reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte B550 Vision D: deska bez RGB LED a omalovánek

11.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte B550 Vision D: deska bez RGB LED a omalovánek
Dnes na trhu se značkovými základními deskami zcela dominují herní modely, což obvykle znamená výrazný design a už téměř i povinnost využívat podsvícení pomocí RGB LED. Občas se ale objeví i model jako Gigabyte B550 Vision D.
Gigabyte B550 Vision D můžeme označit za desku se střízlivým, ale přesto líbivým a funkčním designem, i když takové hodnocení je převážně značně subjektivní. Zaujmout nás na ní mohou pravé úhly a mírně zaoblené okraje, ovšem vedle toho tu vůbec nepokulhává ani výbava, což je vidět na první pohled. Očekávat můžeme vysoce kvalitní systém napájení i audia a také integrované bezdrátové rozhraní. 
 
 
Tato deska je tak určena především pro procesory AMD Ryzen 3. generace a připravena bude i pro čtvrtou, obsahuje 14fázové napájení, podporu až 128 GB paměti DDR4 s ECC i bez na čtyřech slotech DIMM a vybavena je bezdrátovým modulem s Wi-Fi 6 AX200 a Bluetooth 5 od Intelu, stejně jako dvěma 1GbE LAN. 
 
 
 
 
Nabídka zadních I/O pak zahrnuje (zleva) dva USB 2.0 s kombinovaným PS/2, DisplayPort In, HDMI, dále tu máme celkem šest USB 3.2 typu A (4x Gen1 a 2x Gen2), dva USB typu C (3.2 Gen2), konektory pro antény, zmíněné 1GbE a pak audio konektory včetně S/PDIF. 
 
 
Na desce ještě nalezneme celkem tři velké sloty PCIe 3.0 x16, z nichž první dva se dělí o 16 linek PCIe 4.0 z procesoru a poslední využívá 4 linky PCIe 3.0 z čipové sady. Na procesor je pak napojen i vrchní M.2 (PCIe 4.0) a druhý využívá linky verze 3.0 z čipové sady. 
 
Doporučená cena této desky tak pochopitelně nebude s ohledem na výbavu nízká. Činí 260 USD, přičemž veškeré specifikace jsou k dispozici na stránkách výrobce.


reklama