolébky, uvidíte štěrbinu pro nabíjení náhradní baterie. A k čemu by nám byla nabitá náhradní baterie, kdyby ji nebylo možné jednoduše zaměnit za tu v PDA? Pravděpodobně k ničemu. Firma FS ale naštěstí chápe (na rozdíl třeba od palmOne), že uživatelé chtějí levně a jednoduše měnitelné akumulátory, a tak jim vyšla vstříc.

Chvíli po zveřejnění obrázků se objevily názory, že FS LOOX 720 a ASUS MyPal A730 jsou hardwarově totožné modely, jen mají pozměněný design. Není tomu tak, podívejte se na obrázky "vnitřností" obou PDA, již na první pohled jsou rozdílné:





reklama