reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IDF Fall 2006: Intelovská platforma pro usnadnění práce lékařů

30.9.2006, Jan Vítek, aktualita
IDF Fall 2006: Intelovská platforma pro usnadnění práce lékařů
Louis Burns, viceprezident a generální ředitel Digital Health Group společnosti Intel, na Intel Developer Foru představil novou platformu, díky níž by se měla stát práce lékařů a sester snazší a také pacienti by měli být více v bezpečí....
Louis Burns, viceprezident a generální ředitel Digital Health Group společnosti Intel, na Intel Developer Foru představil novou platformu, díky níž by se měla stát práce lékařů a sester snazší a také pacienti by měli být více v bezpečí.



Koncepčně se nejedná o žádnou novinku, představen byl mobilní nemocniční asistent navržený s ohledem na aktuální požadavky zdravotních sester a lékařů. Koncept vznikl na základě studií pracovních činností v nemocnicích, rozhovorů se zdravotním personálem a etnografického průzkumu mezi ošetřovateli v nemocnici El Camino v kalifornském Mountain View. Díky novému asistentovi by tak personál měl mít vždy k dispozici potřebné informace, které například zajistí, aby bylo pacientovi podáno správné množství léků, apod.



Samotný produkt také musí splňovat jisté požadavky - bude možné jej omývat desinfekčními prostředky, využije se radiová identifikace RFID pro uživatele i pacienty, scanner čárkového kódu pro identifikování léků, digitální fotoaparát, bezdrátové připojení pro komunikaci s ostatními zařízeními a přístup ke zdravotním záznamům. Primárním OEM výrobcem první generace asistentů má být společnost Motion Computing, zabývající se na tablet PC.

Zdroj: Intel
reklama