reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte představil základní desku Mini-ITX s Celeronem

13.3.2013, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte představil základní desku Mini-ITX s Celeronem
Společnost Gigabyte přináší na trh novom malou základní desku C1007UN-D formátu Mini-ITX, která nabídne již integrovaný procesor Celeron 1007U v pouzdru BGA. Jedná se o 22nm model založený na architektuře Ivy Bridge, jenž má dvě jádra taktovaná...
Společnost Gigabyte přináší na trh novom malou základní desku C1007UN-D formátu Mini-ITX, která nabídne již integrovaný procesor Celeron 1007U v pouzdru BGA. Jedná se o 22nm model založený na architektuře Ivy Bridge, jenž má dvě jádra taktovaná na 1,5 GHz, dále 2 MB L3 cache a spotřebuje maximálně 17 W. Spolupracovat s ním bude čipová sada Intel NM70.





Gigabyte C1007UN-D je dále vybavena jednoduchým nízkým chladičem procesoru, přičemž čipová sada je opatřena jen jedním malým pasivem. Dále tu máme dva sloty DIMM pro paměti DDR3 s kapacitou až 16 GB (dvoukanálová), pak tu máme bohužel jen jeden port SATA 6 Gbps a dva 3 Gbps, které na zadním panelu doplní jeden eSATA 3 gbps. Pro karty je připraven jeden klasický slot PCI a dále tu máme dokonce dva RJ-45 gigabitového Ethernetu, 6kanálové HD audio, šest portů USB 2.0 (dva na headerech), kupodivu žádný USB 3.0, ovšem zase nechybí starší COM a LPT (headery na desce). Klávesnici a myš můžeme připojit také na PS/2 a co se týče obrazových rozhraní, jsou tu dvě - D-Sub a HDMI.

Tato deska se tedy nedá označit za vhodný základ pro multimediální počítač. Namísto toho bude ale vhodná pro server, i když ji možná budete muset doplnit o přídavný řadič do slotu PCI. Dnes jsou ale běžnější spíše řadiče pro PCI Express.

Co se týče ceny, pak ta uvedena nebyla. Dle odhadu může jít o částku kolem 3000 Kč.

Zdroj: techPowerUp
reklama