reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTT odhalila vzhled transportní kabiny Hyperloopu zevnitř

30.5.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
HTT odhalila vzhled transportní kabiny Hyperloopu zevnitř
Hyperloop je transportem budoucnosti, a tak není divu, že působí futuristicky i uvnitř. Společnost Hyperloop Transportation Technologies (HTT) zveřejnila první ukázky, jak bude transportní kabina vypadat zevnitř.
Pod pojmem Hyperloop se skrývá systém tunelů, ve kterých se obrovskou rychlostí budou pohybovat kabiny s cestujícími či nákladem. Celý nápad vznikl v hlavě podnikatele Elona Muska, zakladatele automobilky Tesla a kosmické společnosti SpaceX. Nyní však už je Hyperloop pod křídly dvou soukromých společností, které se snaží navzájem předhánět.



Společnost Hyperloop Transportation Technologies (HTT) proto odhalila, jak bude vypadat taková kabina Hyperloopu pro cestující zevnitř. Kabina nebude příliš velká, ale Hyperloop Transportation Technologies se snažila ve svém návrhu zpříjemnit pasažérům cestu, co nejvíc to jde. Interiér už na první pohled působí luxusně a trochu připomíná i vnitřek letadla. Co je však v případě Hyperloopu jasné, nemůžou být v kabině žádná skutečná okna.

Celkově tak prostor transportní kabiny může na lidi působit až klaustrofobicky, k tomu přispívá i úzká ulička. Hyperloop Transportation Technologies tento problém vyřešila tím, že místo oken budou na stěnách umístěny obrazovky, které budou výhled simulovat. Tyto interaktivní obrazovky budou mít dokonce zabudované i sledování pohybů hlavy pasažéra, takže pokud se cestující nakloní, úhel simulovaného výhledu ven se změní, jako by se jednalo o skutečné okno a skutečný výhled. Tyto obrazovky budou dále ukazovat i některé základní věci, jako je čas, rychlost kapsle a počasí. Tuto technologii má na svědomí německá společnost Re'Flekt, která s Hyperloop Transportation Technologies spolupracuje.



Podle Bibopa Gresta, provozního ředitele společnosti Hyperloop Transportation Technologies, je spojení pasažéra a digitálního prostředí ideální způsob, jak při cestování Hyperloopem udržet cestující šťastné, uvolněné a informované. Zábava při cestách tedy rozhodně chybět nebude.

I když tohle všechno vypadá dobře, jedná se zatím pouze o koncept, Hyperloop Transportation Technologies svůj skutečný prototyp Hyperloopu ještě nemá. Na druhou stranu, konkurenční společnost Hyperloop One už předvedla i první veřejný test. Za jak dlouho se však dočkáme Hyperloopu v Bratislavě, pořád ještě není jasné.

Zdroj: IFLScience
reklama