reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IDF Spring 2006: Technologie u příštích procesorů a chipsetů

9.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
IDF Spring 2006: Technologie u příštích procesorů a chipsetů
O jedné z technologií jsme již mluvili, Intel VT-d bude vylepšená virtualizační technologie o virtualizaci I/O. Přejděme tedy na další. Možná jste už slyšeli o technologii Intel AMT - iAMT (Active Management Technology), která ve spojení...
O jedné z technologií jsme již mluvili, Intel VT-d bude vylepšená virtualizační technologie o virtualizaci I/O. Přejděme tedy na další.



Možná jste už slyšeli o technologii Intel AMT - iAMT (Active Management Technology), která ve spojení s Microsoft Systems Management Server zajistí možnost spravovat počítače dálkově aniž by uživatel byl jakkoli obtěžován. Navíc je plně nezávislé na operačním systému, uživatel nemá možnost systém odstavit a je možné počítač spravovat i při zatuhnutí systému. Dokonce je možné spravovat počítač i když je vypnutý (musí však být v zásuvce a musí mít aktivní LAN port). Nutností je rovněž chipset s iAMT podporou.

S technologií iAMT úzce spolupracuje Circuit Breaker. Tento systém aktivně chrání počítač vůči příchozím hrozbám ze sítě (např. proti virům) na základě abnormálních datových toků v síti, izoluje infikované počítače dříve než začnou negativně ovlivňovat počítačovou síť. Po odstranění hrozby dostane uživatel info.

Další "vychytávkou" je LaGrande Technology (LT). Jedná se o hardwarové rozšíření čipů Intel, které chrání proti softwarovým útokům. Zajišťuje diskrétnost a integritu dat na PC. Technologie má být k dispozici tento rok na podnikových platformách (např. Averill). Tato technologie se konečně dostala k vývojářům a nejen ona bude za chvíli typickou součástí komponent Intelu.

Zdroj: www.intel.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama