reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GOG Galaxy 2.0 slibuje možnost instalace a spouštění her z Epic Games Store

21.7.2020, Jan Vítek, aktualita
GOG Galaxy 2.0 slibuje možnost instalace a spouštění her z Epic Games Store
Společnost CD Projekt stojící za platformou GOG (Good Old Games) navázala úzkou spolupráci s firmou Epic, která zase provozuje svůj Epic Games Store. Platforma GOG Galaxy 2.0 je tak nově provázaná s Epic Games Store. Co to znamená? 
GOG je znám především díky nabízení her, které bez výjimky neobsahují DRM ochranu a zvláště pak ne takovou, která by nutila hráče být pro ověření pravosti být neustále online. V tom se od Epic Games Store zásadně liší, ten je ale zase známý tím, že vydavatelům a autorům nabízí 88% podíl z prodeje
 
 
Nyní bylo ohlášeno, že GOG Galaxy 2.0 v sobě integruje právě obchod Epic Games Store, což tedy dle oficiálních informací znamená, že si budeme moci prostřednictvím Galaxy 2.0 zahrát i hry, které byly zakoupeny na Epic Games Store. CD Projekt tak přímo slibuje možnost organizovat, instalovat a spouštět takové hry prostřednictvím GOG Galaxy 2.0. Podobná integrace je nabízena i pro Xbox Live.
 
 
Tato funkce je tak nyní již k dispozici. Stačí v nastavení Galaxy 2.0 propojit účet z Epic Games Store a poté se knihovna ihned obohatí o příslušné tituly, které lze z launcheru firmy CD Projekt instalovat a spouštět. Alespoň to tak na první pohled vypadá. 
 
Jenomže když to vyzkoušíme, shledáme, že se ve skutečnosti tak moc nezměnilo a že o zrovna úzkou provázanost nejde. Když totiž zkusíme některý ze synchronizovaných titulů nainstalovat, ve skutečnosti se pouze otevře Epic Games Store. A tím myslím, že se opravdu jen otevře. Hru je pak třeba si v knihovně najít a spustit instalaci, takže ani to za nás daná funkce neudělá, natož aby bylo možné na launcher od Epicu rovnou zapomenout. Ten budeme i nadále potřebovat, aby se staral o instalaci a spouštění her. 
 
Epic Games Store pak ostatně může vyžadovat i další launchery, aby bylo možné hry hrát, jako v případě GTA V. Čili v takovém případě už máme celý řetězec, kdy si můžeme sice hru najít v Galaxy 2.0, ale po jejím spuštění se pak otevře Epic Games Store, který zase odstartuje Rockstar Launcher. 


reklama