reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte X99-SOC Champion a 9 rekordů v přetaktování

12.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte X99-SOC Champion a 9 rekordů v přetaktování
Společnost Gigabyte pořádala "tajné shromáždění" sedmi overclockerů, kteří vyzkoušeli, co dokáže základní deska X99-SOC Champion. Ta ještě nebyla oficiálně uvedena na trh a už na ní bylo překonáno 9 rekordů.
Do týmu sedmi overclockerů, kteří mučili desku Gigabyte X99-SOC Champion, patřili HiCookie, Sofos1990, Dinos22, Vivi, SteponZ, SniperOZ a YoungPRO. "Secret OC Session" se pak konala přímo na domovské půdě firmy Gigabyte, čili v Taipei a trvala sedm dní.





Krom devíti rekordů se povedlo také stanovit nový rekord v Reference Clock Worldwide Overall Ranking, a to s hodnotou 182,49 MHz, přičemž čtyř dalších rekordů se podařilo dosáhnout také na desce Z97X-SOC Force.





Gigabyte svou novou X99-SOC Champion představí za pár týdnů na CES 2015 a už dle jejího označení můžeme určit, že jde o desku se socketem LGA 2011-v3, která je určena pro nejvýkonnější desktopové procesory od Intelu, Core i7 Extreme Edition, a také paměti DDR4. Na CES budou také tři ze zmíněných overclockerů, kteří se pokusí o překonání dalších rekordů přímo před účastníky konference, jak je ostatně zvykem. Při té příležitosti budou zveřejněny i podrobné specifikace této nové desky.

Co se týče samotných rekordů, pak ty najdete v odkaze na zdroj aktuality. Stručně jde o testy 3DMark11, 3DMark Vantage, 3DMark Fire Strike (Ultra) / Cloud Gate / Ice Storm, Catzilla, XTU, SuperPI a dalších.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama