reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hodnota kryptoměn výrazně spadla v den zavedení Bitcoinu v El Salvadoru

8.9.2021, Jan Vítek, aktualita
Hodnota kryptoměn výrazně spadla v den zavedení Bitcoinu v El Salvadoru
Dalo se počítat s tím, že hodnota kryptoměn v den zavedení Bitcoinu v El Salvadoru coby oficiální měny naopak posílí, ale nakonec přišel propad, a to zvláště pro altcoiny dost výrazný. Co se na něm podepsalo?
V El Salvadoru se mohou po zavedení Bitcoinu coby oficiální měny těšit na výrazně snadnější i levnější platební styky se zahraničím, což pocítí především ti, kteří dostávají finance od svých příbuzných pracujících v zahraničí. Mnozí se ale obávají vysoké volatility Bitcoinu, což je pochopitelné, neboť jde o vlastnost kryptoměn, kterou malá země ve Střední Americe absolutně nemá šanci výrazně ovlivnit, což se ostatně velice názorně nyní ukázalo. 
 
 
Bitcoin v průběhu včerejšího dne postupně posiloval nad 52 tisíc dolarů, ovšem poté se doslova na pár minut propadl pod hranici 44 tisíc, k níž se nyní opět postupně přibližuje. Jde o pokles o cca 13 procent za posledních 24 hodin, což je ještě dobré oproti měnám jako XRP, Dogecoin, Polkadot, Stellar či jiným, které se propadly někdy i o více než 20 procent. 
 
Co se tedy přihodilo? Vláda El Salvadoru včera musela jednak kvůli příliš velkému zájmu na čas vypnout přístup k digitální peněžence Chivo a spíše větší význam měly problémy hlavních kryptoměnových burz jako Coinbase či Kraken, které hlásily značná zpoždění svých transakcí, jež byly dle Coinbase v řadě případů také zrušeny. Přirozeně tak utrpěla i hodnota akcií firmy Coinbase či zkrátka všeho, co má s kryptoměnami něco společného. 
 
Coinbase tak mluví o problémech spojených s výrazným nárůstem transakcí, který tak může být skutečně spojen především se zavedením Bitcoinu v El Salvadoru. 
 
Po týdnech relativně stabilního růstu tu tak máme opět vzrušení na trhu s kryptoměnami v podobě výraznějšího propadu, který znamená pro mnohé další příležitost k investici. Hlavní otázka jako obvykle je, zda se pokles už zastavil, anebo bude dále pokračovat.


reklama