reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google G Suite se mění, bude se jmenovat Google Workplace

8.10.2020, Milan Šurkala, aktualita
Google G Suite se mění, bude se jmenovat Google Workplace
Google už nějakou dobu nabízí placený balík aplikací G Suite, nástroje pro práci ve firmách, školství nebo jiných organizacích. Nyní přichází s dalšími vylepšeními a mění i své jméno. Bude to Google Workplace.
Gogle G Suite je placeným balíkem kancelářských aplikací, které firmám i jiným organizacím nabízí ucelenou kombinaci nástrojů pro práci na dokumentech, prezentacích i komunikaci. Původně šlo o jednotlivé aplikace, které se jen daly do jednoho balíku, nicméně v průběhu času docházelo ke stále větší integraci. Google chtěl celý balík ještě více sjednotit, takže nyní dostává jméno Google Workplace a všechny aplikace získávají stejný grafický styl ikonek obsahující barvy loga Googlu.
 
Google Workplace
 
Mimo to se dostane i na vylepšení jednotlivých aplikací. Dokumenty, Tabulky a Prezentace nyní dostanou možnost zobrazit nalinkovaný soubor přímo v aplikaci bez nutnosti otevírat novou záložku. Pomocí @mention lze zmínit jméno osoby přímo v dokumentu, takže ten pak bude schopen zobrazit např. jeho či její kontaktní informace. Další zajímavou funkcí bude to, že PIP funkce aplikace Google Meet, která byla dosud dostupná jen v Gmailu a Chatu, přijde nově i do Dokumentů, Tabulek a Prezentací. Člověk tak může pracovat na dokumentu, zatímco komunikuje s někým jiným a probírá danou problematiku.
 
Nové verze přijdou zatím pro podnikové zákazníky. Školství a neziskové organizace si budou muset počkat ještě pár měsíců.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama