reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce NOW slaví první rok, získala 6 milionů uživatelů a slibuje dárky

5.2.2021, Jan Vítek, aktualita
GeForce NOW slaví první rok, získala 6 milionů uživatelů a slibuje dárky
Právě před rokem NVIDIA spustila ostrou verzi své streamovací herní služby GeForce NOW. To si vyžádalo brzkou reakci od herních vydavatelů, kteří v řadě případů stáhli svou nabídku her, které jsme si mohli pomocí GeForce NOW streamovat. 
NVIDIA reagovala ubezpečením, že bude pilně pracovat na tom, aby se nabídka podporovaných her pravidelně rozšiřovala. To v průběhu uplynulého roku skutečně plnila a také se jí povedlo obnovit spolupráci s některými společnostmi a vedle toho i přilákat jiné. Dále byla vylepšována i samotná služba i v rámci kompatibility s novými platformami jako iPhone, iPad, Chromebook a nejnověji také umí spolupracovat s prohlížečem Google Chrome na počítačích PC a Mac. 
 
 
NVIDIA se nyní chlubí, že získala už šest milionů členů služby GeForce NOW, což samozřejmě neznamená, že jde vesměs o pravidelné a navíc i platící uživatele. Dozvídáme se ale také, že v průběhu uplynulého roku bylo odstreamováno přes 175 milionů hodin, takže necelých 30 hodin na jednoho uživatele. 
 
 
Co se týče nabídky her, NVIDIA aktuálně v rámci GeForce NOW podporuje více než 800 titulů od tří stovek studií či nakladatelů, mezi něž patří i 80 zdarma distribuovaných her. A samozřejmě také nesmí zapomenout na to, že služba podporuje i ray tracing, díky čemuž nabízí asi nejpřístupnější možný způsob, jak si tuto technologii v rámci herní grafiky vyzkoušet. Nicméně k tomu už potřebujeme předplatné. 
 
Stále platí, že každý čtvrtek se nabídka her pro GeForce NOW rozšíří, což NVIDIA označuje za GFN Thursday. Během února seznam podporovaných titulů naroste o 30 her a zvlášť můžeme zmínit Apex Legends Season 8, Valheim, Werewolf: The Apocalypse – Earthblood a demo titulu Outriders od firmy Square Enix, které se objeví 25. února. 
 
 
Právě pro únor jsou připraveny dárky určené uživatelům GeForce NOW, o čemž se každý dozví ze svého inboxu a těšit se mohou pochopitelně především platící uživatelé s účtem Founders, ale NVIDIA má připraveny dárky pro všechny zaregistrované. Vedle toho budou probíhat soutěže o headsety, ovladače či jiný hardware. 
 
Zdroj: TZ NVIDIA


reklama