reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte si připravil E350N WIN8 desku formátu Mini-ITX

15.2.2013, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte si připravil E350N WIN8 desku formátu Mini-ITX
Společnost Gigabyte zařadila do své nabídky novou malou základní desku formátu Mini-ITX, která je již vybavena jednotkou APU E350 "Zacate" od AMD. Jedná se o model E350N WIN8, jenž tak může posloužit jako základ pro PC určené nenáročným...
Společnost Gigabyte zařadila do své nabídky novou malou základní desku formátu Mini-ITX, která je již vybavena jednotkou APU E350 "Zacate" od AMD. Jedná se o model E350N WIN8, jenž tak může posloužit jako základ pro PC určené nenáročným uživatelům nebo také pro sestavení domácího multimediálního serveru.





Jak její název napovídá, deska je určena pro provozování operačního systému Windows 8, což znamená, že oproti starším verzím vybaveným AwardBIOSem tu je moderní AMI UEFI (plus Gigabyte Dual-UEFI) s podporou funkce Fast Boot.

Deska je dále vybavena poměrně velkým chladičem s jedním tenkým ventilátorem, pod nímž je právě ono APU E350 se dvěma jádry x86-64 na 1,6 GHz a grafikou AMD Raddeon HD 6310D s 80 stream procesory. Deska také podporuje až 16 GB DDR3 RAM ve dvou slotech DIMM a dále je vybavena jedním slotem, a to starým PCI. Napájení je zajištěno pomocí klasických konektorů ATX a EPS a dále tu najdeme čtyři porty SATA 3 Gbps, osm portů USB 2.0/1.1, sériový COM i paralelní LPT, dva konektory PS/2 a mezi výstupy pro monitor patří D-Sub a HDMI se 7.1kanálovým zvukem.

Očekávat můžeme cenu pod 100 euro.

Zdroj: techPowerUp
reklama