reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí nové desky s Ultra Durable 5 a PowIRstage

11.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí nové desky s Ultra Durable 5 a PowIRstage
Společnost Gigabyte si pro nás připravila nové základní desky, které představila již minulý týden na Computexu. Jedná se o modely, které jako první využijí pátou generaci technologie Ultra Durable, což znamená i použití integrovaných obvodů...
Společnost Gigabyte si pro nás připravila nové základní desky, které představila již minulý týden na Computexu. Jedná se o modely, které jako první využijí pátou generaci technologie Ultra Durable, což znamená i použití integrovaných obvodů (Driver-MOSFET) PowIRstage IR3550 pro 60 A od firmy International Rectifier, jež mají poskytnout velmi dobrý přísun energie pro napájení procesorů a až 95% efektivitu při běžné zátěži. Gigabyte tedy slibuje, že díky nim bude deska pracovat efektivně, což znamená i nižší tepelné ztráty a delší životnost. IR3550 zde budou kooperovat s 2X Copper PCB a cívkami Ferrite Core Chokes (také pro až 60 A).





Ultra Durable 5 najdeme u nejnovějších základních desek s čipovými sadami Intel X79 a Z77. Zmínit můžeme třeba GA-Z77X-UP7 s 32fázovým napájením pro procesory do socketu LGA 1155, což je jasně vidět už z její fotografie (výše). Ta slibuje skutečně velmi kvalitní a stabilní napájení pro zapojený procesor (MOSFETy jsou umístěny také z druhé strany PCB). Dále tato deska nabídne celkem pět slotů PCI Express x16 a dva PCI Express x1. Výhodou je také konektor mSATA a více než dost místa pro chladič procesoru, i když na fotografii samozřejmě chybí chlazení samotné základní desky.





Dále můžeme zmínit nové modely s čipovými sadami Intel X79 pro procesory Sandy Bridge-E. Jedná se o X79S-UP5 WIFI a X79-UP4. Model UP4 nabídne 6+1fázové napájení založené na zmíněném IR3550, k tomu osm slotů pro DDR3 DIMM (až 64 GB) a také čtyři sloty PCI Express 3.0 x16 (x16/x8/x16/x8), dva PCI Express 2.0 x1 a jeden PCI. Jinak je tato deska podobná modelu X79-UD3.





X79S-UD5 WiFi má už 8fázové napájení a jinak se příliš neliší od X79S-UD5. Dle názvu už ale můžeme určit, že je zde rozhraní Wi-Fi, a to konkrétně 802.11 b/g/n obohaceno o Bluetooth 4.0. K tomu také osm portů SAS 3 Gbps, čtyři SATA 3 Gbps a dva 6 Gbps.





Pro AMD se také chystá deska s Ultra Durable 5 (a samozřejmě nebude jediná). Jde o model GA-F2A85X-UP4 s čipovou sadou AMD A85 určený pro APU Trinity do FM2. Podporuje AMD Dual Graphics a CrossfireX, paměti DDR3-2400+ a nabídne osm rozhraní SATA 6 Gbps a šest USB 3.0.

Zdroje: TZ Gigabyte, Kitguru, techPowerUp, Softpedia
reklama