reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce 7800GTX 512MB konečně k sehnání (alespoň ve světě)

24.1.2006, Milan Šurkala, aktualita
GeForce 7800GTX 512MB konečně k sehnání (alespoň ve světě)
Tak jsme se konečně dočkali a GeForce 7800GTX 512MB se začíná pomalu objevovat v regálech obchodů, i když množství není nikterak velké a tedy ani dostupnost není příliš dobrá. Ale s trochou štěstí si lze svou vysněnou kartu nalézt, ovšem...
Tak jsme se konečně dočkali a GeForce 7800GTX 512MB se začíná pomalu objevovat v regálech obchodů, i když množství není nikterak velké a tedy ani dostupnost není příliš dobrá. Ale s trochou štěstí si lze svou vysněnou kartu nalézt, ovšem v ČR jsme stále na bodě mrazu. V USA je k dispozici pouze výrobcům počítačů, např. Alienware ji dodává do svých sestav. Papírové uvedení má ve zvyku spíše společnost ATi než nVidia.



Jenže tentokrát se situace přesně obrátila. nVidia nebyla po dlouhou dobu schopna vyrobit dostatečné množství těchto čipů, což se většinou nestává. Naopak ATi si po nepříliš podařeném uvedení X1800 hodlá napravit reputaci a tak karty X1900 jsou ode dne představení (tedy ode dneška) v prodeji.

Problém pro nVidii je ten, že ačkoli 512MB GeForce 7800GTX válcovala všechny konkurenční karty, na trh se reálně dostala až v době, kdy už byla překonána. Příznivci ATi se teď mohou radovat, příznivci nVidie ať si počkají na uvedení GeForce 7900GTX, která by měla deklasovat i nejnovější Radeony, a my ostatní se můžeme radovat se snižujících se cen.

Zdroj: www.theinquirer.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama