reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigazone nabídne skříň pro Micro-ATX s tradičním designem

24.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Gigazone nabídne skříň pro Micro-ATX s tradičním designem
Společnost Gigabyte chystá pod vlastní značkou Gigazone novou počítačovou skříň s označením ZGM1B9R. Ta je určena spíše nenáročným uživatelům a jejich sestavám založeným na základní desce Micro-ATX. Jedná se tak o velmi jednoduchou skříňku...
Společnost Gigabyte chystá pod vlastní značkou Gigazone novou počítačovou skříň s označením ZGM1B9R. Ta je určena spíše nenáročným uživatelům a jejich sestavám založeným na základní desce Micro-ATX. Jedná se tak o velmi jednoduchou skříňku s cenou 69 USD (cca 1400 Kč). Uvidíme, za kolik se bude prodávat u nás, protože osobně na ní nevidím nic, co by mělo ospravedlnit takovou cenu. Jiné podobné modely totiž stojí i daleko méně než 1000 Kč.





Gigabyte uvádí, že její ZGM1B9R má rozměry 180 x 400 x 365 mm (Š x H x V) a váží kolem 3,5 kg. Vyrobena je z oceli typu SECC (evidentně ne moc tlustých plechů) a plastů ABS. Dovnitř půjde díky odnímatelnému koši pro disky vměstnat až 340mm dlouhé grafické karty a navzdory modernímu pojetí je zde pozice zdroje umístěna nahoře.





Pro mechaniky jsou zde dvě 5,25" pozice, pak dvě externí 3,5" a dvě interní 3,5" ve zmíněném koši. Odvětrání skříně zajistí jeden 90mm ventilátor vzadu, jeden volitelný 80/92mm vepředu a rovněž volitelný 80mm v bočnici. Disky pak můžeme chladit zvlášť s pomocí malých 60mm ventilátorů.

Vepředu nakonec najdeme po jednom portu USB 2.0 a 3.0 a samozřejmě i audio konektory. Skříň přijde nejdříve na japonský trh na konci tohoto měsíce.

Zdroj: techPowerUp
reklama