reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

i-mate PDA2 – Upgrade na WM 5? Zapomeňte.

3.6.2005, Pavel Bureš, článek
i-mate PDA2 – Upgrade na WM 5? Zapomeňte.
Komunikátor i-mate, známý též jako XDA IIi, bude pro uživatele PocketPC zařízení (a nejen je) zajímavým přístrojem. Je vybaven výkonným procesorem, paměť RAM má velikost 128 MB, i další parametry jsou zajímavé, jen je zvláštní, že i-mate nepůjde povýšit na nový systém Windows Mobile 5.
Procesor je Intel XScale na frekvenci 520 MHz, pro data je k dispozici 128 MB RAM, rozšíření možné SD a MMC kartami. Displej má rozlišení obvyklých 240 x 320 bodů a zobrazuje 65 536 barev. GSM modul je triální, takže můžete mimo Evropy telefonovat i na některých místech v Asii a USA. Podpora paketového přenosu dat (GPRS) je u podobných zařízení již samozřejmostí, modul je třídy 10.

Ve srovnání s MDA III chybí klávesnice, pod displejem najdete pěticestný ovladač a tlačítka pro příjem/odmítnutí hovoru. Snímač vestavěného fotoaparátu má rozlišení 1,3 Mpix, jedná se tedy o nouzové řešení pro pořizování malých fotografií k tisku.



Balení obsahuje mj. Li-Pol baterii o kapacitě 1300 mAh a kolébku umožňující nabíjet PDA i druhou baterii zároveň. S i-mate PDA2 se připojíte k ostatním Bluetooth i Wi-Fi zařízením.

Po hardwarové stránce se jedná o vybavený komunikátor s Windows Mobile 2003 SE. Jakožto nové zařízení (které nemá WM 5 již z výroby) by měl být upgrade téměř samozřejmostí. Pro většinu uživatelů je to jistě překvapením, neboť velká část majitelů (při porovnání s jinými PocketPC) XDA přístrojů svým zařízením opravdu rozumí a snaží se mít v nich nainstalovaný nejnovější operační systém. Druhou skupinou, které se politika upgradu nebude líbit, jsou lidé kupující si i-mate pro oslnění kolegů, známých atp. A „chlubilové“ nemusí s kapesním počítačem pracovat, stačí jim, když se stanou středem pozornosti a mohou se rozpovídat o svém nejnovějším zařízení. A XDA se starším systémem pro zmíněnou část uživatelské obce ztrácí na atraktivitě. Doufejme, že se časem objeví způsob, jak do komunikátoru WM 5 nainstalovat.
reklama