reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IM Fone – zajímavý způsob VoIP telefonie pro mobilní telefony

19.9.2005, Pavel Bureš, aktualita
IM Fone – zajímavý způsob VoIP telefonie pro mobilní telefony
Programy typu Skype jsou známé nejen mezi počítačovými fandy, používají je ale i běžní uživatelé. Jejich výhodou není jen cena (často mnohem nižší než zvýhodněné tarify operátorů), ale také dostupnost pro několik operačních systémů (včetně...
Programy typu Skype jsou známé nejen mezi počítačovými fandy, používají je ale i běžní uživatelé. Jejich výhodou není jen cena (často mnohem nižší než zvýhodněné tarify operátorů), ale také dostupnost pro několik operačních systémů (včetně Windows Mobile). IM Fone je řešení pro ty, kteří používají Skype či Imtel na stolním počítači a rádi by telefonovali ze svého Bluetooth telefonu.

Základem celé služby je Bluetooth modul, který zprostředkovává spojení mezi telefonem a PC. Zprovoznění je stejné jako např. u sluchátka, bude třeba obě zařízení spárovat. Vytáčení čísel v telefonu se nijak nemění, jen se místo sítě vašeho operátora použije Skype či Imtel. Jedním z největších půvabů celého řešení je fakt, že se volanému zobrazí číslo vašeho telefonu, přestože není hovor uskutečněn přes mobilní síť.




IM Fone je zajímavá služba pro uživatele, kteří by rádi využili mobilitu danou technologií Bluetooth a vzdálili se tak od počítače a zároveň nechtějí investovat do Bluetooth sluchátka. V současné době není známa cena, takže můžeme pouze spekulovat zda se podobný způsob telefonování uchytí. IM Fone má ale oproti běžné VoIP komunikaci jednu výhodu – zachovává mobilní číslo, což může být v business sféře k nezaplacení (někdo např. nezvedá neznámá čísla atp.). Podle dostupných informací nezůstane jen u dvou komunikačních programů (Skype a Imtel), brzy by se tak mohli dočkat i uživatelé méně známějších komunikačních sítí.




Zdroj: phoneyworld
reklama