reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte G-Power - příslušenství pro nadšence s GTX Titan

22.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte G-Power - příslušenství pro nadšence s GTX Titan
Grafická karta GeForce GTX Titan je pro zapálené overclockery velmi zajímavá, neboť stojí na vrcholu nabídky firmy NVIDIA, ovšem ta svými omezeními poněkud svazuje ruce výrobců grafických karet. Ti tak nemohou vyrábět nadupané přetaktované...
Grafická karta GeForce GTX Titan je pro zapálené overclockery velmi zajímavá, neboť stojí na vrcholu nabídky firmy NVIDIA, ovšem ta svými omezeními poněkud svazuje ruce výrobců grafických karet. Ti tak nemohou vyrábět nadupané přetaktované verze, ovšem to firmy Gigabyte nezabránilo v tom, aby představila modul G-Power, jenž doplní chladič WindForce 450W představený již dříve.





Jedná se o jeden velký regulátor napětí (VRM - Voltage Regulator Module) určený pro opravdu nadšené overclockery, kteří nevidí problém v hardwarové úpravě karty s využitím páječky a nevyhnutelné ztrátě záruky. Něco podobného nabízí také EVGA - EPower a ASUS - Matrix PWM.





Jde tedy o plošný spoj, který se postará o dostatečný přísun energie k přetaktované GeForce GTX Titan, a to pomocí svých 6+1 fází, MOSFETů PowIRstage IR3550, 60A cívek s feritovým jádrem a několika obtloustlých kabelů. Samotný modul je vybaven 24pinovým ATX a 8pinovým EPS konektorem, přičemž ty nemají za účel nahradit vlastní konektory karty, ale doplnit je.

Není to tedy žádný produkt pro masy a ani není zřejmé, jakým způsobem Gigabyte chce tento hardware distribuovat.

Zdroj: techPowerUp
reklama