reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Heroes of Might & Magic 3 jako desková hra: vybráno už přes 2 mil. USD

21.11.2022, Milan Šurkala, aktualita
Heroes of Might & Magic 3 jako desková hra: vybráno už přes 2 mil. USD
Polské Archon Studio vyvinulo deskovou hru na motivy legendární počítačové hry Heroes of Might & Magic 3. Autoři už na projekt vybrali přes 2 miliony USD a chybí už jen 200 českých uživatelů, abychom se dočkali i překladu do češtiny.
Heroes of Might & Magic 3 je jednou z nejslavnějších počítačových her a právě se dočkala svého deskového zpracování. Stojí za ním polský tým Archon Studio a na hru vybírá peníze na Kickstarteru. Cíl přes 51 tisíc USD byl už dávno překonán, nyní už mají vybráno více než 2,15 mil. USD, což také znamená spoustu dalších a dalších vylepšení, která jsou nyní součástí balíčku. Základní hra Basic Pledge vyjde na 75 EUR (cca 1830 Kč) a nyní obsahuje už 4 města Castle, Necropolis, Dungeon a Tower (Tower byl přidán díky překonání jedné z hranic).
 
Desková hra Heroes of Might & Magic 3
 
Máme tu několik mapových karet, pro každé město oboustranné karty se 2 hrdiny, karty s jednotkami (a to i těmi neutrálními), artefakty, karty se schopnostmi, kouzly, statistikami, jsou zde i hlášky astrologů. Nechybí ani karty pro hradby měst a další speciální karty. Nechybí pochopitelně tokeny pro suroviny, peníze, knihy kouzel, morálku, paralýzu nebo grál.
 
Desková hra Heroes of Might & Magic 3
 
Každé město má svůj herní plán, na kterém lze vylepšovat budovy. Základní hra má také 4 podložky pro bitvy, pravidla pro hru i knihu s přehledem kampaní a plánek pro sledování tahů. Nechybí pochopitelně různé herní kostky pro suroviny nebo útoky.
 
Desková hra Heroes of Might & Magic 3
 
Za cenu 119 EUR (2900 Kč) dostanete verzi Azure Pledge. V tomto případě jsou figurky příšerek vyvedeny i jako miniaturní sošky a ne jen jako karty. Dalším stupněm je The Grail Pledge za 169 EUR (cca 4120 Kč). Zde dostáváte Battlefield Expansion, kdy lze bojovat na tradičním bitevním poli s šestiúhelníkovým rozvržením jako v počítačové hře. Nechybí tak ani překážky na poli, ale máme tu i jiný způsob hry, kdy se místo odkrývání mapových dlaždic vybírají karty z balíčku Adventure Deck. Dostáváte tu také další dvě města Fortress a Rampart. Jako poslední je tu Collector Pledge za 199 EUR (cca 4850 Kč), kde je přidán Posters Pack a kniha s kresbami.
 
Desková hra Heroes of Might & Magic 3
 
Jednotlivé části si lze vyskládat i individuálně. Battlefield Expansion vyjde na 20 EUR, přídavná města vychází na 35 EUR každé, 128stránková kniha s kresbami je za 40 EUR a Posters Pack pak za 10 EUR. Pokud jde o poštovné, pro nás platí 14 EUR (15 EUR v případě verze Collector), ti šťastnější u polských hranic si to pravděpodobně budou moci nechat zaslat do Polska za 5 EUR.
 
Desková hra Heroes of Might & Magic 3
 
Pokud se z dané země najde alespoň 750 podporovatelů, vyjde i překlad pro tuto zemi. Česká republika má už 555 lidí, takže pro český překlad jsou potřeba ještě necelé dvě stovky. Velmi blízko je i španělština (604) a švédština (442). Zbývá 8 dní do konce. Hra bude dodána koncem příštího roku (prosinec 2023), přídavné překlady ještě později.
 
Desková hra Heroes of Might & Magic 3
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama