reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte se pochlubil dvojicí vodou chlazených RTX 2080 SUPER WaterForce

31.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte se pochlubil dvojicí vodou chlazených RTX 2080 SUPER WaterForce
Gigabyte si pro uživatele spoléhající se na vodní chlazení připravil dvě nové karty, a sice Aorus GeForce RTX 2080 Super Waterforce 8G a Aorus GeForce RTX 2080 Super WB 8G. Obě jsou připraveny zapojit se do vodního okruhu.
Grafické karty Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Super Waterforce 8G a Aorus GeForce RTX 2080 Super WB 8G jsou tak určeny pro náročnější zákazníky, kteří chtějí mít jednak tichý počítač, jenž může být zároveň i výkonný a schopný přetaktování. To ale bude pochopitelně velice záviset i na zbytku vodního okruhu, do nějž bude karta napojena. 
 
 
Tyto karty se od sebe liší ovšem už tím, že první z nich je připravena jako již hotové řešení, takže je sama vybavena AiO chladičem s uzavřeným okruhem a 240mm radiátorem. Pro ten si tak jen nalezneme místo ve skříni, kartu zasuneme do slotu a můžeme hrát.
 
 
Aorus GeForce RTX 2080 Super WB 8G je "pouze" vybavena vodním blokem, který bude chladit GPU, paměti i VRM a pro to už budeme potřebovat jinak vlastní systém chlazení. 
 
 
Dvojice karet nabídne i velice slušnou nadílku obrazových konektorů. Máme tu tři HDMI i tři DisplayPort plus jeden USB C. 
 
 
Oba modely pak mají shodné to, že pracují na základním taktu 1860 MHz (referenční je 1815 MHz), paměti pracují na standardních 15,5 GT/s, přičemž Gigabyte uvádí, že pro ně pomocí procesu GPU Gauntlet vybral jen ta nejpovedenější GPU, jaká od NVIDIE získal. K tomu se pak bude hodit 12+2fázové napájení, takže na taktu 1860 MHz bychom se rozhodně neměli zastavit. Chybět pak samozřejmě nemůže ani barevné podsvícení, a sice systém RGB Fusion 2.0. 
 
Gigabyte na tyto modely poskytuje rozšířenou čtyřletou záruku, ovšem zatím se nedozvíme, kdy by měly dorazit na trh a s jakými cenami. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama